Zelf uw carport maken, durft u het aan? Natuurlijk!

Zelf een carport maken met behulp van onze handleiding

Zelf een carport maken met behulp van onze handleiding

De carport is uitgezocht en besteld. Vol verwachting kijkt u uit naar de dag van levering, want het leukste deel moet nog komen: zelf uw carport maken. Natuurlijk heeft u zich vooraf goed ingelezen wat hier allemaal bij komt kijken. En aan de hand van de montagehandleiding die te downloaden is, heeft u natuurlijk gezien dat u dit ook zelf kunt.

En dat is ook zo. Uit ervaring weten we dat veel mensen zelf hun carport maken. Voorzien van het juiste gereedschap is dat voor iedereen goed te doen. Ons advies is om de montage met in ieder geval 2 personen te doen. Dat is nu eenmaal eenvoudiger bij het tillen en monteren van grote delen. En dan is een carport in een dag goed op te bouwen.

Om te beginnen is het verstandig eerst de montagehandleiding voor de aluminium carport goed door te nemen, zodat u weet welke stappen er genomen moeten worden en in welke volgorde. Zorg ervoor dat al het benodigde gereedschap klaar ligt, zodat u meteen kunt beginnen. En dan: starten maar!

Het is niet ons doel de te nemen stappen in het montageproces hier uitgebreid te beschrijven. Daarvoor is de handleiding als PDF op de website beschikbaar, klaar om te downloaden. Nee, we willen u met deze pagina vooral inspireren dat een carport maken door u zelf zeker een goede optie is om te overwegen. Het scheelt u in de kosten en u kunt de carport zo maken, zoals u dat wenst. Gelijk in éé
n keer goed. U zult zien dat u tevreden bent. En zeg nou zelf, dat geeft toch voldoening?

Veelgestelde vragen over zelf uw carport maken

Hoe groot mag u een carport maken zonder vergunning?

Zelf een carport maken kan zonder vergunning. Een carport wordt namelijk vaak gelijkgesteld aan een normale overkapping. Wel is het verstandig dit altijd te checken bij uw gemeente. De gemeente kan namelijk aanvullende regels hebben ten aanzien het maken van een carport. Verschillende onderdelen kunnen namelijk een rol spelen bij het plaatsen van een carport. Zo kan de plaats en de grootte een reden zijn om toch een vergunning nodig te hebben. Check het dus altijd.

Hoe diep moet een carport zijn?

U kunt zelf kiezen hoe diep u de carport wilt. Het doel wanneer u zelf een carport gaat maken is om uw auto beschermd te kunnen parkeren. Het is daarom van belang uw carport diep genoeg te maken. Zorg dat u de afmetingen van uw auto weet en dat u genoeg ruimte overhoudt. Wanneer u twee auto’s kwijt wilt in de carport zorg dat er dan ook genoeg ruimte tussen de twee auto’s wordt gecalculeerd. De diepte van de carport hangt dus af van uw auto.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..