Alu Overkapping: gebruik uw tuin heel het jaar door!

Ook in de winter comfortabel in uw tuin vertoeven? Dat is mogelijk met de alu overkapping van Solundo! Kies voor open of gesloten alu overkappingen om echt van ieder seizoen te genieten in uw tuin.

Ook in de winter comfortabel in uw tuin vertoeven? Dat is mogelijk met de alu overkapping van Solundo! Kies voor open of gesloten alu overkappingen om echt van ieder seizoen te genieten in uw tuin. Bovendien is het eenvoudig om de overkapping zelf te monteren en zo uw woonkamer uit te breiden. Meer weten? Lees dan snel verder in dit artikel. 

Fraai, licht en onderhoudsvrij materiaal 

De aluminium tuinoverkapping is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit betekent dat het materiaal sterk, onderhoudsvrij en vooral licht is. Dit maakt het eenvoudig te monteren en naderhand hebt u er geen omkijken meer naar. U kunt een keuze maken uit verschillende kleuren en zo uw aluminium tuin overkapping zelf samen te stellen. Bijvoorbeeld een zwarte aluminium tuinoverkapping is stijlvol en fraai, en speelt in op de laatste trend. Daarnaast is het mogelijk om uit verschillende dakmaterialen te kiezen, bijvoorbeeld uit glas of polycarbonaat. Beide soorten zien er stijlvol uit en zijn licht doorlatend, de keuze is aan u. 

Hoe groot moet uw overkapping zijn? 

Dat ligt uiteindelijk geheel aan u. Voordat u alu overkappingen gaat bestellen, is het verstandig om eerst te bepalen waar u de overkapping wilt plaatsen, aan huis of als separate tuinkamer? Hebt u dit bepaald? Dan kunt u gaan opmeten. Het is belangrijk om de afmetingen juist te bepalen, zodat uw aluminium tuin overkapping goed aansluit op het huis en op uw tuin. Daarnaast is het belangrijk om comfortabel te zitten onder uw overkapping. De overkapping moet dus diep genoeg zijn om de meubels er zo goed mogelijk onder te plaatsen. Voor de breedte kunt u vaak de breedte van het huis aan houden. In onze webshop kijkt u vervolgens of de door u gewenste afmetingen overeenkomen met de aluminium tuinoverkapping die wij leveren. 

Welk dak hebt u nodig? 

De alu overkapping van Solundo  heeft verschillende opties voor daken. Denk bijvoorbeeld aan polycarbonaat of glas. De keuze is aan u, maar ieder dak heeft andere eigenschappen. Een glazen dak spreekt voor zich, dit type is elegant en laat veel licht en warmte door. Voor een polycarbonaat dak kunt u kiezen uit verschillende soorten platen. Dit is een harde kunststof met verschillende afwerkingen, kies uit: 

  • Helder polycarbonaat (66% lichtdoorlatend) 
  • IQ Relax polycarbonaat (zonwerend en 66% licht doorlatend) 
  • Opaal polycarbonaat (zonwerend en 54% licht doorlatend) 

De keuze is uiteindelijk aan u. Om u beter te beschermen tegen de zon, kunt u voor iedere optie er een zonwering bij bestellen. 

Aluminium tuinoverkapping zelf monteren 

Nu is het moment daar om de overkapping te monteren. Dit is eenvoudig te doen met de montagehandleiding van Solundo, die u bij uw tuinoverkapping kunt bestellen. Nodig uw familie, vrienden, kennissen of collega’s uit om u te helpen met het monteren van uw overkapping. Maak er dus samen een leuke dag van! 

Veelgestelde vragen over alu-overkapping

Waarom is een aluminium tuinoverkapping de beste optie?

De Solundo aluminium tuinoverkappingen zijn onderhoudsvrij, zien er fraai en modern uit en zijn ook nog eens robuust en licht in gewicht. Hierdoor hebt u er geen omkijken meer naar! 

Kan Solundo mij helpen met de montage van mijn alu tuinoverkapping?

Wij staan standaard klaar voor iedere vraag die u hebt. Komt u er met de montage niet uit? Dan staat het Solundo Support Team klaar om u te helpen via een videogesprek, en helpen wij u stap- voor- stap met het in elkaar zetten van uw overkapping.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..