KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Over de kosten van een carport bouwen

Carport alu
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Een carport bouwen: de prijs

Een carport bouwen, dat zal wel een aardige duit kosten? Dat veel reuze mee, want er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die passen bij ieders portemonnee en budget passen. Van zelfbouwpakket tot aan het laten plaatsen van een carport op maat. Hier nemen wij u mee in de betaalbare wereld van de carport.

 

De voordelen van een carport

Een carport biedt een optimale bescherming voor uw auto, motor, caravan of camper tegen weersinvloeden. Een carport voorkomt niet alleen dat u zelf nat wordt als u van de auto naar huis loopt, het zorgt er ook voor dat niet meer vroeg hoeft op te staan om de ruiten te krabben bij vrieskou. En met een carport krijgt uw huis ook een luxere uitstraling, waardoor het meer waard wordt op de markt.

 

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de kosten van carport bouwen. Van zeer betaalbaar tot wat duurder. De goedkoopste manier is het aanschaffen van een kant-en-klaar bouwpakket. De afmetingen liggen dan al vast, en u hoeft de carport alleen nog maar in elkaar te zetten.

Een andere mogelijkheid is het samenstellen van een carport op maat en deze vervolgens zelf op te bouwen. U geeft de juiste maten op, en geeft al uw aanvullende wensen door, zoals verlichting, en wij zorgen ervoor dat alle onderdelen (hout of aluminium) op maat bij u afgeleverd worden, inclusief duidelijke opbouwhandleiding. Voor een dergelijke carport maken, lopen de kosten uiteraard zeer uiteen: u kunt voor een eenvoudige versie kiezen, maar u kunt ook een zeer luxe versie kiezen. Afhankelijk van uw keuze zijn de kosten van het carport bouwen zeer variabel. Het is dan ook verstandig om voordat u de carport gaat bouwen de prijs te bepalen die u voor de carport wilt

De duurste optie is een carport op maat laten bouwen door een aannemer, met de huidige prijzen die aannemers berekenen, kan dit kan een kostbare zaak worden.

Wat kost een carport bouwen?

Een kant-en-klaar bouwpakket hebt u al voor € 906,84. Als u een op maat gemaakte carport wilt bouwen, begint de prijs vanaf ongeveer € 1160 voor een kleine maat carport. Uiteraard loopt deze prijs verder op als u een grotere carport wilt, of meer accessoires wilt toevoegen. Voor de grootste maat carport kunt u uitkomen op een prijs van zo’n € 5000 euro. Vergelijk dat eens met de prijzen die aannemers rekenen voor het plaatsen van een carport!

 

Hoe zit het met vergunningen?

Een carport is onder bepaalde voorwaarden niet vergunningsplichtig, tenzij de gemeente aanvullende regels heeft opgesteld. Voordat u een carport gaat plaatsen, raden wij u dan ook aan te informeren bij uw gemeente naar de lokale regels voor het plaatsen van een carport. Daarna is de weg vrij om zelf een carport aan uw huis te maken. Om de prijs hoeft u het niet te laten!

203