Zelf een afdak van polycarbonaat maken is best makkelijk!

Uw eigen afdak van polycarbonaat maken is niet alleen vrij eenvoudig, het biedt ook veel voordelen!

Zelf uw eigen afdak van polycarbonaat maken

Een terras is een fijne toevoeging aan uw tuin, het dak of uw balkon. Maar zonder een overkapping zit u tijdens de regen niet droog of uit de wind wanneer het hard waait. Zonde. Want u wilt hoogstwaarschijnlijk zo lang mogelijk of zelfs heel het jaar door in de tuin vertoeven. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer u een overkapping gaat maken met polycarbonaat of een ander materiaal. Het klinkt lastiger dan het daadwerkelijk is. Hieronder benoemen we voordelen, hoe u uw eigen pakket kunt samenstellen en hoe het voor elke doe-het-zelver makkelijk in elkaar te zetten is. Leest u mee?

 

De voordelen van het bouwen met polycarbonaat

U denkt wellicht, waarom wij polycarbonaat naar voren schuiven als het meest geschikte materiaal voor uw afdak. Nou, wanneer u een polycarbonaat afdak gaat maken, bent u verzekerd van het meest sterke kunststof dat bestaat. Wanneer u een afdak van polycarbonaat gaat maken, is het bijvoorbeeld 250 keer sterker dan een dikke glasplaat. Het behoort daarmee tot de sterkste transparante kunststof soorten die er beschikbaar zijn. Een ideaal materiaal voor een afdak.

Wanneer er dan bijvoorbeeld een stuk tak of iets anders zwaar op uw afdak valt, hoeft u niet te vrezen voor uw veiligheid. Een overkapping maken met polycarbonaat zorgt ervoor dat u en uw familie en vrienden veilig en droog zitten.

Maar er komen meer voordelen kijken bij een afdak van polycarbonaat. Wanneer u zelf het afdak van polycarbonaat gaat maken, bespaart u bijvoorbeeld ook op de hoge kosten van externe mankrachten. Plus, u heeft de macht over de planning en de manier waarop de bouw gebeurt. Een polycarbonaat afdak maken kan daarmee geheel naar eigen ingeving. Naast dat het de mensen onder de overkapping veilig houdt, blijft uw terras ook schoon van allerlei bladeren, poep van vogels en andere dingen die uit de lucht vallen. Zo hoeft u niet elk weekend het terras schoon te vegen voordat u mensen over de vloer kunt uitnodigen. Kortom, een polycarbonaat overkapping maken biedt vele voordelen.

Hoe stel ik mijn pakket samen en hoe kan ik een overkapping van polycarbonaat zelf maken?

Allereerst begint u met het maken van een keuze in een aantal vereiste materialen, kleuren en overige aspecten voor uw afdak. Dit kan gaan om de kleur, het type sierlijst, de grootte en eventuele staanders. En niet te vergeten, het materiaal van het dak. Wij raden dan aan om voor polycarbonaat te gaan. Wanneer u hier geen keuze in maakt, is het niet mogelijk om een overkapping van polycarbonaat zelf te maken. Heeft u hier wel een keuze in kunnen maken? Dan krijgt u de extra opties te zien, zodat u uw afdak helemaal eigen kan maken. Hier kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een terras verwarmer bij te bestellen. Hiermee bent u verzekerd van een warm terras, het hele jaar door.

Eenmaal klaar met het samenstellen? Dan kunt u overgaan tot de bestelling. Wij doen onze uiterste best om uw bestelling binnen zes weken bij u af te leveren. Tijdens deze periode houden wij u op de hoogte via de mail over eventuele ontwikkelingen. Lukt het ons niet binnen de beloofde tijd? Dan zullen we samen met u tot een gepaste oplossing komen.

Na zes weken tijd kunt u de overkapping van polycarbonaat zelf maken aan de hand van de bij bestelde handleiding. Hierin beschrijven wij u stap-voor-stap hoe het in zijn werk gaat en welk gereedschap u nodig heeft om alles te voltooien. Een polycarbonaat overkapping maken is daarmee best makkelijk! Maar heeft u vragen tijdens dat u een afdak van polycarbonaat gaat maken? Stel het ons dan gerust. Wij helpen u graag verder.

Welke kit moet ik gebruiken voor een polycarbonaat afdak?

Het is heel belangrijk dat u gebruik maakt van zuurvrije kit. Doet u dit niet, dan kan het de plaat aantasten, waardoor het de kracht verliest. Darbuiten kunt u kiezen voor een transparante kit, een witte kit of een zwarte kit.

Hoe lang gaan polycarbonaat platen mee?

Naar verwachtingen gaat uw afdak van polycarbonaat zo’n 25 tot wel 30 jaar lang mee. Met zo nu en dan wat onderhoud zoals een goede schoonmaak bent u hier wel van verzekerd.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..