Aluminium overkapping

Geniet van jouw tuin in ieder seizoen, met een terrasoverkapping van Solundo.

Aluminium overkapping

Soort: Overkapping | Breedte: 306 cm | Diepte: 200 cm | Kleur: Antraciet structuur (RAL7016) | Dakmateriaal: Opaal polycarbonaat | Sierlijst: Rond | Overig: Standaard goot | Sneeuwzone: SZ1 (NL) | Sneeuwzone: SZ2

Extra Opties: Handleiding: Handleiding overkapping overkapping

Artikelnummer 120926

Een aluminium overkapping van Solundo zorgt voor jarenlang plezier! Het hoogwaardige aluminium is onderhoudsarm wat ervoor zorgt dat u na het plaatsen jarenlang ongestoord kan genieten. De overkapping is in verschillende kleuren en stijlen beschikbaar. Kies zelf de juiste maten uit en laat de overkapping mooi aansluiten op uw woning. Bepaal met behulp van de verschillende keuzes zelf hoe uw aluminium overkapping eruitziet!

Lees meer
Helder polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en zijn 66% lichtdoorlatend
Opale polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en 54% lichtdoorlatend. Echter omdat het opaal is wordt het zonlicht diffuse waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”.
IQ relax platen hebben niet alleen de voordelen van de opale plaat (zoals het zonlicht dat diffuse wordt waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”) maar het houdt ook meer warmte tegen door een speciale toplaag. Van de polycarbonaat platen is dit de beste optie.
Een overkapping met een glazen dak is een betaalbare luxe en heeft het grote voordeel dat u goed naar buiten kunt kijken. In combinatie met glazen schuifdeuren en eventueel zonwering heeft u een mooie en zeer bruikbare terrasoverkapping!
Configuratie met belasting tot 65kg/m2 ofwel 30cm sneeuw/m2, standaard voor Nederland is SZ1 voldoende.
Configuratie met belasting tot 85kg/m2 ofwel 50cm sneeuw/m2

Extra opties

Voorzie uw overkapping van handige extra's zoals een terrasverwarming, verlichting en soort betonpoeren om de overkapping te bevestigen.

Met een aluminium terrasoverkapping van Solundo kiest u voor een degelijk product. Het hoogwaardige aluminium is gepoedercoat in 3 verschillende standaardkleuren. Er zijn diverse varianten van sierlijsten om uw overkapping nog mooier te maken. Zowel met glas als polycarbonaat dak is onze terrasoverkapping zeer onderhoudsarm. Ervaar het zelf!

Overkapping
306 cm
200 cm
Antraciet structuur (RAL7016)
Opaal polycarbonaat
Rond
Standaard goot
SZ1 (NL)
SZ2

Totaal:

Totaal prijs 882,27
Extra opties 0,-
Prijs inclusief opties en BTW 882,27

Aluminium overkapping

882,27

Ga voor een aluminium overkapping

Bent u het ook zat om alleen maar binnen in huis te zitten, terwijl u een tuin heeft? Ga dan voor een terrasoverkapping aluminium van Solundo.nl, van ongeëvenaarde kwaliteit! Ook bij slecht weer heerlijk buiten onder uw tuinoverkapping aluminium zitten. Creëer het buitengevoel met een semi of volledig afgesloten overkapping aluminium door middel van schuifdeuren.

Onderdelen van een aluminium overkapping

Een terrasoverkapping aluminium biedt de mogelijkheid om heerlijk overdekt van u uw tuin te genieten. Minder binnen zitten en meer buiten. Dit is echter niet comfortabel in de wintermaanden of bij slecht weer. Een aluminium overkapping is dan de oplossing. Met een aluminium overkapping zit u altijd overdekt zonder last te hebben van slecht weer. U kunt hiervoor kiezen uit drie verschillende kleuren zoals wit en antraciet. Voor het dak kiest u uit vier materialen één soort glas en drie soorten polycarbonaat. Voor de sierlijsten kiest u uit drie varianten. Houd bij het aanschaffen van de terrasoverkapping goed rekening met de juiste afmetingen, deze mag u namelijk zelf bepalen.

Extra opties

Bij het samenstellen van uw aluminium overkapping hebt u de mogelijkheid om het extra comfortabel te maken door als optie een terrasverwarmer aan te schaffen, zodat het aangenaam warm blijft in de aluminium overkapping tuin. Voor in de avonduren is het ook handig om verlichting aan te schaffen, zodat u niet in het donker zit. En ook zou u eventueel een glazen wand kunnen toevoegen aan de overkapping om zo nooit hinder te hebben van het weer. Op deze manier vergroot u tegelijk uw woonkamer. Zo kunt u het hele jaar door gedeeltelijk in de tuin zitten met een heerlijke verwarming, verlichting en bescherming van het slechte weer zoals een harde koude wind. Stel uw eigen terrasoverkapping aluminium samen en kies zelf welke extra's daarbij komen. 

Uw aluminium overkapping afsluiten

Naast een tuinoverkapping aluminium met volledig vrije in en uitloop, heeft u dus ook de ideale optie om te kiezen voor glazen schuifwanden voor uw overkapping aluminium. Dit vergroot het comfort om de aluminium terrasoverkapping gedeeltelijk of volledig te sluiten wanneer u daar behoefte aan heeft. Dit is ideaal wanneer u geen last wilt hebben van de Nederlandse koude wind die veel hinder kan geven als u wilt ontspannen in uw tuin. De schuifwanden zijn van hoge kwaliteit gehard glas en zeer bestendig tegen slechte weersomstandigheden, die overigens beschikbaar zijn in drie verschillende kleuren. Naast de kleur kunt u ook verschillende accessoires uitzoeken bij de glazen wanden. Accessoires die een fijne toevoeging kunnen zijn, zijn deurgrepen, zijgeleiding en meenemers. Maak uw aluminium overkapping compleet met de glazen schuifwanden.

Voordelen van aluminium

Een terrasoverkapping aluminium is erg aantrekkelijk, het behoeft weinig onderhoud, daarnaast biedt het de mogelijkheid om de aluminium terrasoverkapping zelf te bouwen, aluminium is namelijk licht van gewicht. Een overkapping aluminium is erg duurzaam. Eenmaal een tuinoverkapping aluminium geplaatst, dan wilt u graag dat het er voor een lange tijd in goede staat blijft staan, zodat u er jarenlang plezier van heeft. Het is een investering waar u jaren plezier van zult hebben zonder extra lasten te ervaren. Aluminium is het ideale materiaal voor een duurzame en onderhoudsvriendelijk buiten constructie en dat in verschillende groottes en dus ideaal als aluminum overkapping. Stel nu op uw gemak een aluminium terrasoverkapping op maat samen bij Solundo.nl en geniet voor vele jaren.

Overkapping zelf bouwen

Een overkapping aluminium is licht en daardoor ook makkelijk zelf te monteren. U kunt de overkapping zelf online personaliseren door de kleur, maat en dakmateriaal uit te kiezen. Maak het personaliseren helemaal af door de overkapping ook zelf te monteren. Dit kunt u gemakkelijk doen aan de hand van de onlinemontagehandleiding of vraag de montagehandleiding op papier aan. Zo kunt u stap voor stap uw eigen aluminium overkapping plaatsen. Wel raden wij aan om hulp te vragen bij uw vrienden of familie ook al is de overkapping niet zwaar een extra paar handen heeft u wel nodig. Wilt u toch liever iemand inhuren om uw overkapping te plaatsen? Dat kan neem een kijkje op onze servicepagina bij de aanbevolen bouwbedrijven en vind de juiste voor uw regio!

Solundo geeft advies

Voor de aluminium overkapping zijn vele verschillende opties beschikbaar zoals de stijl, kleur, dakmateriaal, afmeting en daarnaast nog allemaal verschillende extra’s. Dit kan een beetje overweldigend zijn. Om makkelijker een keuze te kunnen maken mag u altijd ons om advies vragen. Wij helpen u graag om uw droomwoning tot realiteit te kunnen maken. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij onze showroom. Wanneer u langskomt kunt u naar verschillende showmodellen van de tuinoverkapping aluminium kijken om zo de juiste voor uw woonsituatie samen te stellen. Creëer gemakkelijk uw ideale aluminium overkapping met de hulp van Solundo!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een overkapping?

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Hoeveel kost een overkapping?

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.

Hoe maak je een overkapping dicht?

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

Wat is een goede terrasoverkapping?

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Waarom een terrasoverkapping?

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Whatsapp
Loading..