Haal alles uit uw tuin met een kleine tuinkamer!

Droomt u net als vele van een mooie uitgestrekte grote tuin, maar bent u beperkt tot een kleinere tuin? Geen probleem! De kleine tuinkamer biedt de ideale oplossing, lee verder waarom..

Droomt u net als vele van een mooie uitgestrekte grote tuin, maar bent u beperkt tot een kleinere tuin? Geen zorgen! Het hebben van een kleinere tuin biedt tal van mogelijkheden en vraagt alleen om wat creatievere oplossingen. Het gaat erom dat u elke plek tot aan de centimeter optimaal benut. Laat de grootte van de tuin u niet tegenhouden om een gezellige tuinkamer te plaatsen of een mooie tuinset aan te schaffen. Zelfs in een kleinere tuin zijn de mogelijkheden eindeloos. Ontdek hoe u het meeste uit uw tuin kunt halen. 

Een kleine tuinkamer als invulling in een kleine tuin 

Om uw tuin zo goed mogelijk en ruimtelijk in te delen kunt u verschillende dingen doen. Zo kunt u kiezen voor smallere tuinmeubelen, gebruik maken van diverse planten die weinig ruimte innemen, maar u kunt ook kiezen voor een kleine tuinkamer. Nu denkt u misschien dat dit hartstikke in de weg staat, maar door de tuinkamer slim te ontwerpen kunt u van alle voordelen genieten. Een tuinkamer in een kleine tuin is namelijk ideaal om buiten te kunnen zitten zonder dat slecht weer uw plannen moet verstoren. Zelfs onder een kleine overkapping kunt u nog gezellig met vrienden en familie zitten om te gaan barbecueën of gezellig tot laat op de avond te kunnen kletsen. Met een kleine tuinkamer kunt u dus niet alleen met goed weer gebruik maken van uw tuin, maar het hele jaar door genieten.  

Hoe simpeler hoe beter 

Om ervoor te zorgen dat uw tuin niet volledig wordt ingenomen door de tuinkamer is het verstandig om u te houden aan het gezegde ‘hoe simpeler, hoe beter’ bij het inrichten van de tuinkamer in kleine tuin. Een minimalistische inrichting van de tuinkamer zorgt voor rust en laat de tuinkamer in kleine tuin toch groter lijken dan dat het is. Andere methodes die hieraan meewerken zijn: glazen wanden in plaats van een zijspie, spiegels die u binnen kunt plaatsen en een glazen dak. Een minimalistische kleine tuinkamer oogt met behulp van deze tips veel ruimtelijker.  

Ontwerp van de kleine tuinkamer 

Bij het statement hoe simpeler hoe beter hoort niet alleen de inrichting van de binnenkant maar ook van de tuinkamer zelf. Er zijn al twee tips gegeven van de glazen wanden en het glazen dak, maar wat zijn nog andere keuzes die u kunt maken? Bij het uitzoeken van een tuinkamer kunt u verschillende keuzes maken. De tuinkamer kan volledig naar wens ontworpen worden, kies uit de afmetingen, kleur, glazen wanden, Dakmateriaal en vele extra’s. Zo maakt u uw tuinkamer in kleine tuin niet alleen ruimtelijker maar kunt u het ook volledig laten aansluiten op uw stijl.  

Bestel de perfecte kleine tuinkamer 

Laat de grootte van uw tuin u niet beperken in uw dromen van een mooie tuin en tuinkamer. Met wat creativiteit en slimme keuzes kunt u zelfs in een kleinere tuin gezelligheid en comfort creëren. Kies voor een minimalistische benadering, benut elke centimeter optimaal en ontwerp uw tuinkamer in de kleine tuin zo dat deze perfect aansluit op uw wensen en stijl. Maak optimaal gebruik van uw tuin, ongeacht de grootte, en geniet het hele jaar door van de kleine tuinkamer. Bekijk de opties voor een kleine tuinkamer bij Solundo op de website of kom langs in de showroom. Wij helpen u graag! 

Glazen schuifwanden aan bestaande overkapping

De bewoners van dit huis hadden al een bestaande overkapping, maar hadden de wens hier nog glazen schuifwanden aan toe te voegen. De 5-spoor is uitgevoerd met een standaard paneelmaat van 98 x 230cm. Voor de kleine opening is een 2-sporig systeem toegepast met 82 cm brede panelen. Vanwege de overlap is er een enkel verticaal profiel toegepast.

Showroombezoek

De klant is in de showroom geweest. Hij had een schets met maten meegenomen, zodat we gericht advies konden geven. Hij heeft in de showroom de roedeverdeling bekeken en op basis daarvan ook de keuze voor roedeverdeling op de schuifwanden gemaakt. In overleg met onze medewerkers heeft hij voor de tweespoor gekozen. Dit om geen verticaal profiel toe te passen bij de overlap, maar wel de horizontale profielen, zodat niet prominent te zien is dat er 2 panelen zijn gebruikt.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..