KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Aluminium overkapping

Met een aluminium terrasoverkapping van Solundo kiest u voor een degelijk product. Het hoogwaardige aluminium is gepoedercoat in 3 verschillende standaardkleuren. Er zijn diverse varianten van sierlijsten om uw overkapping nog mooier te maken. Zowel met glas als polycarbonaat dak is onze terrasoverkapping zeer onderhoudsarm. Ervaar het zelf!

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen aluminium overkapping samen

Stel hier uw aluminium overkapping samen, zodat het op maar naar uw smaak is. Afmetingen zijn hierbij erg belangrijk.

2. Extra opties

Voorzie uw overkapping van handige extra's zoals een terrasverwarming, verlichting en soort betonpoeren om de overkapping te bevestigen.

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.
Wilt u door een erkend montagebedrijf laten opbouwen? Kijk dan voor meer informatie op onze pagina van aanbevolen opbouwbedrijven.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers

Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.

Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

Eerste zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de eerste zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Tweede zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de tweede zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Zonwering

Voor de warme zomers kan een zonwering voor veel extra comfort zorgen. Onze degelijke zonweringen zijn van het plissé type en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en bedieningsstok. Voor de overkappingen met een uitval van 2 meter en/of een breedte van 3,03 meter zijn geen zonweringen beschikbaar. Wilt u hierbij zonwering neem dan contact met ons op.

 • M
Vrijstaande contructie
Uitleg vrijstaande contructie
 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 882,27
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde productprijs inclusief opties en BTW:
€ 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Ga voor een aluminium overkapping

Bent u het ook zat om alleen maar binnen in huis te zitten, terwijl u een tuin heeft? Ga dan voor een terrasoverkapping aluminium van Solundo.nl, van ongeëvenaarde kwaliteit! Ook bij slecht weer heerlijk buiten onder uw tuinoverkapping aluminium zitten. Creëer het buitengevoel met een semi of volledig afgesloten overkapping aluminium door middel van schuifdeuren.

Onderdelen van een aluminium overkapping

Een terrasoverkapping aluminium biedt de mogelijkheid om heerlijk overdekt van u uw tuin te genieten. Minder binnen zitten en meer buiten. Dit is echter niet comfortabel in de wintermaanden of bij slecht weer. Een aluminium overkapping is dan de oplossing. Met een aluminium overkapping zit u altijd overdekt zonder last te hebben van slecht weer. U kunt hiervoor kiezen uit drie verschillende kleuren zoals wit en antraciet. Voor het dak kiest u uit vier materialen één soort glas en drie soorten polycarbonaat. Voor de sierlijsten kiest u uit drie varianten. Houd bij het aanschaffen van de terrasoverkapping goed rekening met de juiste afmetingen, deze mag u namelijk zelf bepalen.

Extra opties

Bij het samenstellen van uw aluminium overkapping hebt u de mogelijkheid om het extra comfortabel te maken door als optie een terrasverwarmer aan te schaffen, zodat het aangenaam warm blijft in de aluminium overkapping tuin. Voor in de avonduren is het ook handig om verlichting aan te schaffen, zodat u niet in het donker zit. En ook zou u eventueel een glazen wand kunnen toevoegen aan de overkapping om zo nooit hinder te hebben van het weer. Op deze manier vergroot u tegelijk uw woonkamer. Zo kunt u het hele jaar door gedeeltelijk in de tuin zitten met een heerlijke verwarming, verlichting en bescherming van het slechte weer zoals een harde koude wind.

Uw aluminium overkapping afsluiten

Naast een tuinoverkapping aluminium met volledig vrije in en uitloop, heeft u dus ook de ideale optie om te kiezen voor glazen schuifwanden voor uw overkapping aluminium. Dit vergroot het comfort om de aluminium terrasoverkapping gedeeltelijk of volledig te sluiten wanneer u daar behoefte aan heeft. Dit is ideaal wanneer u geen last wilt hebben van de Nederlandse koude wind die veel hinder kan geven als u wilt ontspannen in uw tuin. De schuifwanden zijn van hoge kwaliteit gehard glas en zeer bestendig tegen slechte weersomstandigheden, die overigens beschikbaar zijn in drie verschillende kleuren. Naast de kleur kunt u ook verschillende accessoires uitzoeken bij de glazen wanden. Accessoires die een fijne toevoeging kunnen zijn, zijn deurgrepen, zijgeleiding en meenemers. Maak uw aluminium overkapping compleet met de glazen schuifwanden.

Voordelen van aluminium

Een terrasoverkapping aluminium is erg aantrekkelijk, het behoeft weinig onderhoud, daarnaast biedt het de mogelijkheid om de aluminium terrasoverkapping zelf te bouwen, aluminium is namelijk licht van gewicht. Een overkapping aluminium is erg duurzaam. Eenmaal een tuinoverkapping aluminium geplaatst, dan wilt u graag dat het er voor een lange tijd in goede staat blijft staan, zodat u er jarenlang plezier van heeft. Het is een investering waar u jaren plezier van zult hebben zonder extra lasten te ervaren. Aluminium is het ideale materiaal voor een duurzame en onderhoudsvriendelijk buiten constructie en dat in verschillende groottes en dus ideaal als aluminum overkapping. Stel nu op uw gemak een aluminium terrasoverkapping op maat samen bij Solundo.nl en geniet voor vele jaren.

Overkapping zelf bouwen

Een overkapping aluminium is licht en daardoor ook makkelijk zelf te monteren. U kunt de overkapping zelf online personaliseren door de kleur, maat en dakmateriaal uit te kiezen. Maak het personaliseren helemaal af door de overkapping ook zelf te monteren. Dit kunt u gemakkelijk doen aan de hand van de onlinemontagehandleiding of vraag de montagehandleiding op papier aan. Zo kunt u stap voor stap uw eigen aluminium overkapping plaatsen. Wel raden wij aan om hulp te vragen bij uw vrienden of familie ook al is de overkapping niet zwaar een extra paar handen heeft u wel nodig. Wilt u toch liever iemand inhuren om uw overkapping te plaatsen? Dat kan neem een kijkje op onze servicepagina bij de aanbevolen bouwbedrijven en vind de juiste voor uw regio!

Solundo geeft advies

Voor de aluminium overkapping zijn vele verschillende opties beschikbaar zoals de stijl, kleur, dakmateriaal, afmeting en daarnaast nog allemaal verschillende extra’s. Dit kan een beetje overweldigend zijn. Om makkelijker een keuze te kunnen maken mag u altijd ons om advies vragen. Wij helpen u graag om uw droomwoning tot realiteit te kunnen maken. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij onze showroom. Wanneer u langskomt kunt u naar verschillende showmodellen van de tuinoverkapping aluminium kijken om zo de juiste voor uw woonsituatie samen te stellen. Creëer gemakkelijk uw ideale aluminium overkapping met de hulp van Solundo!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?  

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een goede terrasoverkapping?  

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een overkapping?  

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Wat is een terrasoverkapping?  

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Hoeveel kost een overkapping?  

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.
 

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?  

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Hoe maak je een overkapping dicht?  

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Waarom een terrasoverkapping?  

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?  

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?  

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?  

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

312