Een tuinkamer zelf bouwen

Een tuinkamer zelf maken heeft zo zijn voordelen. Je bespaart niet alleen op arbeidskosten, maar je geniet er des te meer van wanneer het afgerond is!

Hoe kan je een tuinkamer zelf bouwen

Maak de verbinding tussen je huis en tuin door een tuinkamer zelf te maken. Dat klinkt moeilijker dan het daadwerkelijk is. Met het pakket van Solundo kan je een tuinkamer zelf bouwen in een handomdraai. Via ons samenstel-menu kan je de kleur kiezen, het materiaal voor het dak en de lijst, de afmetingen en nog veel meer. Vergeet daarnaast ook niet de handleiding mee te bestellen, dit maakt de zelfbouw tuinkamer een stuk makkelijker. We vertellen je er hieronder meer over.

 

Wat is een tuinkamer precies?

Het is een verlenging van het huis én een verlenging van de tuin in één. Voor ons is het de perfecte harmonie tussen binnen en buiten zijn. Genieten van het moois van de natuur en je tuin, terwijl je warm en droog zit. Het is een extensie met een vlak dak en vaak rondom voorzien van glazen puien en eventueel een glazen schuifdeur die je bij lekker weer kunt opendoen. Door een ruim assortiment kun je niet alleen de tuinkamer zelf bouwen, maar ook volledig naar je eigen smaak maken.

 

Hoe gaat het bestellen voor de tuinkamer zelfbouw in zijn gang?

Via ons samenstel-menu kan je uit diverse opties kiezen. Kies de kleur, het materiaal, betonpoeren, schuifdeuren, verlichting, terrasverwarmers en tal van andere opties om de tuinkamer uniek te maken. Tijdens het bestelproces kan je er ook voor kiezen om een handleiding mee te bestellen. Hierin staat stapsgewijs uitgelegd hoe je jouw eigen tuinkamer zelf kunt maken. Wij garanderen dat iedereen het kan. De uitleg is makkelijk en overzichtelijk.

Eenmaal je zelfbouw tuinkamer pakket samengesteld? Dan kun je ervoor kiezen om het direct te bestellen of het concept naar jezelf te mailen voor later gebruik. De bezorgkosten binnen Nederland voor je zelfbouw tuinkamer bedraagt € 100,-. Je tuinkamer zelfbouw pakket wordt meegegeven met onze transporteur die een eigen planning hanteert. Solundo probeert de bestelling binnen maximaal zes weken bij je thuis af te leveren. Tijdens dit proces wordt je altijd op de hoogte gehouden, zodat er geen verassingen ontstaan gaandeweg.

Het voordeel om zelf een tuinkamer te bouwen

Allereerst heb je geen extra kosten voor de installatie van je eigen zelfbouw tuinkamer, in dit geval kun je het zelf. Maar er zijn nog veel meer voordelen die gepaard gaan met een tuinkamer zelfbouw pakket van Solundo. Zo heb je het heft in eigen handen, kun je alles op je eigen tijd doen en beginnen waar je wilt beginnen. Het grootste genot bij de zelfbouw tuinkamer haal je hoogstwaarschijnlijk uit het feit dat je het zelf hebt opgebouwd. Wanneer je in de ruimte zit die de tuin in zekere zin in huis haalt, kun je zelfs tijdens regen van de tuin en de natuur genieten. Met het idee in het achterhoofd dat je zelf de tuinkamer kon bouwen, maakt dit het extra mooi. Deel dit genot door familie en vrienden uit te nodigen met een hapje en een drankje.

 

Is er een vergunning nodig voor de bouw van een tuinkamer?

Vaak is een vergunning niet vereist wanneer de uitbouw niet dieper dan vier meter en niet hoger dan drie meter is. Dit is echter niet een gegeven iets, elke tuinkamer wordt individueel beoordeeld. Omdat geen enkele situatie hetzelfde is. Daarnaast is het aantal vierkante meter ook een factor die meespeelt in het besluit vanuit de gemeente. Wil je meer informatie over de vergunning die gepaard gaan met een tuinkamer zelfbouw? Dan kun je meer informatie opzoeken of opvragen bij de rijksoverheid of je eigen gemeente.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..