Vindt de juiste afmeting voor uw carport met onze checklist

Denkt u erover om een carport aan te schaffen maar weet u nog niet goed wat daar allemaal bij komt kijken en of het überhaupt wel past op uw oprit? Lees dan snel verder.

Denkt u erover om een carport aan te schaffen maar weet u nog niet goed wat daar allemaal bij komt kijken en of het überhaupt wel past op uw oprit? Lees dan snel verder. Met behulp van een gemakkelijke checklist kunt u zo achterhalen of een carport de juiste oplossing is voor uw situatie. Er zijn namelijk een aantal dingen die u kunt doen om er zeker van te zijn dat de carport mooi aansluit op uw behoeftes.

Is een carport mogelijk voor uw voertuig?

Een grote of kleine auto hoeft geen verschil te maken in de mogelijkheid tot een carport. Voor elke auto kan een bijpassende carport gemaakt worden. De afmeting van de carport kunt u namelijk helemaal zelf bepalen. Om de afmeting van uw carport te bepalen is het belangrijk dat u met verschillende dingen rekening houdt:

De juiste lengte

Allereerst moet u weten hoe groot uw auto is of eventueel ander voertuig(en) wat u onder de carport wilt plaatsen. De carport moet minimaal zo groot zijn als uw voertuig(en) plus de extra ruimte die u nodig heeft om er veilig in te kunnen parkeren en in en uit kunt stappen.

Is uw auto 4 meter lang? Dan wilt u op zijn minst dat de lengte van de carport  6 meter is. Zo heeft u genoeg ruimte om veilig onder en uit de carport te rijden en is uw voertuig altijd optimaal beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Is uw auto of voertuig groter en heeft u meer ruimte nodig? Dan kunt u ervoor kiezen de lengte van de carport te vergroten tot 12 meter. Beslis zelf de juiste carport afmeting. 

De juiste breedte

Voor de afmeting carport kan niet alleen de lengte bepaald worden voor de carport maar ook de breedte. De minimale breedte voor de carport moet 2 meter zijn maar wij adviseren op zijn minst een carport breedte van 4 meter te kiezen.

Een auto is gemiddeld 2 meter breed dus met 4 meter heeft u genoeg ruimte om gemakkelijk de carport in en uit te rijden. U hoeft niet bang te zijn dat u geen ruimte heeft om de deuren van uw auto open te kunnen slaan. De minimale breedte voor de carport die wij aangeven zorgt ervoor dat u ook de deuren gemakkelijk kunt openen. Daarbij is een carport meestal niet helemaal gesloten en heeft u nog extra ruimte aan de zijkanten. Opgesloten zult u niet zitten wanneer u gebruik maakt van de juiste afmeting carport.

Kies de juiste extra’s

Zoals u ziet kunt u de carport afmeting helemaal zelf bepalen en kunt u er zo voor zorgen dat elk voertuig comfortabel past onder de carport. Nu u de afmeting heeft kunnen uitzoeken zijn er nog verschillende andere onderdelen die u kunt bepalen om de carport naar wens te kunnen bestellen en plaatsen. Zo kunt u kiezen uit drie verschillende kleuren en stijlen. Niet alleen de kleur en stijl kunt u bepalen, maar ook het soort dak en eventuele extra’s zoals een zijspie. Een zijspie zorgt ervoor dat een deel van de carport volledig is afgesloten. Dit kan ideaal zijn wanneer u niet alleen bescherming van boven de auto wilt maar ook van de zijkant.

Gemakkelijk en snel de juiste afmeting voor de carport bestelt

Zoals u ziet zijn er verschillende dingen waar u rekening mee kunt houden om de juiste carport uit te kiezen zoals de carport breedte en lengte van de carport. Het allerbelangrijkste is dat u de plek heeft om een carport van de gewenste afmetingen te kunnen plaatsen. Zo’n carport wordt meestal op een bestaande oprit geplaatst maar u zou ook uw voortuin kunnen omtoveren tot een plek waar uw voertuig veilig kan staan. Als u alle afmetingen en extra’s heeft bepaald kunt u met behulp van onze handige configurator gemakkelijk de carport bestellen. Bekijk alle opties op onze carport webpagina!

Veelgestelde vragen over carport

Is dit een carport camper bouwpakket?

De carport voor de camper kan gemakkelijk zelf in elkaar gezet worden. Bij de levering ontvangt u alle benodigde materialen voor de carport met een duidelijke montagehandleiding. Dit zit allemaal in hetzelfde bouwpakket zodat u gelijk aan de slag kan. De carport voor de camper kunt u dus gemakkelijk zelf in elkaar zetten met behulp van het bouwpakket van Solundo.

Hoeveel kost een aluminium carport?

De prijs van een aluminium carport kan veel schommelen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een moderne carport. Zo kunt u extra’s uitkiezen zoals zonwering en glazen wanden. Ook heeft de grootte, stijl en kleur invloed op de prijs. Wanneer de overkapping 406 cm breed is en 200 cm diep, een klassieke stijl en witte kleur heeft zonder extra’s, dan kost de aluminium carport € 1063,34.

Hoe groot mag een houten carport of aluminium carport zijn zonder vergunning?

Een houten carport of aluminium carport mag niet groter dan 30m2 zijn zonder bouwvergunning. Het wordt namelijk gelijkgesteld aan een overkapping en is onder deze voorwaarden niet vergunningsplichtig. Wel kan de locatie ook nog een rol spelen in de vraag of een vergunning nodig is. Om er zeker van te zijn of een bouwvergunning nodig is kunt u altijd vooraf informatie opvragen bij de gemeente. Check zo altijd of een bouwvergunning nodig is, per gemeente kan dit namelijk verschillen.

Kan ik een aanbouwcarport voor andere doeleinden gebruiken?

Jazeker, u kunt de aanbouwcarport ook gebruiken als opslagruimte of om in de schaduw buiten te kunnen zitten.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..