KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Terrasoverkapping

Mooie glazen terrasoverkapping van minimaal 303cmx200cm. Het hoogwaardige aluminium is gepoedercoat in 3 verschillende kleuren. De fraaie sierlijst die bevestigd wordt aan de goot, is verkrijgbaar in meerdere varianten. Deze overkapping is voorzien van een onderhoudsarm dakmateriaal. Afbeelding kan afwijken van het gekozen product.

Begin hieronder met samenstellen van uw terrasoverkapping, of klik hier voor meer informatie.

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen terrasoverkapping samen

Hieronder in het filter kunt u uw gewenste kleur van de constructie, soort dakplaten, vorm van de sierlijst en de gewenste afmetingen (breedte en diepte) van uw terrasoverkapping in stellen.

2. Extra opties

Extra opties toevoegen aan uw terrasoverkapping, hoogwaardige glazen schuifdeuren, een terrasverwarming of handige verlichting (indien mogelijk)

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers
Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.
 • F
Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

 • Voorkant glashoogte

  Kies hier uw gewenste glashoogte. Voor het bepalen van de dagmaat telt u 8,5cm op bij de gekozen glashoogte. De toelaatbare speling op deze afmeting is +/- 2 cm.

  Tochtborstels Glas-Glas

  • M

  Zijgeleiding / Tochtstrip Glas-Muur

  • M
  • M
  • M
  • M

  Deurgrepen

  • M
  • M
  • M
  • M
  • M
  • M

  RVS Meenemer set / RVS eindplaatjes

  • M
  • M
  • M
 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 701,41
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 701,41
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde product prijs inclusief opties en BTW:
€ 701,41

Terrasoverkapping

Heerlijk van uw prachtige tuin genieten tijdens de zomermaanden. Maar hoe doet u dat in de herfst- en wintermaanden, of als het gewoon slecht weer is? Dan is het niet fijn om gedwongen binnen te zitten. Een voordelige overkapping terras van Solundo biedt dan dé oplossing om het ultieme buitengevoel te creëren. De populariteit van een overkapping terras en terrasoverkapping glas is o.a. om die reden sterk gestegen. Solundo biedt een glas overkapping of kunststof overkapping aan van het merk Sunrooms®.

Wij hebben zelf geen directe invloed op het weer, maar samen met de terrasoverkapping van Solundo, verminderen we wel de last van wisselvalligheid en onvoorspelbaarheid! Zo kunt u op elk moment van uw tuin genieten. Lees verder over de manieren om uw woning eenvoudig te vergroten door middel van een overkapping glas of terrasoverkapping.

Ga voor een overkapping terras van Solundo!

Een kunststof of glazen terrasoverkapping bouwen doet u eenvoudig in samenwerking met Solundo! Hieronder leest u meer over de voordelen van een overkapping van Solundo:

✓ Een volledig op maat gemaakte overkapping
✓ Hoge kwaliteit materialen
✓ Drie soorten sierlijsten, dakmaterialen en kleuren 
✓ Het toevoegen van zonwering aan de overkapping
✓ Glazen schuifdeuren voor een gesloten glazen overkapping
✓ Tijdloos design
✓ Weinig onderhoud nodig
✓ Onafhankelijk zijn van de seizoenen
✓ Aanzienlijke vergroting van uw woonkamer
✓ Extra opties als een terrasverwarming of verlichting
✓ Uitstekende service door Solundo
✓ Gebruikersvriendelijke handleiding voor zelfmontage
✓ Kans op verhoogde taxatiewaarde van uw woning!


Zoals u ziet kunt u samen met Solundo zorgeloos een overkapping van hoge kwaliteit samenstellen en bouwen, met genoeg mogelijkheden en extra opties, zodat het volledig naar wens is. Op deze manier creëert u een comfortabele terrasoverkapping naar eigen smaak, zodat deze perfect aansluit op uw woning, waardoor het een mooie toevoeging zal zijn.

hm_04

Uw droom overkapping bouwen

Ga aan de slag en bouw een terrasoverkapping. Hieronder staan de basis benodigdheden voor de bouw van een overkapping terras voor uw tuin.

Kleur

Kies de kleur die u wilt hebben voor de constructie. De keuze bestaat uit drie varianten; Crèmewit (RAL9001), Verkeerswit (RAL9016) en Antraciet (RAL7016). Door boven bij de filter op het informatie icoontje te gaan staan, ziet u een voorbeeld van de kleur.

Sierlijst

Om de constructie/het frame een fraaier uiterlijk te geven, heeft u de keuze uit drie soorten sierlijsten; Klassiek, Vierkant en Rond. De sierlijsten maken het uiterlijk echt af. De sierlijst zal uiteraard in dezelfde kleur geleverd worden als de constructie zelf.

Dakmateriaal

Om heerlijk droog te zitten, kunt u kiezen uit drie soorten dakmaterialen; Helder polycarbonaat, IQ relax polycarbonaat en Opaal polycarbonaat. Het dakmateriaal wordt op maat gesneden, zodat dit naadloos aansluit op de constructie. Met dit in gedachte, houd goed rekening met het doorvoeren van de juiste maten voor de breedte en de diepte van de overkapping! De breedte varieert van minimaal 303 cm tot 1206 cm. Voor de hoogte van de overkapping terras varieert het van 200 cm tot 400 cm.

De terrasoverkapping glas voor uw tuin

Door middel van de optionele schuifwanden van glas, creëert u een prachtige glazen overkapping. Een tijdloos design en uiterst functioneel om de warmte binnen te houden en wind en kou buiten de deur. De schuifwanden zorgen voor een sluiting van de terrasoverkapping glas, maar het mooie hiervan is dat u geen gesloten gevoel creëert, omdat het glas een ruimtelijke sfeer en gevoel geeft. De aanschaf van schuifwanden voor een glas overkapping is een win-win situatie. De schuifwanden zijn eenvoudig opzij te duwen, waardoor u vrije toegang tot de tuin hebt. Kortom, een overkapping glas met schuifdeuren is werkelijk een verlenging van de woonkamer, het is te zien als een serre of tuinkamer.

Optionele extra’s voor uw terrasoverkapping of overkapping glas

Solundo biedt de mogelijkheid om uw glazen terrasoverkapping of kunststof overkapping te voorzien van functionele en comfortabele extra’s. Hieronder worden de extra opties gedetailleerd toegelicht.

Betonpoeren voor uw overkapping

Gaat u voor een zelfgemaakte fundering? Hou dan goed rekening met de gestelde voorwaarden in de montagehandleiding. Wilt u zelf liever geen tijd besteden aan de fundering, dan lossen we dat op door het gebruik van betonpoeren. De overkapping terras wordt geleverd met standaard één hemelwaterafvoer. Als u kiest voor betonpoeren, dan heeft u de keuze om betonpoeren aan te schaffen voor alle staanders van de constructie. Daarbij kan er gekozen worden voor twee hemelwaterafvoeren, één hemelwaterafvoer of geen.

Verlichting als mooie toevoeging voor uw glazen overkapping

Voor in de avonduurtjes is het handig om in een verlichte overkapping te zitten. Dit kan met onze verlichting set, bestaande uit LED lampjes die erg energiezuinig zijn. Benodigdheden voor het monteren zijn inbegrepen.

Uw terrasoverkapping voorzien van verwarming

De terrasoverkapping is al een flinke aanwinst op zich. Wij bieden de mogelijkheid om het extra comfortabel te maken. Droog onder een overkapping terras zitten kan in alle seizoenen, echter is de temperatuur buiten niet altijd even aangenaam, daar hebben wij de oplossing voor! Een infrarood terrasverwarmer voor de minder warme periodes en de late avonduurtjes. Daarnaast zorgt het ervoor, dat er geen groot temperatuurverschil is met de woning zelf, zo kunt u prettig in en uit lopen. De terrasverwarmer wordt geleverd met een afstandsbediening voor ultiem gebruiksgemak.

Schuifwanden voor een glazen terrasoverkapping

U kunt ervoor kiezen om een overkapping terras te bouwen met volledig vrije in- en uitloop, met als optie decoratieve schoren, om zo de voorkant van de overkapping een fraai uiterlijk te geven. Een andere optie is een terrasoverkapping glas. Heeft u liever de mogelijkheid om de overkapping winddicht af te sluiten, dan kunt u voor een glazen overkapping tuin kiezen, met de mogelijkheid om in en uit te lopen. Dit kunt u doen door glazen schuifdeuren aan te schaffen met deurgreepjes en tochtborstels. Glazen schuifwanden zijn zowel functioneel als een prachtige toevoeging aan een glazen overkapping tuin.

Montage van uw terrasoverkapping en overkapping glas

Het monteren van de terrasoverkapping of de schuifwanden voor de overkapping glas, kunt u uiteraard zelf doen aan de hand van onze uitgebreide montagehandleiding. De bouwpakketten zijn makkelijk in elkaar te zetten. Samen met de handleidingen die erg gebruikersvriendelijk zijn, is vrijwel iedereen in staat om een glazen terrasoverkapping of overkapping zonder glas te installeren! Mocht er uiteindelijk toch iets niet duidelijk zijn, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vergunning voor de van bouw van uw overkapping?

Bouwen of verbouwen buiten de woning om, zelfs in uw eigen tuin is niet altijd toegestaan, omdat u te maken heeft met plaatselijke verordeningen van de desbetreffende gemeente, daarnaast heeft u ook met omstanders te maken. Voor de bouw van een terrasoverkapping, is het in beginsel toegestaan om zonder vergunning een overkapping in uw tuin te bouwen, echter zijn er ook uitzonderingen.

Bij de volgende gevallen dient er wel een melding gedaan te worden bij de gemeente, voor een eventuele verstrekking van vergunning terrasoverkapping:

✓ Overkapping terras dient als primaire woonruimte
✓ De terrasoverkapping groter is dan 30 vierkante meter
✓ Meer dan 50% van het tuinoppervlakte bestemd is voor de terrasoverkapping

Wat betreft de omstanders/buren, moet er rekening gehouden worden met de hoogte van de terrasoverkapping. Als voorbeeld kan het zijn dat de lichtinval van de zon wordt belemmerd bij de buren door de hoogte van uw overkapping. Zicht belemmering is hier dus van belang. De richtlijn voor de hoogte van de terrasoverkapping is niet hoger dan drie meter. De regels voor het bouwen van een overkapping terras gelden zowel voor een koopwoning als een huurwoning. Bij een huurwoning dient dit ook nog overlegd te worden met de desbetreffende woningbouwvereniging.

Wij hopen u met deze informatie te helpen om direct aan de slag te gaan! Stel nu uw overkapping samen aan de hand van ons uitgebreide assortiment. Wilt u liever vooraf een beter beeld hebben bij de overkappingen van Sunrooms®, maak dan snel een afspraak en kom langs in onze showroom. Wij staan dan voor u klaar, om u bij dit proces zo goed mogelijk te begeleiden en te adviseren!

196