Leefveranda zelf bouwen

Een veranda zelf bouwen heeft veel voordelen, en daarnaast is het makkelijker te regelen dan u wellicht denkt. Lees hier hoe het precies in zijn werk gaat.

Een leefveranda zelf bouwen met hulp van Solundo

Een losstaande veranda bouwen of een veranda aan huis of tuinhuis is een droom voor velen. Het is een verlenging van uw (tuin)huis, terwijl u het gevoel heeft middenin de tuin te zijn. En wanneer de veranda ook overkapt is, kunt u ook in de regen of tijdens harde wind van buiten genieten. U kunt ervoor kiezen een veranda door een bedrijf te laten bouwen of u kunt de leefveranda zelf bouwen. Wij gaan hieronder verder over de voordelen van een veranda en hoe u een luxe veranda zelf kunt bouwen. Leest u mee?

 

De voordelen van een veranda

Misschien twijfelt u nog over de aanschaf van een veranda, of twijfelt u erover of u het zelf gaat doen of het uitbesteed. Misschien kunnen wij de twijfel voor u wegnemen met de onderstaande voordelen die gepaard gaan met een prachtige veranda:

- Solundo biedt hoge kwaliteit materialen voor wanneer u een leefveranda zelf zal bouwen of laat bouwen. Door deze hoge kwaliteit aan materialen bent u ervan verzekerd dat de veranda met een beetje onderhoud lang mee zal gaan.

- De veranda komt met vele opties. Zo kunt u een losstaande veranda bouwen, het voorzien van een overkapping of het helemaal dichtbouwen zodat het tegen alle seizoenen op kan boksen.

- Met handige handleidingen die Solundo bij elke aanschaf aanbiedt, is het mogelijk om bijvoorbeeld een losse veranda zelf te bouwen. Stapsgewijs wordt u meegenomen hoe u met welke materialen en machines het zelf kunt opbouwen.

- Wanneer u binnen bepaalde maatvoeringen blijft als u een luxe veranda gaat bouwen, is het goed mogelijk dat u geen vergunning nodig heeft. Dit verschilt echter per gemeente en aanvraag. Vandaar dat wij het toch aanraden om informatie op te vragen bij uw eigen gemeente voordat u begint.

- Wanneer u een overkapping bij de veranda neemt, hoeft u de tuinmeubelen buiten het seizoen om niet ergens anders op te slaan. Ze staan dan ook in de wintermaanden schoon en droog.

Hoe u een leefveranda zelf kunt bouwen

U kunt op onze website een keuze maken uit een aantal ‘vereisten’ onderdelen. Dit betreft de kleur van het materiaal, het dakmateriaal, de sierlijsten en de grootte van het uiteindelijke product. Nadat u hier een keuze in heeft kunnen maken kunt u kiezen uit de extra opties die Solundo te bieden heeft. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een losse veranda bouwen, geheel naar eigen smaak! Een leefveranda zelfbouwen is al mogelijk vanaf €1000,-, maar de kosten kunnen oplopen tot wel bijna € 15000,-.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..