Een veranda maken aan huis, zo doet u dat!

Wilt u iets nieuws toevoegen aan uw woning zoals een veranda? Dat kunt u gemakkelijk zelf. Een veranda maken kunt u op verschillende manier zelf regelen. Ontdek hoe...

Wilt u iets nieuws toevoegen aan uw woning zoals een veranda? Dat kunt u gemakkelijk zelf. Een veranda maken kunt u op verschillende manier zelf regelen. U kunt een veranda maken aan huis, een verhoogde veranda maken, een veranda maken met overkapping en een veranda aan de achterkant van uw tuin maken. Het is belangrijk goed te kijken naar uw woning en tuin, om zo te beslissen wat het beste bij uw situatie past.

Verschillende plekken voor uw veranda

Heeft u een wat smallere woning maar een grotere tuin? Dan kan een verhoogde veranda maken beter achterin de tuin. Zo heeft u alle ruimte. Is uw situatie juist andersom en heeft u een bredere woning met een kleinere tuin? Dan is het ideaal om een veranda aan huis te maken. Een verhoogde veranda maken of een veranda aan huis, het veranda bouwproces zal op beide plekken bijna hetzelfde zijn.

Veranda van hout

Een veranda maken aan huis kunt u realiseren op twee verschillende manieren. Allereerst kunt u ervoor kiezen om alles voor de veranda helemaal zelf te maken. Zo kunt u een speciale tegel of vlonder uitkiezen en zelf leggen, tuinmeubels uitzoeken en een eventuele overkapping erbij bouwen. Wanneer u ervoor kiest om ook zelf de overkapping te maken kunt u dat van hout doen. U zult hiervoor naar een bouwmarkt moeten gaan en alles van tevoren tot in de milliliter goed uitmeten. Zo kunt u met hout uw hele veranda maken aan huis.

Veranda bouwpakket

Het maken van een veranda kan ook gemakkelijker. U kunt ook ervoor kiezen de overkapping niet helemaal zelf te maken maar dit te doen met behulp van een bouwpakket. Door een bouwpakket eerst samen te stellen online kunt u precies al uw wensen vervullen en zo de ideale veranda aan huis maken. Zo kunt u kiezen uit de kleur, stijl, dak materiaal, verschillende extra’s en de maat. Uw veranda kan zo gepersonaliseerd worden. Wanneer u de overkapping voor de veranda heeft besteld kunt u met behulp van een gemakkelijke montagehandleiding stap voor stap de overkapping voor de veranda aan huis maken.

Veranda als uitbouw

Een veranda maken aan huis zorgt niet alleen voor een nieuwe toevoeging aan uw woning, het kan ook dienen als uitbouw. Een veranda maken aan huis zorgt ervoor dat uw woning verlengd is. De definitie van ‘uitbouw’ is het vergoten van een bestaande ruimte. Wanneer u de veranda met overkapping helemaal afsluit zorgt u eigenlijk voor dat uw woning wordt vergroot, zo heeft u een uitbouw gecreëerd. De uitbouw veranda kosten die bij zo'n project horen zijn aanzienlijk goedkoper dan wanneer u een aannemer inhuurt voor een aparte uitbouw. De uitbouw veranda kosten zijn namelijk maar €906,84. Wanneer het gaat om de uitbouw veranda kosten bent u dus veel voordeliger uit bij Solundo. 

Solundo helpt bij uw keuze

Een veranda maken kan best ingewikkeld zijn als u niet weet waar u moet beginnen. Allereerst is het belangrijk om de plaats van de veranda uit te kiezen. Dan moet u een keuze maken over hoeveel u zelf wilt doen. Wanneer dat duidelijk is moet u de grootte uitkiezen en hoe wil dat de veranda eruit ziet. Vind u het toch lastig om dit allemaal zelf te beslissen? Neem gerust contact met ons op en kom langs bij onze showroom. Wij adviseren u graag over de diverse keuzes die u kunt maken. Kijk verder op de veranda pagina of bel nu!

Veelgestelde vragen over een veranda bouwen aan huis

Hoe ver van de erfgrens mag u een veranda maken aan huis?

De standaardregels voor het maken van een veranda zijn dat u niet binnen 1 meter van de erfgrens mag bouwen, tenzij er een muur op de grens staat. Ook mag de overkapping niet hoger dan 3 meter zijn. Dit zijn standaard regels maar wanneer u een veranda aan huis gaat bouwen is het verstandig altijd te informeren over de regels voor uw gemeente. Per gemeente kan er een verschil zitten in wat wel en niet zonder vergunning kan.

Hoe groot mag u een veranda maken aan huis zonder vergunning?

Standaard mogen veranda’s en overkappingen niet groter dan 30m2 of niet meer dan de helft van de tuin in beslag nemen. Als dit wel het geval is zult u een vergunning nodig hebben. Is dit niet het geval maar twijfelt u nog steeds? Het is altijd verstandig om bij uw eigen gemeente te informeren naar de regels die zij hanteren.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..