Wilt u een overkapping met plat dak maken?

Gaat u een overkapping maken met een plat dak voor in uw tuin? Leuk! Lees hier wat er mogelijk is en waar u aan moet denken voordat u eraan begint. 

Eigenhandig een overkapping met plat dak maken

Het lente- en zomerseizoen staan weer voor de deur! Dat betekent echter niet dat we altijd droog van de tuin kunnen genieten… Nederland staat natuurlijk niet voor niks bekend als een land waar veel neerslag valt. Toch is het mogelijk om tijdens deze seizoenen volop van uw terras te kunnen genieten. Zo kunt u eigenhandig een overkapping met plat dak maken boven uw vlonder. U zit daarna niet alleen droog, ook scheelt het veel veeg werk wanneer de blaadjes weer van de boom vallen. Lees hier hoe het werkt en wat wij als Solundo u kunnen bieden. Na het lezen weet u precies hoe u een overkapping plat dak zelf kan maken.

 

Wat zijn de voordelen van een overkapping met een plat dak?

We hebben het hierboven al even genoemd; het grootste voordeel van een overkapping met plat dak maken is het droog zitten tijdens neerslag. Maar er zijn meer voordelen! We zetten ze voor u op een rijtje.

  • Een plat dak maken voor de overkapping zorgt ervoor dat vogelpoep niet op uw tuinset valt, bladeren op het afdak vallen en de zon een klein beetje wordt tegengehouden.
  • Wanneer de overkapping tegen uw huis staat en u een plat dak overkapping gaat maken heeft u in de toekomst een opstapje om het huis schoon te houden. Wanneer er bijvoorbeeld een klein beetje aanslag begint te ontstaan op de stenen.

Wanneer u bij de overkapping een plat dak maken zal, is het onderhoud in de nabije toekomst makkelijker dan bij een schuin dak. U kunt gaan en staan om bijvoorbeeld bladeren te verwijderen en de licht doorlatende platen schoon te vegen.

Hoe werkt het proces precies?

Via onze site kunt u het gewenste pakket samenstellen die u uiteindelijk zelf gaat opbouwen. Daarbij zijn er een aantal vereiste voor de overkapping, zoals het formaat, de kleur en het materiaal. Daarna kunt u een keuze maken uit diverse optionele keuzes zoals zonwering of verlichting. Zo kunt u een overkapping met plat dak maken, geheel naar eigen smaak.

Vervolgens kunt u de bestelling plaatsen wanneer alles naar tevredenheid is. Wij gaan dan direct voor u aan het werk door alles bij elkaar te rapen, op maat te zagen en klaar te maken voor het transport. Tussen het moment van de bestelling en het ontvangen van uw pakket zit een periode van zes weken tijd. Dat heeft met de levering van het materiaal te maken, maar ook de zending naar uw woning. Het transport wordt door een andere partij gedaan, waarbij wij geen grip hebben op de planning.

Eenmaal het pakket ontvangen? Fijn! Dan kunt u de overkapping met plat dak zelf gaan maken. Loop vooraf het pakket na en neem de handleiding op uw gemak door voordat u aan de slag gaat. Dit maakt het uiteindelijke proces een stuk aangenamer. Door de handleiding nauwlettend te volgen kunt u een plat dak voor de overkapping maken zonder enige tegenslagen.

Ook een plat dak maken voor de overkapping? Stel nu uw pakket samen via onze tool!

Kan er water op het dak blijven liggen?

Veel water op een plat dak, kan het dak overbelasten. Zorg bij de installatie dat al het water richting de regenpijp kan lopen, zodat het makkelijk in het grondwater kan verdwijnen.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..