Tips voor een gezellige overkapping en tuin tijdens alle seizoenen

De herfst- en wintermaanden kunnen soms best donker en somber zijn, het is koud, het regent veel en er is maar weinig daglicht. MAak daarom uw tuin extra gezellig met lampjes, planten en meer. Lees onze tips...

De herfst- en wintermaanden kunnen soms best donker en somber zijn, het is koud, het regent veel en er is maar weinig daglicht. Dit betekent dat het niet altijd even gezellig is om naar buiten te kijken. Dat is zonde! Uw tuin zou net zo geliefd moeten zijn in de winter als dat het is in de zomer. Wij hebben een paar tips om de gezelligheid van binnen door te vertalen naar buiten. Wat wilt u nou liever dan in een gezellige tuin buiten te kunnen zitten in de zomer en het voorjaar. Maar wat houdt een gezellige tuin nou precies in?

Een gezellige tuin maken

Een tuin is iets wat u dagelijks ziet of waar u zelfs dagelijks gebruik van maakt. Het is een fantastische aanvulling op uw huis die niet alleen voor een mooi uitzicht zorgt, maar ook extra sfeer kan toevoegen. Waarschijnlijk heeft u uw woning al helemaal naar wens ingericht, wat de juiste sfeer verzorgt. Gezellige lampjes, kaarsen, accessoires en alles erop en eraan zodat u gezellig binnen kunt zitten in de donkere wintermaanden. Dit is natuurlijk supergezellig, maar het is belangrijk om uw tuin niet te vergeten. Of u nu een gezellige overkapping heeft of een tuin gevuld met planten, de gezellige sfeer zou overal in en buiten uw woning moeten overkomen.

Het toevoegen van accessoires

Met diverse aanpassingen kunt u ervoor zorgen dat u de perfecte gezellige sfeer creëert voor niet alleen binnen maar ook buiten. Een aanpassing die u erg gemakkelijk kunt doorvoeren is uw interieurstyling door te vertalen naar buiten. Heeft u binnen gezellige kaarsen aanstaan? Doe dat buiten dan ook! Hetzelfde geldt voor leuke kussentjes, kunst, en andere kleine accessoires. Diverse accessoires die u binnen heeft staan kunt u ook vinden voor buiten. Zelfs kussentjes en kaarsen kunt u vinden die wel tegen een beetje regen kunnen. Bang dat de nieuwe spullen toch beschadigd raken door het weer, u kunt het ook plaatsen onder een gezellige overkapping in de tuin.

Planten en bloemen toevoegen

Naast wat extra leuke accessoires zijn planten natuurlijk niet te missen in de tuin. Niet elke plant is bestand tegen de koude winters die we hier hebben, door goed na te vragen welke planten er in de winter ook nog mooi uitzien, ontwijkt u het probleem van een grauwe tuin. U kunt natuurlijk ook een paar planten onder de overkapping zetten wanneer u dit heeft. Zo maakt u niet alleen de tuin gezellig maar heeft u een gezellige overkapping in de tuin. Zet zo nu en dan een nieuwe plant met mooie bloemen op een tafeltje buiten, net zoals u dat misschien zou doen met een bos bloemen voor binnen. Op deze manier creëert u toch een beetje kleur en gezelligheid in uw tuin zelfs, wanneer het buiten grauw en grijs is.

Sfeerlampen

Om alle mooie planten en accessoires te kunnen zien kunt u lampen toevoegen aan de tuin. Deze lampen kunnen op verschillende manieren toegevoegd worden om diverse effecten te creëren. Lampjes kunnen een tuin erg gezellig maken, zo kunt u een soort slinger van lampjes door de tuin heen hangen. U kunt ook verschillende plekken in uw tuin uitkiezen om extra te belichten zoals een mooie struik, een pad vol lichtjes of een mooi boompje. Ook hierbij is een optie voor een gezellige overkapping. U kunt namelijk ook verlichting en verwarming toevoegen in de overkapping. Met de belichting kunt u zelf de gezellige sfeer in uw tuin creëren.

Creëer zo uw gezellige overkapping

Het hebben van een gezellige woning, betekent dat niet alleen de binnenkant een goede sfeer heeft maar ook de buitenkant. Zo kunt u met verschillende kleine toevoegingen de sfeer van binnen naar buiten halen en andersom. De perfecte overgang hiervoor is een overkapping. Onder de gezellige overkapping in de tuin kunt u van alles plaatsen en van alles aan toevoegen. Laat een overkapping plaatsen met verlichting en verwarming voor de beste sfeer. Solundo helpt u met het creëren van niet alleen een gezellige woning maar met name met een gezellige overkapping.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..