Overkapping kopen is moeiteloos met behulp van dit stappenplan

Nog geen idee wat de beste overkapping is voor u? Dat is helemaal niet raar, met behulp van ons stappenplan kunt u gemakkelijk uw ideale overkapping uitzoeken. 

Een overkapping kopen bekijk de verschillende overkappingen op onze terrasoverkapping pagina. Nog geen idee wat de beste overkapping is voor u? Dat is helemaal niet raar, er zijn zo veel verschillende webshops en soorten overkappingen dat het soms lastig is om een keuze te maken bij een tuin overkapping kopen. Nou kunt u bijna nooit de totaal verkeerde keuze maken, uiteindelijk zal u altijd eindigen met een overkapping in uw tuin, maar het proces kan wel makkelijker gemaakt worden. Het is de bedoeling dat u iets uitkiest waar u nog jarenlang volop van kunt genieten. Om de juiste overkapping te kunnen kopen voor uw woning hebben wij een stappenplan bedacht. Met ons stappenplan kunt u gemakkelijk een besluit maken welke webshop het beste bij u past en hoe uw ideale overkapping eruit zou moeten zien.

Bepaal het materiaal

Allereerst is het belangrijk om te beslissen wat voor soort overkapping u wilt. U kunt namelijk kiezen voor een houten overkapping of een aluminium overkapping. Het grootste verschil tussen deze twee is mogelijk onderhoud. Aluminium is niet al te zwaar en onderhoudsarm, dit zorgt ervoor dat het makkelijk te plaatsen is in uw tuin en daarna weinig onderhoud nodig heeft. Hout is zwaar en moet goed onderhouden worden aangezien hout beïnvloed kan worden door weersinvloeden. Het plaatsen van de houten overkapping is door het gewicht dan ook wat lastiger. Bepaal wat u mooi vindt en hoeveel onderhoud u eraan wilt hebben om zo de juiste overkapping uit te kunnen kiezen.

Kies de juiste afmeting en bijpassende accessoires

Wanneer u weet welke soort overkapping tuin u wilt kopen is het tijd om te kijken naar de juiste afmetingen en accessoires. Het is belangrijk dat de overkapping goed in uw tuin past. Zorg er daarom voor dat u de plek waar de overkapping moet staan zorgvuldig opmeet zodat u de juiste grootte besteld wanneer u de overkapping gaat kopen. Naast de afmetingen kunt u nog andere keuzes maken die invloed hebben op de stijl van uw woning, zoals de kleur. Wanneer u een aluminium overkapping tuin wilt kopen kunt u kiezen uit een antraciet, verkeerswit, crème wit. Niet alleen met de kleur kunt u de overkapping laten aansluiten bij uw woning ook de stijl is erg belangrijk. Voor de stijl kunt u kiezen uit klassiek, vierkant en rond. De stijl is een belangrijk aspect om naar te kijken zodat het goed aansluit bij de rest van uw woning. Zo zult u de beste tuinoverkapping kopen.

Een dak van glas of polycarbonaat?

Naast de stijl is het ook belangrijk om naar de functionaliteit te kijken. Een belangrijk onderdeel dat hoort bij de functionaliteit is het dak materiaal. Wanneer u een tuin overkapping gaat kopen is een belangrijke keuze of u kiest voor een glazen dak of een dak van polycarbonaat.  Een glazen dak is mooi helder waardoor het net is of u volledig buiten zit. Een polycarbonaat dak zorgt ervoor dat de warme zonnestralen u niet irriteren en het licht wat gefuseerd wordt. Beide hebben dus zo hun voordelen. Wilt u graag alle zon die u kunt krijgen en helder mooi naar buiten kunnen kijken, dan is het glazen dak optimaal. Wilt u rustig onder de overkapping kunnen zitten zonder dat u het te warm krijgt dan biedt het polycarbonaat de juiste oplossing voor jou. Beslis zo welke tuinoverkapping u wilt kopen.

Bestel gemakkelijk uw ideale overkapping

Een overkapping kopen bestaat dus uit verschillende keuzes. Wilt u een aluminium overkapping dan hoeft u in ieder geval niet meer naar een andere webshop te zoeken, want bij Solundo bieden wij een fijne service aan en kunt u zelfs nog langskomen bij onze showroom om persoonlijk advies te krijgen van een van onze experts. Zo weet u zeker dat u uw droom overkapping kunt kopen, zonder dat daar vervelende verassingen bij komen kijken. Liever niet langskomen bij de showroom? Met behulp van onze tuinoverkapping kopen configurator kunt u gemakkelijk uw droom overkapping samenstellen en bestellen.

Veelgestelde vragen over overkapping

Hoe kan ik mijn bestelde overkapping betalen?

Uw bestelling wordt altijd door middel van een online betaling voldaan. De betaling hoeft niet direct na bestelling te geschieden echter deze dient wel uiterlijk 3 werkdagen voor levering plaats te vinden.

Wanneer moet ik een gekoppelde overkapping bestellen?

De gootsets zijn verkrijgbaar in standaard lengtes van 306cm (alleen in RAL7016 structuur), 406cm, 506cm en 606cm. Wanneer u een bredere overkapping wenst, worden de gootsets aan elkaar gekoppeld. Zo krijgt u bijvoorbeeld bij 1006cm breedte twee gootsets van elk 506cm. Houdt u er rekening mee dat beide gootsets dan iets ingekort moeten worden (503cm) en er altijd een staander onder een gootkoppeling wordt geplaatst.
 

Wat is het afschot van mijn overkapping?

De terrasoverkappingen hebben een standaard hellingshoek van 7,4 graden. Dit is al verwerkt in de verschillende onderdelen, waardoor er een kant-en-klaar bouwpakket ontstaat. U kunt uw overkapping door de standaard maatvoering eenvoudig zelf opbouwen.
 

Hoe kan ik een overkapping winddicht maken?

Met deze stappen kunt u een overkapping winddicht maken:

- Zijwanden plaatsen. Bestel uw gewenste zijwand(en) via Solundo en ga zelf aan de slag.

Plaats schuttingdelen op de plekken waar de wind vaak vandaan komt.

- Plaats zogeheten screens.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..