KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Een serre aanbouwen is niet moeilijk

een serre aanbouwen
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Over de jaren kan jouw woning gaan vervelen. Maar het is zonde om er afscheid van te nemen als er nog aanpassingen zijn die je zelf kan doen om nieuw leven in jouw woning te blazen. Niet alleen kan je jouw woning extra mooi maken en vernieuwen. Zo houd je ook jezelf productief bezig. Door zelf het een en ander te doen voel je nog meer voldoening als het uiteindelijk af is. Zo kan je met trots jouw verbeterde huis aan vrienden en familie laten zien.

Verbeter jouw woning zelf

Voor het verbeteren van jouw woning kan je verassend veel dingen zelf doen. Zo kan je zelf een plankje ophangen, de muur verven, gordijnen verwisselen en meubels in elkaar zetten. Hetzelfde geld voor jouw tuin. Je kan zelf nieuwe planten plaatsen, grasmat neerleggen of tuinmeubels in elkaar zetten. Maar wil je jouw woning en tuin echt verrijken met een extra ruimte tussen woning en tuin in? Dan kan een serre aanbouwen het perfecte DIY-project zijn.

Wat zijn de voordelen van een serre aanbouwen?

Een serre aan huis bouwen geeft een mooie invulling aan jouw tuin. Het zorgt ervoor dat regen jouw plannen in de tuin niet kunnen verpesten. Ook creëert het voor in de zomer een extra schaduwplek waarin je rustig kan genieten van mooi weer. Een serre aanbouwen kan zorgen voor een zachtere overgang tussen de woning en de tuin. Het is een plek waar je meer verschuild zit dan in de open tuin, maar tegelijkertijd niet zo verschuild als in jouw eigen woning. Nadat de tuinkamer aan huis bouwen gelukt is zal je niet alleen een extra leefruimte hebben, maar ook een plek om je in terug te trekken en tot rust te komen. Een dichte serre aanbouwen is leuk tijdens het bouwen, maar juist daarna kan je er nog lang van genieten.

Kan je zelf een tuinkamer maken?

Een tuinkamer van hout aan huis bouwen kan je zelf doen, maar dit kan nog best ingewikkeld zijn. Wanneer je scheef zaagt of de afmetingen niet goed berekend kan het zomaar anders eruit zien dan wat je in gedachten had. Om dit probleem op te lossen kan een handleiding erg fijn zijn, maar dat maakt het precies zagen van de balken nog niet gemakkelijker. Daarnaast moet je het hout wel netjes afwerken om het goed te kunnen onderhouden. Ben je niet zo’n klusser of handig met hout? Dan is het ook mogelijk om een handleiding en bijbehorende onderdelen te bestellen, zodat je makkelijker een luxe serre kan aanbouwen. Op deze manier kan je gemakkelijker zelf jouw tuin verbeteren.

Zet stapsgewijs jouw serre in elkaar

Stapsgewijs met een montagehandleiding en bijbehorende onderdelen kan je gemakkelijk zelf een serre aan huis bouwen. Aluminium is niet heel zwaar dus wees niet bang dat je de grote onderdelen niet zelf in elkaar kan zetten. Daarnaast is aluminium ook onderhoudsvriendelijk en hoef je dus niet veel meer te doen om de serre mooi te houden na het in elkaar zetten. De dichte serre aanbouwen hoef je niet zelf te doen “hoe meer zielen hoe meer vreugd”. Klussen is erg gezellig en leuk om samen te doen. Zet jullie favoriete muziek aan en kijk samen goed naar de montagehandleiding, op die manier is het werk zo gedaan. Als de dichte serre aanbouwen is gelukt, kan je door middel van een leuke tuin set en accessoires de serre extra mooi laten aansluiten op de woning.

Solundo helpt jou bij een serre aan huis bouwen

Wil je graag jouw tuin en woning verrijken met een serre? Dan kan je prima zelf een serre aanbouwen aan huis. Solundo biedt verschillende serres aan. Kies de juiste serre uit voor jouw tuin, zodat jij een luxe serre kan aanbouwen voor jouw tuin. Met het bouwpakket van Solundo is de serre binnen de kortste keren geplaatst. Weet je nog niet goed of je wel echt zelf een serre kan aanbouwen aan huis of twijfel je welke serre gepast is voor jouw tuin. Twijfel niet langer en kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies. Wij helpen je graag om van jouw tuin, jouw droomtuin te maken.

203