KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Carport dichtmaken of niet?

Carport
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Carport dichtmaken of niet?

Een carport is een goede manier om je auto of caravan te beschermen tegen weersomstandigheden, maar als het niet goed afgesloten is, kan het (afhankelijk van de ligging van de carport) ook een bron van problemen zijn. In dit stuk beschrijven wij hoe je je carport veilig en beschermd kunt houden door het dichtmaken ervan.

 

Waarom uw carport dichtmaken?

Er zijn open en gesloten carports. Een open carport heeft alleen staanders en een overkapping; een gesloten carport heeft één of meer dichte zijwanden. Een carport zou bijvoorbeeld open kunnen blijven als deze op het oosten gericht is, waar het meestal minder waait, of als deze in de luwte of in een regenarme zone ligt. Ook een carport aan de zijkant van het huis zou open kunnen blijven, als er bijvoorbeeld nog een deur naar de achtertuin is die afgesloten kan worden. Een andere mogelijke reden om de carport niet af te sluiten, is het uitzicht, dat belemmerd kan worden als de carport aan de voorkant van je huis ligt. Een dichte wand is dan immers niet zo aantrekkelijk omn op uit te kijken.

Maar een open carport biedt niet alleen minder bescherming voor je auto, het kan ook een veiligheidsrisico vormen voor je huis en je eigendommen. Dit komt doordat een open carport een gemakkelijke toegang biedt voor inbrekers of dieren. Zeker als je carport aan de voorkant van je huis ligt, kan het belangrijk zijn om je carport goed af te sluiten of goed te verlichten. Een donkere, open carport kan inbrekers zelfs beschutting geven, waardoor je het hun werk zelfs gemakkelijker maakt!

Carport zijkant dichtmaken

Een van de beste manieren om je carport veilig en beschermd te houden, is door de zijkanten ervan dicht te maken. Dit kun je doen door het gebruik van houten panelen, gaas, metalen platen of doorzichtig polycarbonaat. Hierdoor wordt de carport afgesloten voor ongewenste gasten en wordt je auto beter beschermd tegen weersomstandigheden. Bij de bouwpakketten van Solundo kun je kiezen tussen verschillende zijwanden van polycarbonaat of zelfs een glazen schuifwand met slot voor een luxe uitstraling. Het voordeel van een dergelijk bouwpakket is dan ook dat alle onderdelen en materialen op maat gemaakt aangeleverd worden. Je weet dan immers zeker dat alles in elkaar past.

 

Carport dichtmaken

Om de carport helemaal dicht te maken, is het ook belangrijk om de deuren en ramen goed af te sluiten. Je kunt hiervoor sloten, grendels of zelfs rolluiken gebruiken. Hierdoor kan niemand ongeoorloofd toegang krijgen tot de carport of je auto. Een correcte maatvoering is hierbij van groot belang; er is niets zo irritant als een scheef raam of een deur die niet past.

 

Overwegingen bij het dichtmaken

Er is een aantal overwegingen waarmee je rekening mee houden bij het dichtmaken van de carport. Hierbij moet je denken aan de grootte van de carport, de toegang die je wilt behouden en de kosten van het materiaal. Het is ook belangrijk om te overleggen met de gemeente of er vergunningen nodig zijn voor het dichtmaken van de carport. Er zijn gemeentes die bijvoorbeeld wel het bouwen van een open carport toestaan, maar voor het bouwen van gesloten carport wel een vergunning eisen. Informeer daarom eerst bij uw gemeente voordat je je carport dicht gaat maken.

 

Conclusie:

Het dichtmaken van een carport is afhankelijk van de ligging van de carport, maar kan heel handig zijn als je je auto en eigendommen nog beter wilt beschermen. Solundo biedt de beste en goedkoopste oplossing voor het dichtmaken van carports met kwalitatief hoogwaardige materialen en passende maatvoering. Hierdoor kun je zorgeloos genieten van je carport en weet je dat je auto en eigendommen veilig zijn.

203