Hoe bouw ik een carport?

Als je op zoek bent naar een manier om je auto, caravan of andere spullen te beschermen tegen weersinvloeden, dan is het bouwen van een carport een goede optie. En zelfbouw is dan een zeer interessante optie.

Hoe een carport maken: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een manier om je auto, caravan of andere spullen te beschermen tegen weersinvloeden, dan is het bouwen van een carport een goede optie. Bovendien kan een carport ook dienen als extra opslagruimte of als aanbouw voor een schuur. Hier beschrijven wij hoe je een carport kunt bouwen, van start tot finish, en waaraan je moet denken. Bedenk hierbij wel dat je kunt kiezen tussen een carport helemaal zelf maken, inclusief het op maat maken van al het materiaal, of een kant-en-klaar bouwpakket installeren, dat al helemaal op maat gemaakt is.

 

De voorbereidingen

Voordat je begint met het bouwen van een carport, is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Ten eerste moet je een ontwerp maken voor je carport. Hierbij moet je rekening houden met de grootte van je auto en met de afmetingen van je perceel. Wil je bijvoorbeeld je carport naast het huis, of aan de voorkant van het huis maken? En wil je de zijkanten dicht maken of (gedeeltelijk) open laten? Ook moet je overleggen met je gemeente of er vergunningen nodig zijn voor het bouwen van een carport.

 

Materialen kiezen

Wanneer je weet hoe je carport eruit moet komen te zien en je vergunningen in orde zijn, kun je beginnen met het uitzoeken van de juiste materialen. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen, zoals hout, staal of aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld goedkoop, maar moet regelmatig worden onderhouden. Staal is duurder, maar is wel onderhoudsvrij. Aluminium is licht van gewicht en sterk. Als het gepoedercoat is (zoals bij Solundo het geval is), ontstaat er een hoogwaardig en duurzaam product dat heel lang meegaat.

Hoe bouw ik een carport?

Het bouwen van een carport begint met het uitzetten van de fundering. De fundering is de basis van je carport en moet stevig genoeg zijn om het gewicht van je carport te dragen. Er zijn verschillende manieren om een fundering te maken, zoals het gebruik van betonblokken of het graven van een gat. Welke methode je kiest, hangt af van de omstandigheden op je perceel.

Bij de bouwpakketten van Solundo kun je aangeven of je betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de carport op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw carport te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding.

 

De carport zelf bouwen

Nadat de fundering klaar is, kun je beginnen met het bouwen van de carport zelf. Hierbij moet je rekening houden met de grootte van je carport en de materialen die je hebt gekozen. Het is belangrijk om de constructie stevig en waterdicht te maken. Ook moet je zorgen dat de carport geschikt is voor het weer in jouw regio. Als er bijvoorbeeld wel eens veel sneeuw valt, kun je kiezen voor een extra stevige dakconstructie.

 

Schuur met carport bouwen

Als je op zoek bent naar extra opslagruimte, dan kun je overwegen om een schuur te bouwen in combinatie met een carport. Hierdoor krijg je nog meer opslagruimte en is je auto nog beter beschermd.

Het bouwen van een carport kan een grote investering en een flinke klus zijn, maar met de juiste voorbereidingen en materialen, kan het een gemakkelijke en haalbare taak zijn. Solundo biedt een goede en goedkope oplossing in de vorm van een op maat gemaakt Doe-Het-Zelf bouwpakket. Je weet dan zeker dat al het materiaal op maat is en op elkaar aansluit. Je hoeft het bouwpakket alleen nog maar in elkaar te zetten. Een betaalbare en makkelijke oplossing!

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Persoonlijk advies in de showroom?

Ontvang persoonlijk advies in onze showroom! Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte schuifwand voor jouw ruimte. Kom langs en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Loading..