KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Zelf een overkapping dakterras maken kan via Solundo!

serre kopen
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Zelf een overkapping voor een dakterras maken kan met behulp van Solundo

U wilt heerlijk buiten van uw dakterras genieten, ook tijdens de koudere maanden van het jaar. Het nadeel hiervan is dat het vak nat is, of het terras niet aan te vegen is met bijvoorbeeld alle bladeren die van de boom vallen. Dan is het een optie om zelf een overkapping voor het dakterras te maken. Dit kan elke doe-het-zelver makkelijk met een klein beetje hulp vanuit Solundo. We leggen hier graag aan u uit hoe ook u een dak overkapping kan maken.

 

De voordelen van zelf een dakterras overkapping maken

Een dakterras is heerlijk, maar helaas kunt u er in ons land niet altijd volop van genieten. Daarom noemen we een aantal voordelen die u krijgt wanneer u een overkapping dakterras gaat maken.

- Met een dakterras overkapping zit u tijdens regen, sneeuw, hagel en soms zelfs de wind, goed beschermd. Zo kunt u toch nog gezellig met vrienden of familie van buiten genieten;

- Wanneer u een dakterras overkapping gaat maken, is uw terras altijd afgeschermd tegen vallende bladeren of vogelpoep. Dit scheelt uiteindelijk veel in het onderhoud van uw terras;

- Wilt u lekker buiten zijn, maar is de zon te fel voor uw ogen of huid, dan houdt de overkapping veel licht en/of UV tegen. U kunt er dan uiteraard ook voor kiezen om een dak overkapping te maken voor maar een deel van uw dakterras. Zodoende is zonnen nog steeds een optie.

- Door zelf het dak op de overkapping te maken haalt u er meer voldoening uit en kunt u des te meer genieten tijdens het relaxen met vrienden of familie.

Stel zelf uw pakket samen

Via Solundo kunt u uw eigen terrasoverkapping pakket samenstellen. Eerst maakt u hierin een keuze uit een aantal vereiste materialen en kleuren. Denk hierbij aan de gewenste kleur, het dak materiaal, de sierlijsten, de grootte van de overkapping en de staanders. Hier eenmaal een keuze in kunnen maken? Dan krijgt u de extra opties te zien. En al behoort de handleiding tot de extra opties, raden wij het u aan deze wel mee te bestellen. Andere extra’s komen neer op:
Het kiezen van de juiste betonpoeren, welk type of soort licht u graag wilt, een terras verwarmer en of u de voorzijde wilt kunnen sluiten. Heeft u een vrijstaande constructie in gedachte? Dan moet u dit ook aangeven bij de extra opties. Helemaal tevreden over het samengestelde pakket?

Dan kunt u het of opslaan mocht u nog wat meer bedenktijd wensen, of door gaan naar het bestellen. Wanneer de bestelling voltooid is, maken wij het door u samengestelde pakket gereed voor zending. Let wel, dit kan tot wel zes weken duren. Tijdens deze periode houden wij u echter op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom uw bestelling.

 

Het pakket zelf opbouwen. Hoe werkt het?

Een dakterras overkapping maken is misschien moeilijk, maar dat hoeft het niet te zijn! Met de optionele handleiding bij het door u samengestelde bouwpakket, kunt u redelijk eenvoudig zelf een overkapping voor uw dakterras maken. Stapsgewijs leggen wij aan u uit hoe u een dak voor de overkapping kan maken en welke onderdelen of gereedschappen u nodig heeft. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u onze hulp inschakelen. Wij helpen u graag verder zodat u het dak op de overkapping kan maken.

Hoe groot mag een overkapping zijn zonder vergunning?  

Een dakterras overkapping die binnen de 2,5 meter grens valt en niet hoger is dan 4 meter mag vaak zonder vergunning worden gebouwd. Hierbij raden wij het wel aan voordat u begint met bouwen, informatie op te vragen bij uw eigen gemeente.

Hoe ver moet de overkapping van de erfgrens af staan?  

Of u de overkapping voor of achter in uw tuin plaatst, maakt voor de afstand niet uit. In alle gevallen moet de overkapping minimaal één meter van de erfgrens af staan.

203