KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Breid het woongenot van uw woning uit met een glazen aanbouw.

glazen aanbouw
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Een glazen aanbouw combineren met uw bestaande woning
Velen onder ons zijn op zoek naar meer leefcomfort in huis en meer tuinbeleving buitenshuis. Op die grens van woning naar tuin treft u dan ook vaak een veranda of terrasoverkapping aan. We willen ons nu echter specifiek richten op de aanbouw met glazen pui, bijvoorbeeld onder een reeds bestaand balkon. Een glazen pui aanbouw kan relatief eenvoudig aan een bestaande bouw worden toegevoegd, waardoor er opeens een nieuw perspectief en een nieuwe ruimtelijke beleving ontstaat. De beschikbare meters worden niet meer met een glazen pui aanbouw, maar door ze met een glazen aanbouw anders te benutten, ontstaat een hele nieuwe dimensie. En dat zoeken we bij Solundo graag samen met u uit!
 

Wat moet ik mij precies voorstellen bij een aanbouw met glazen pui?
Een aanbouw is – het woord zegt het al – een verlenging van uw woning, een extra ruimte bijvoorbeeld op het terras dat direct op de woning aansluit. Een dergelijke aanbouw kan prima een bestaande veranda of balkon zijn of een terrasoverkapping tegen uw woning gebouwd. Gecombineerd met glazen schuifdeuren spreken we dan van een glazen aanbouw. Kortom, alles dat met glazen schuifwanden dicht gezet kan worden, is als een glazen aanbouw aan te merken.

Wat zijn de glazen aanbouw kosten als ik een aanbouw met glazen pui wil bouwen?
Om de glazen aanbouw kosten te kunnen berekenen, hebben we een aantal gegevens van u nodig: wat wilt u precies gaan bouwen, wat zijn de afmetingen, hoe ziet de ondergrond eruit, enz. Zomaar wat vragen die nodig zijn om de glazen aanbouw kosten inzichtelijk te maken. U zult al gauw merken dat het geen kosten zijn, maar een duurzame investering in uw woongenot. Onze adviseurs staan u met raad en daad terzijde om u een scherpe aanbieding te kunnen maken. Maak snel een afspraak in onze showroom en bekijk de glazen pui aanbouw!
 

Veelgestelde vragen over een glazen aanbouw

Hoe groot mag een glazen aanbouw zijn zonder vergunning?  

Alle bijgebouwen mogen in totaal niet groter dan 30m2 zijn. Als u meerdere bijgebouwen heeft moet u hier dus op letten. Is de glazen aanbouw uw eerste bijgebouw? Dan kunt u dat 9/10 keer zonder vergunning bouwen. Het is verstandig om hier toch altijd even bij de gemeente naar te informeren. Per gemeente kunnen de specifieke regels nét anders zijn.

Wat is goedkoper een normale aanbouw of een glazen aanbouw?  

Een glazen aanbouw is in het algemeen altijd goedkoper. Voor een glazen aanbouw die Solundo aanbiedt kunt u uw eigen muren behouden van de woning en voegt u er alleen een extra dak en glazen wanden aan toe om uw woning te vergroten. Deze glazen aanbouw kan al vanaf € 1.063,34 gebouwd worden. Een normale aanbouw kost meestal al meer dan 15.000 euro.

203