Fit het nieuwe jaar in: Zo creëert u uw eigen fitness tuin

Het nieuwe jaar 2024 is van start gegaan, wat betekent dat er gewerkt gaat worden aan al die goede voornemens. Wij geven wat tips hoe u het sporten makkelijker kunt maken in uw eigen tuin. 

Heeft u ook goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar? Gaat dat, net zoals bij velen, over gezonder leven? Het nieuwe jaar 2024 is van start gegaan, wat betekent dat er gewerkt gaat worden aan al die goede voornemens. Een van de meest voorkomende is gezonder leven en meer te sporten. Een probleem dat op uw pad kan komen te staan is de drempel om het daadwerkelijk te gaan doen. Het vertrekken naar de sportschool of -vereniging is vaak een van de grootste drempels. Een goede oplossing hiervoor kan zijn om het sporten naar uw eigen huis te brengen. U kunt gemakkelijk in uw eigen woning of tuin een sportruimte creëren. Maar hoe begint u aan een fitness plek of fitness tuin?

Ruimte maken

Om een sportplek te creëren in uw eigen woning is het cruciaal om een lege kamer te hebben of in ieder geval een plek te creëren waar u nog genoeg bewegingsruimte hebt. Niet alleen heeft u ruimte nodig om te bewegen, maar ook om eventuele sportspullen te kunnen stallen. Sportattributen die belangrijk voor u kunnen zijn zoals een yoga matje, wat kleine gewichten, of echte apparaten zoals een crosstrainer. Wanneer u gaat sporten in uw kantoortje of de woonkamer en u niet de ruimte heeft, kan dit demotiverend werken voor het sporten.

Fitness tuin benodigdheden

Er zijn verschillende manieren waarop u een eigen sportplek kunt realiseren. Zo kunt u natuurlijk een bestaande kamer helemaal ombouwen tot sportplek, maar wanneer die ruimte er niet is moet u creatiever gaan nadenken. U kunt uw woonkamer ombouwen elke keer wanneer u gaat sporten, maar ook dit zal uw motivatie niet vergroten. Het beste is een hele nieuwe ruimte te maken. Dit zou bijvoorbeeld ook buiten kunnen. Zo kunt u prima uw yogamatje en andere sportartikelen plaatsen in een waterdichte opbergplek om fitness in de tuin te realiseren. Geniet heerlijk van de frisse lucht tijdens tuin fitness, met al uw spullen makkelijk tot uw beschikking.

Voordelen buiten sporten

Fitness in de tuin is niet alleen superlekker in de zomer in het zonnetje, maar u heeft ook alle ruimte. Buiten sporten zorgt voor extra vitamine D opname door het zonlicht, het is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid en u kunt bijna elke sport wel buiten beoefenen. Een fitness tuin past dus niet alleen goed bij uw voornemens om meer te gaan sporten, maar ook zult u meer energie krijgen door de extra vitamine D die u opneemt, wanneer u normaal gesproken binnen zou zitten. Fitness in tuin brengt vele voordelen met zich mee, niet alleen praktisch maar ook voor uw gezondheid.

Ook in de winter buiten sporten

Buiten sporten is hartstikke lekker maar in de regen toch wel minder leuk. Gelukkig is daar een oplossing voor, zodat u zelfs met regen, koude wind en sneeuw, zonder problemen buiten kunt sporten. Een groot afdak zorgt ervoor dat u tegen de koude regen beschermd bent. Het meest ideale is om dit te doen in de vorm van een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping is in principe gewoon een groot afdak, maar dan helemaal mooi afgewerkt en ideaal om te gebruiken voor meer dan alleen fitness in tuin. Zet er bijvoorbeeld een tafel bij met wat tuinstoelen neer en geniet van het buiten barbecueën in de zomer.

Maak uw eigen fitness tuin

Goede voornemens of niet buiten sporten kan uw fysieke en mentale gezondheid verbeteren. Zorg ervoor dat de drempel zo laag mogelijk blijft door het sporten naar huis te brengen. Met behulp van een terrasoverkapping zal zelfs het weer u niet tegenhouden om te genieten van uw tuin fitness moment. Solundo helpt graag om uw ideale fitness tuin te realiseren. Neem contact met ons op en kom langs bij onze showroom voor persoonlijk advies over de juiste terrasoverkapping voor uw wensen.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..