Carport van 3 meter? Dat kan groter!

Een carport dient als een ideale bescherming van uw voertuig, maar elk voertuig is anders dus hoe weet u wat belangrijk is voor uw voertuig? Lees verder en kom erachter!

Een carport dient als een ideale bescherming van uw voertuig, maar elk voertuig is anders dus hoe weet u wat belangrijk is voor uw voertuig? Of u nou een motor, auto, camper of boot heeft, elk voertuig kan beschermd worden met behulp van een carport. Om de juiste carport voor uw voertuig te vinden zijn een paar factoren belangrijk. Het belangrijkste is de afmeting en Solundo wilt u daarbij helpen. Vind met behulp van dit blog de juiste afmeting voor uw carport.

Afmetingen carport

Een carport heeft geen vaste maat. De carport moet groot genoeg zijn om uw voertuig in te plaatsen of zelfs meerdere voertuigen. Een carport kan 3 meter lang zijn maar dit kan ook oplopen tot en met 12 meter. Een carport 300x300 cm kan gemaakt worden voor een motor of echt kleine auto’s maar ons advies voor een gemiddelde auto is wel groter. Ons advies is om voor een carport, bedoeld voor een auto, minimaal een diepte van 3 meter aan te houden maar nog liever een diepte van 3,50 of 4 meter. Voor de breedte is het belangrijk minimaal 5 meter aan te houden maar nog liever 6 meter of groter. Een carport 2x 4 zou bijvoorbeeld niet werken, omdat een gemiddelde auto 4 meter lang en ongeveer 2 meter breed is en de carport moet groot genoeg zijn voor uw auto. Heeft u een grotere auto dan gemiddeld? Dan is het verstandig dat u ook een grotere carport neemt.

Carport passend voor uw voertuig

U kunt de carport perfect afstemmen op uw auto en eventueel toekomstige nieuwe auto. Een carport van 2x4 meter, carport 300x300, een carport 6x3 meter, etc, zijn allemaal mogelijk. Zorg dat u de afmetingen weet van uw auto en dat u daar genoeg extra ruimte omheen meet. Het is belangrijk dat u genoeg ruimte heeft om de carport in en uit te rijden, maar ook om comfortabel in en uit te kunnen stappen. Wanneer u de afmetingen weet kunt u de juiste afmeting uitkiezen voor uw auto.

Carport hoogte

Voor de carport kunt u zelf kiezen uit de breedte en diepte, maar niet uit de hoogte. De hoogte is meestal voor elke carport gelijk. Maximaal is een carport 3 meter hoog. Als de carport hoger wordt dan dat dan heeft u een vergunning nodig. Een carport van 3 meter hoog is meer dan voldoende als u een auto of motor wilt plaatsen onder de carport. Wanneer u een camper wilt plaatsen moet u heel goed opmeten of het gaat passen onder 3 meter. Veel campers zijn net onder de 3 meter maar dat betekent niet dat alle campers de 3 meter passen. Het kan ook zijn dat de camper zelf 3 meter is maar dat er bepaalde onderdelen op het dak uitsteken waardoor het alsnog niet onder een 3 meter hoge carport zal passen.

De juiste carport voor jou

Een auto zou kunnen passen onder een carport 3 meter, maar om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig een carport samen te stellen die past bij uw voertuig. Kies dus niet voor een carport 2x4 of een carport 6x3 meter wanneer u een grote SUV heeft want in de breedte kan dit misschien net te krap worden. Met een carport is het heel belangrijk om liever een beetje te groot te gaan dan te klein. Zo zorgt u voor de optimale bescherming van uw auto, motor, camper of boot. Bekijk nu nog onze carport pagina en stel uw carport samen! Komt u er niet ut? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij onze showroom. Wij helpen graag met advies.

Veelgestelde vragen over de carport 3 meter

Hoe hoog moet een carport zijn?

Maximaal mag een carport 3 meter hoog zijn. Wanneer de carport groter dan 3 meter is, heeft u altijd een vergunning nodig. De meeste carports worden daarom ook standaard niet hoger dan 3 meter geleverd, simpel genoeg omdat dit ervoor zorgt dat u niet direct uw carport zou kunnen plaatsen. Heeft u wel een hogere carport nodig? Informeer over de opties door een whatsapp berichtje te sturen of te bellen.

Kan een carport 3 meter diep zijn?

Een carport kunt u zo diep maken als u zelf wilt. Dit is allemaal afhankelijk van de breedte van uw voertuig. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte om het voertuig heen past in de carport zodat u gemakkelijk in en uit de carport kunt gaan en geen schade maakt aan uw voertuig. Zo zult u minimaal een carport 3 meter nodig hebben voor een kleinere auto.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..