KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Overkapping aan huis

Breid uw woning uit met een overkapping. Tal van mogelijkheden voor een kunststof of glazen overkapping aan huis. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen, zodat u langdurig ervan kunt geniet. Daarnaast zijn de overkapping ook onderhoudsvrij arm. Afbeelding kan afwijken van het gekozen product.

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen overkapping aan huis samen

Kies hier de kleur voor uw glazen overkapping aan huis, bijpassende sierlijst en dak materiaal. Houd goed rekening met de afmetingen.

2. Extra opties

Hieronder vindt u extra opties die goed van pas kunnen komen. Denk hierbij aan een terrasverwarming, verlichting voor de avonduren en de betonpoeren.

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.
Wilt u door een erkend montagebedrijf laten opbouwen? Kijk dan voor meer informatie op onze pagina van aanbevolen opbouwbedrijven.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers

Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.

 • F
Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

 • Voorkant glashoogte

  Kies hier uw gewenste glashoogte. Voor het bepalen van de dagmaat telt u 8,5cm op bij de gekozen glashoogte. De toelaatbare speling op deze afmeting is +/- 2 cm.

  Tochtborstels Glas-Glas

  • M

  Zijgeleiding / Tochtstrip Glas-Muur

  • M
  • M
  • M

  Deurgrepen

  • M

  RVS Meenemer set / RVS eindplaatjes

  • M
  • M
 • M
Zonwering

Voor de warme zomers kan een zonwering voor veel extra comfort zorgen. Onze degelijke zonweringen zijn van het plissé type en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en bedieningsstok. Voor de overkappingen met een uitval van 2 meter en/of een breedte van 3,03 meter zijn geen zonweringen beschikbaar. Wilt u hierbij zonwering neem dan contact met ons op.

 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 882,27
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde productprijs inclusief opties en BTW:
€ 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Vergroot het woonplezier met een overkapping aan huis

De afgelopen jaren zijn mensen steeds meer tijd thuis gaan doorbrengen. Uiteraard vanwege de lockdowns en aansluitende maatregelen, maar bijvoorbeeld ook vanwege de inflatie. Meer dan ooit is men daarom aan de slag gegaan in huis en tuin om meer woonplezier te realiseren. Van een lik verf tot een aanbouw of een prachtige overkapping aan het huis, er zijn mogelijkheden genoeg om fijner te kunnen wonen! 

Opties om het woongenot te vergroten

Op zoek gaan naar een nieuwe woning die meer aansluit bij de wensen en ideeën is vandaag de dag een stuk lastiger dan in het verleden. De woningmarkt is krapper geworden en de prijzen zijn flink gestegen. Vaak kunnen mensen de huidige woning met flinke winst verkopen, maar door de gestegen prijzen is het lastig om hiermee een nieuw huis te vinden dat een verbetering is ten opzichte van de huidige. Opknappen en uitbreiden zijn daarom steeds populairder geworden als alternatief voor verhuizen. De woning opknappen en uitbreiden kan op verschillende manieren gedaan worden.

Huidige woning verbeteren

Dat mensen flink zijn gaan klussen de afgelopen jaren is goed te zien. De bouwmarkten zijn drukker dan ooit, de vraag naar bouwmaterialen zoals hout is groter dan het aanbod, en duurzame investeringen zoals zonnepanelen en warmtepompen zijn extreem populair. Maar ook dingen om de woning uit te breiden zoals een dakkapel wordt veel gedaan. Niet alleen een dakkapel zorgt voor uitbreiding van de woonruimte maar ook naar het uitbouwen van de woning wordt steeds vaker gekeken. Helaas heeft u voor deze verbouwingen aannemers nodig en daar zijn er nog maar weinig van te vinden, die op korte termijn plek hebben. Een glazen overkapping aan huis is daarom een perfecte oplossing waarbij de levertijd kort is en waar geen aannemer aan te pas hoeft te komen. Een glazen overkapping geeft namelijk de extra ruimte aan uw woning zonder dat er een hele verbouwing bij komt kijken. Zo kunt u gemakkelijk zelf aan de slag!

Toepassing van de overkapping

Bij een overkapping aan huis met glas denken mensen vaak aan een simpel soort afdak waaronder u droog in uw tuin kunt zitten. Tegenwoordig zijn er echter vele mogelijkheden om uw woongenot te verbeteren met een overkapping aan huis die een prachtig verlengstuk van uw woning vormt. De tijden van een paar eenvoudige houten palen met dakplaten daarop is gelukkig al lang voorbij! Er kan met recht gesproken worden over een vernieuwde moderne overkapping aan huis. Nu kan een overkapping volledig gesloten worden met behulp van mooie glazen wanden. Ook kan er nog meer luxe toegevoegd worden aan de overkapping met de verschillende extra’s. De extra’s bestaan uit terras warmers, verlichting en zonwering. Kies welke opties het beste bij uw wensen past en maak zo zelf een moderne overkapping aan huis.  

Soorten overkappingen

Mensen schaffen een overkapping aan voor de meest uiteenlopende doeleinden. Dit kan bijvoorbeeld als carport zijn, een moderne overkapping aan huis, of een volledig vrijstaande overkapping, waardoor het meer een compleet tuinhuis is. Door de uitgebreide toepassingen van de overkappingen aan huis is het vaak moeilijk om het juiste product te vinden dat aansluit bij de wensen. Gelukkig is het erg eenvoudig om zelf de overkapping samen te stellen zodat deze volledig aansluit bij de toepassing en woonwens. De overkapping kunt u namelijk helemaal zelf samenstellen. Kies de juiste kleur, stijl, het dak materiaal en de afmetingen. Op deze manier kunt u de overkapping voor elk project laten slagen. Realiseer zo uw droomtuin!

De overkappingen plaatsen

De overkappingen aan huis van Solundo kunnen eenvoudig compleet zelf worden samengesteld. Dat betekent dat er gekozen kan worden voor de gewenste afmetingen, maar ook het materiaal, de kleur, verlichting, montagehandleiding etc. Dit maakt de producten geschikt voor elke woonwens, van overkapping aan het huis tot aan een volledig vrijstaand tuinhuis met prachtige glazen schuifwanden. Niet alleen is het geschikt voor elke overkapping, maar dit betekent ook dat u dit zelf in elkaar kan zetten. De montagehandleiding die u online of bijgeleverd kunt krijgen legt stapsgewijs uit hoe u de overkapping moet plaatsen. Niet alleen staan de stappen er duidelijk maar ook het gereedschap wat u ervoor nodig heeft. Zo kunt u zorgeloos samen met een vriend of familielid de overkapping aan huis monteren en er direct van genieten!

Vraag advies

Weet u niet goed wat u nodig heeft om hetzelfde effect te creëren met een overkapping aan huis als wat u zou hebben met een uitbouw? Door alle verschillende opties kan het overweldigend worden en weet u niet goed wat u wel en niet wilt. Ondanks dat het overweldigend kan zijn wilt u wel nog geld, tijd en moeite besparen door een overkapping aan huis aan te schaffen. Dat komt helemaal goed zonder bijkomende hoofdpijn. Wanneer u het allemaal niet meer goed weet zijn wij daar om te helpen! Neem contact met ons op en kom langs bij onze showroom om in het echt te zien wat de opties zijn. Zo kunnen wij persoonlijk advies geven en u helpen met het creëren van uw droomwoning!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?  

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een goede terrasoverkapping?  

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een overkapping?  

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Wat is een terrasoverkapping?  

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Hoeveel kost een overkapping?  

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.
 

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?  

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Hoe maak je een overkapping dicht?  

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Waarom een terrasoverkapping?  

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?  

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?  

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?  

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

313