Een terrasoverkapping als kunststof serre of serre glas

Aanbouw van een aluminium serre of een serre glas

Aanbouw van een aluminium serre, serre glas en kunststof serre.

Al jaren is er een trend zichtbaar naar meer buiten leven en genieten en een terrasoverkapping is daar een mooie uiting van. De terrasoverkapping mag zich nog steeds verheugen in een groeiende populariteit. En dan ineens kan ook zomaar de vraag naar een aluminium serre naar boven komen: een wintertuin aan uw woning, rondom voorzien van glas. Eigenlijk méér dan een terrasoverkapping, waar we eerder van een zomertuin spreken.

We willen de mogelijkheid om een aluminium serre te bouwen hier niet onbesproken laten. De associatie mag misschien wat ouderwets zijn, maar dat is hij zeker niet. De aluminium terrasoverkappingen van Solundo zijn van hoge kwaliteit en duurzaamheid, helemaal naar de maatstaven van deze tijd. Voorzien van glazen schuifdeuren of zelfs glazen vaste wanden, kunt u er oprecht een kleine serre of grote serre van maken.


Terrasoverkapping van polycarbonaatplaten

De terrasoverkapping wordt vaak van polycarbonaatplaten voorzien en natuurlijk kan dat bij een serre ook; laten we dat gemakshalve een kunststof serre noemen. Niet echt een kunststof serre natuurlijk, maar om het verschil met een serre glas duidelijk te maken. Trouwens, ook vaste wanden met polycarbonaat zijn mogelijk. Meestal zal een serre aluminium toch wel rondom van glas voorzien worden, dus zowel op het dak als in de wanden. Vaak op het zuiden aan de woning gebouwd, zodat zonlicht voor een aangename opwarming kan zorgen. En dat al vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar. ’s Zomers te warm? Passende zonwering biedt daar ruime mogelijkheden, maar da’s een verhaal apart.

Serre van aluminium of van glas

Een aluminium serre of beter serre glas wordt vaak als extra woonruimte benut. Echt een verlengstuk van de woning dus. In de winter wordt deze ruimte ook vaak gebruikt als opslag voor uw planten die niet winter-hard zijn. Vandaar de naam wintertuin. Soms wordt een serre aluminium vrijstaand opgebouwd, dat kan natuurlijk ook. Wat ons betreft zijn er mogelijkheden genoeg om een grote of kleine serre te realiseren. Het assortiment van Solundo omvat alle varianten om elke type serre glas aan of bij uw woning te realiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een serre overkapping!

Bekijk en bestel ook dit product
Nu bekijken

Veelgestelde vragen over een kunststof serre

Heeft u een vergunning nodig voor een kunststof serre?

Meestal heeft u geen vergunning nodig voor een kunststof serre. Maar dit kan voor elke gemeente wel net iets anders zijn. Een serre is meestal helemaal gesloten, dan kan het zijn dat het als bijgebouw gezien wordt. In dit geval is het belangrijk te kijken naar de afmeting en waar de serre geplaatst kan worden. Dit kan bepalen of er een vergunning nodig is. Door de verschillende factoren die meespelen is het belangrijk om voor de zekerheid eerst bij uw gemeente te checken of een vergunning nodig is.

Is een aluminium serre goed geïsoleerd?

Een aluminium serre kan goed geïsoleerd zijn. Wanneer u de serre direct aan uw woning bouwt dient dit al voor een extra isolatie voor uw woning maar dat betekent nog niet dat uw serre ook direct is geïsoleerd. U kunt uw serre beter isoleren met behulp van tochtborstels en zijgeleiding. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk koude wind door de glazen wand naar binnen komt waaien en de glazenwand beter is afgesloten. Bekijk uw opties verder bij het overzicht van de glazen schuifwanden en de serre

Hoe diep mag een kunststof serre zijn?

Als u een vergunningsvrije serre wilt kunnen bouwen moet deze niet dieper dan 4 meter zijn. Wij bieden de serre ook niet dieper dan deze maat aan. Wel kunt u ervoor kiezen de serre minder diep te maken of juiste breder. De serre kan wel tot 12 meter breed gemaakt worden! Kies wat het beste bij u past en check voor de zekerheid altijd bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor het bouwen van de kunststof serre.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..