KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Het bouwen van een carport

Carport kopen
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Een carport bouwen

Wat is een carport eigenlijk? Een carport is een aanbouw aan het huis, meestal open aan alle kanten, dat dient als overkapping van een auto, motor, caravan of camper. Een carport biedt het voertuig of wat er ook ponder staat, een optimale bescherming tegen weersinvloeden. Een carport voorkomt niet alleen dat u zelf nat wordt als het regent en u naar huis het loopt, het zorgt er ook voor dat niet vroeger op hoeft te staan om de ruiten van uw auto te krabben, omdat het ook ijsvorming tegen gaat. Bovendien krijgt uw huis een luxere uitstraling met een carport, waardoor het meer waard wordt op de markt. Er zijn dus veel voordelen verbonden aan de bouw van een carport.

 

Verschillende mogelijkheden

Als het gaat om het bouwen van een carport, zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende opties voor de plaatsing van de carport: u kunt kiezen voor onze carport ‘zijkant huis’, of u kunt een carport bouwen ‘voorkant huis’. Hebt u meer ruimte nodig, dan kunt u een dubbele carport bouwen, die uiteraard nog meer bescherming biedt.

Er zijn carports in diverse prijscategorieën, van zeer betaalbaar tot wat duurder, of zeer duur. De goedkoopste manier voor het bouwen van een carport, is het aanschaffen van een kant-en-klaar bouwpakket. De afmetingen liggen dan al vast, en u hoeft de carport alleen nog maar in elkaar te zetten.

Een andere mogelijkheid is het samenstellen van een carport op maat en deze vervolgens zelf op te bouwen. U geeft de juiste maten op, en geeft al uw aanvullende wensen door, zoals verlichting, en wij zorgen ervoor dat alle onderdelen (hout of aluminium) op maat bij u afgeleverd worden, inclusief duidelijke opbouwhandleiding. Voor een dergelijke carport kunnen de kosten uiteraard zeer uiteen lopen: u kunt voor een eenvoudige versie kiezen, maar u kunt ook een zeer luxe versie kiezen.

De laatste optie ten slotte is het laten opbouwen van de door u samengesteld carport door een aannemer. Deze optie is handig als u geen zin of tijd hebt zelf een carport in elkaar te zetten. Wij kunnen u diverse betrouwbare partijen aanraden die onze producten goed kennen, en veel ervaring hebben met het opbouwen van carports.

Afhankelijk van uw keuze zijn de kosten van het carport bouwen zeer variabel. Het is dan ook verstandig om voordat u de carport gaat bouwen de prijs te bepalen die u voor de carport kwijt wilt zijn.

De duurste optie is een carport op maat laten bouwen door een aannemer, maar met de huidige prijzen die aannemers berekenen, kan dit kan een kostbare zaak worden.

Een carport bouwen, dat zal wel een aardige duit kosten? Dat veel reuze mee, want er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die passen bij ieders portemonnee en budget. Van zelfbouwpakket tot aan het laten plaatsen van een carport op maat. Hier nemen wij u mee in de wondere, maar betaalbare wereld van de zelfbouw carport.

Hoe zit het met vergunningen?

Een carport is onder bepaalde voorwaarden niet vergunningsplichtig, tenzij de gemeente aanvullende regels heeft opgesteld. Voordat u een carport gaat plaatsen, raden wij u dan ook aan te informeren bij uw gemeente naar de lokale regels voor het plaatsen van een carport. Daarna is de weg vrij om zelf een carport aan uw huis te maken. Om de prijs hoeft u het niet te laten!

203