Een overkapping aan het tuinhuis maken? Solundo helpt u!

Wilt u binnenkort een overkapping aan het tuinhuis maken? Lees dan dit blog, dan bent u op alles voorbereid en staat de overkapping straks als een huis!

Zelf een overkapping aan het tuinhuis maken

Heeft u een prachtige tuinhuis in de tuin staan met een aansluitend terras? Dan zult u wellicht één nadeel ervaren… Tijdens een lichte regenval, een te felle zon of een stevige wind is het dan minder om op het terras te vertoeven. Hiervoor kunt u een overkapping aan het tuinhuis maken. Ja, u leest het goed. Dit kunt uzelf doen! Wij zijn ervan overtuigd dat u zelf een overkapping kan maken in de tuin met behulp van onze handleiding. Lees hier hoe het in zijn werk gaat en wat u van ons mag verwachten.

Een overkapping aan het tuinhuis zelf maken

Misschien heeft u er nog weinig vertrouwen in of u wel zelf een overkapping kan maken in de tuin. Hier leggen wij graag aan u uit, hoe het werkt, welke stappen er genomen worden en wat u mag verwachten.

Allereerst mag u uw eigen pakket samenstellen om de overkapping aan het tuinhuis te maken. Daarmee begint u met een aantal vereiste. Dit gaat over het uiteindelijke formaat, de kleur, de sierlijst en het materiaal voor op het dak. Maar de overkapping aan het tuinhuis maken kan helemaal naar eigen smaak. Na de vereiste krijgt u namelijk de optionele keuzes te zien. Hier ziet u een assortiment aan verlichting, een heater, zonwering, zijwanden en meer. Met de zijwanden kunt u bijvoorbeeld het tuinhuis overkapping dichtmaken. Fijn om de warmte binnen te houden die de heater genereert.

Bij de optionele keuzes kunt u ook de handleiding bestellen. Geheel aangepast naar uw pakket. Deze handleiding vertelt u stap-voor-stap wat u dient te doen om de overkapping af te krijgen. Volgt u deze stappen op de juiste manier, met het juiste gereedschap? Dan kan elke doe-het-zelver ermee uit de voeten. En het mooiste aan het zelf doen is dat u enorm op de kosten van manuren bespaart. Daarnaast bent u de baas over de planning. De overkapping tuin zelf maken kosten kunnen oplopen tot wel 15.000 duizend euro, maar beginnen bij een magere duizend euro. Deze kosten zouden vele malen hoger liggen wanneer u het werk door een derde partij zou laten uitvoeren.

Eenmaal klaar met het samenstellen van uw pakket? Dan kunt u de bestelling plaatsen en gaan wij direct voor u aan de slag. We sorteren het pakket voor u en maken het gereed voor de zending. De zending wordt uit handen genomen door onze leverancier. Gezien wij geen invloed hebben op de planning van de transportpartner, kunnen wij het pakket niet direct leveren. Wel kunnen wij erop toezeggen dat de levering binnen zes weken tijd plaats zal vinden. Tijdens deze periode wordt u bij elke gebeurtenis op de hoogte gehouden.

Dan is het moment daar, waar u lang op heeft gewacht. De levering van uw overkapping! Nu kunt u beginnen aan de bouw en wellicht uw tuinhuis overkapping dichtmaken. Komt u er tijdens het proces niet uit? Dan helpen wij u graag verder. Bel ons gerust!

Waarom onze klanten voor Solundo kiezen

Solundo staat bij onze klanten bekend als een behulpzame partij, een partij die de hoogste kwaliteit levert en weet waar we het over hebben en waar we voor staan. Deze status houden wij graag in stand en zullen er alles aan doen om u ook een voldaan gevoel te geven. Wanneer gaat u een overkapping aan het tuinhuis maken?

Veelgestelde vragen over een overkapping zelf bouwen

Hoe maak ik een betaalbare overkapping voor aan het tuinhuis?

  1. Kies het juiste materiaal, hout is bijvoorbeeld al goedkoper dan staal.
  2. Plaats de overkapping tegen een gebouw of tuinhuis aan, dit bespaart al materiaal door de aansluitende gevel.
  3. Doe het werk zelf, zo bespaart u op manuren en daarmee veel kosten.
  4. Hergebruik materiaal dat u in de tuin heeft liggen.

Wat is goedkoper? Een overkapping van hout of aluminium?

Over het algemeen is aluminium een stuk duurder dan hout. Maar aluminium gaat langer mee en het hoeft niet bewerkt te worden met bijvoorbeeld verf of een lak.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..