Ga een zijwand voor uw overkapping zelf maken met Solundo!

Een zijwand overkapping zelf maken kan supermakkelijk met behulp van een montagehandleiding! Bekijk onze tips om zo uw overkapping te verfraaien.

Een overkapping is superfijn als bescherming tegen slecht weer. Zo kunt u het hele jaar door lekker buiten zitten zonder last te hebben van regen, wind en sneeuw. Echter kan het zo zijn dat de regen nog steeds deels onder de overkapping door komt. Dit is erg vervelend, maar kan gelukkig vermeden worden! Een zijwand zorgt ervoor dat uw overkapping dicht wordt gemaakt zonder dat u het uitzicht van de tuin mist. De zijwand voor de overkapping zelf maken kunt u op verschillende manieren doen.

Zelf de zijwand maken

Heeft u al een overkapping, maar nog geen zijwand/spie? Dan kunt u de zelf een spie maken voor de overkapping op verschillende manieren. U kunt allereerst een tripje naar de bouwmarkt maken om daar hout te halen. Het hout zou u op maat kunnen zagen om zo plank voor plank aan de overkapping te bevestigen. Echter kan dit best ingewikkeld zijn om ervoor te zorgen dat dit een stevige constructie wordt, die net zoals de overkapping jarenlang mee moet gaan. Een makkelijkere oplossing is een zijwand of spie te bestellen bij het bedrijf waar u de overkapping heeft besteld. Hier kunt u ook advies vragen over de montage.

De zijwand verfraaien

Twijfelt u over de zijwand, omdat u het minder mooi vindt? Wees gerust u kunt op veel verschillende manieren een zijspie voor de overkapping zelf maken waardoor het er toch mooi en gezellig uitziet. Een manier om de overkapping gezelliger te maken is met behulp van kleine lampjes. Kleine lampjes kunnen een gezellige sfeer creëren. Naast lampjes kunnen hangplanten zorgen voor een mooie decoratie. Deze hangplanten zou u aan de overkapping vast kunnen maken en door dit in de hoeken te plaatsen zal het zicht naar de tuin toe niet verder worden verstoord. Het laatste wat u kunt doen om de zijwand te verfraaien is het ophangen van buiten kunst. Dit zijn schilderijen of printjes op canvas geschikt voor buiten. Zo hoeft u niet omringd te worden door een saaie want maar kunt u er zelf wat leuks van maken.

Een overkapping met zijwand uitkiezen

Heeft u nog geen overkapping, maar wilt u er wel een zijwand overkapping zelf maken? Dan is dit makkelijk te realiseren. U kunt uw zijspie overkapping zelf samenstellen en maken met alle gewenste extra’s erbij. Niet alleen kunt u dan voor een zijwand kiezen, maar de overkapping kan ook verder gepersonaliseerd worden met keuze uit de kleur, stijl, grootte en dak. De personalisatie kan ook verder gaan door middel van de vele verschillende andere extra’s zoals: verlichting, verwarming en glazen schuifdeuren. Personaliseer uw overkapping zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben en niets hoeft aan te passen of toe te voegen. Zo kunt u in één keer goed zelf een spie maken en overkapping met behulp van de verschillende extra opties.

Solundo helpt u met de zijwand en overkapping

Vindt u een spie maken voor uw overkapping maar ingewikkeld? Wees gerust wij helpen u graag! Een overkapping bestellen wilt u gelijk goed doen en daar kunnen wij bij helpen. Alle opties en keuzes rondom een spie maken voor de overkapping kunnen soms overweldigend zijn, maar het kan al helpen om de opties in het echt te kunnen zien. In onze showroom kan dat! Er staan verschillende overkappingen met en zonder zijwand op display. Zo kunt u precies zien welke keuzes wel of niet bij uw behoeftes passen. Neem gerust contact met ons op en kom langs bij onze showroom. Zo zoeken we samen de perfecte overkapping met zijwand voor uw tuin.

Veelgestelde vragen over een zijwand overkapping zelf maken

Waarmee een zijwand overkapping zelf maken?

Een zijwand van een overkapping kunt u zelf maken met verschillende materialen. Wilt u zelf naar de bouwmarkt gaan? Dan kunt u hout of polycarbonaten platen halen en zelf op maat maken. Dit kan echter best lastig zijn. Het is gemakkelijker Om bij uw overkapping gelijk de bijpassende zijspie te bestellen. Zo kunt u in één keer gemakkelijk alles in elkaar zetten.

Hoe een terras windvrij maken?

Een terras kunt u gemakkelijk windvrij maken door een zijwand en overkapping zelf te maken. Een overkapping zorgt ervoor dat u afgeschermd kunt zitten in de tuin. Een overkapping maakt het terras nog beter windvrij doordat dan ook de zijkanten zijn afgeschermd. Zo zorgt u ervoor dat u nooit meer last heeft van een koude wind wanneer u buiten wilt zitten.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..