Handige tips voor een schuifwand glas

Hoe monteer ik een glazen schuifwand veranda?

Hoe monteer ik een glazen schuifwand veranda?

De vrachtwagen die zojuist uw glazen schuifwand veranda geleverd heeft, rijdt net de straat uit. U kunt niet wachten om te beginnen met de montage van de glazen schuifwanden voor buiten. De aanschaf van glazen schuifwand veranda was weloverwogen en goed getimed: het mooie weer staat voor de deur. Ideaal om gelijk met de montage te starten van de glazen schuifdeuren veranda.

De montage van glazen schuifwanden voor veranda is eenvoudig en snel te doen, dat kunnen we u alvast verklappen. Echter, een goede voorbereiding is het halve werk: zorg dat u de maten goed genomen hebt, meet alles nog eens na en leg het juiste gereedschap alvast klaar. Verzeker u er ook van dat de ondergrond waterpas en goed stevig is. Nog zo’n open deur: Veiligheid boven alles; zorg voor een nette en schone werkomgeving, waarbij u goed de ruimte hebt om de glazen schuifwand veranda op te kunnen bouwen.

Start de opbouwwerkzaamheden voor de glazen schuifwand met het op maat zagen van de boven- en onderrail, indien noodzakelijk. Beide rails kunnen passend tussen de staanders van de overkapping gemaakt worden. Extra handig: als er wat meer ruimte dan raillengte tussen de staanders beschikbaar is, kunt u links en rechts optioneel te bestellen zijgeleidingsprofielen verticaal monteren. Deze profielen geven uw schuifwand veranda extra aanzien, doordat de glazen wand een mooi afgesloten geheel vormt. De bovenrail kan van onderaf aan de goot gemonteerd worden, de onderrail kan met schroeven en/of slagploegen op de ondergrond bevestigd worden. Let u er daarbij op dat boven- en onderrail exact boven elkaar gemonteerd worden, zodat de glazen deuren straks netjes verticaal opgesteld staan.


Om de glazen schuifwanden compleet te maken, kunnen nu ook de deursets op de gehard glazen panelen gemonteerd worden: eerst het u-vormig rubber op het glas, vervolgens glas plus rubber in de deurset. Heeft u smallere ruiten dan de standaardmaat? De deursets kunnen eenvoudig ingekort worden, door één wielset te demonteren, het profiel in te korten op de gewenste glasbreedte en vervolgens de wielset weer te monteren.

U bent nu klaar om de schuifwand veranda daadwerkelijk ‘op te zetten’. Plaats elke glazen schuifdeur eerst met het glas in de bovenrail en laat de deur vervolgens op het juist spoor zakken. Zo doet u dat met alle deuren. Eventueel kunnen nog deurgreepjes, meenemers of tochtborstels, die extra besteld kunnen worden, vervolgens gemonteerd worden. Schuif de deuren in de gewenste positie en uw terrasoverkapping met glazen schuifwanden / glazen schuifpui is klaar!

Veelgestelde vragen over een schuifwand van glas

Hoe werken meenemers voor een glazen schuifwand?

Meenemers op een glazen schuifwand zorgen ervoor dat u niet elk glazenpanel apart hoeft open te schuiven, maar dat alles in één keer meegaat. Dit kan erg handig zijn wanneer u de schuifwand als schuifdeur wilt gebruiken. Hierdoor hoeft u minder moeite te doen bij het sluiten van de schuifwand glas.

Hoeveel kost een schuifwand glas?

De kosten van schuifwanden van glas kunnen variëren. De goedkoopste glazen schuifwand is € 501,42. Met dit bedrag heeft u een schuifwand glas van 194 cm lang en 2 sporen en 197 cm hoog. Wanneer u meer sporen wilt en een hogeren inbouwhoogte gaat de prijs omhoog. Wanneer u ook gebruik wilt maken van de extra’s zal dit een paar tientjes duurder worden. De prijs heeft u op deze manier zelf in de hand.

Hoe veilig zijn schuifwanden van glas?

De schuifwanden van glas zijn veilig. Schuifwanden van glas zijn van gehard veiligheidsglas gemaakt. Dit betekent dat ze erg stevig zijn en als ze ooit wel kapotvallen dit niet in grote gevaarlijke scherpe stukken zal zijn maar in meerdere kleine stukjes. Dit betekent dat de glazen schuifwanden erg veilig zijn.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..