Een glazen afdak, wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer het gaat over terrasoverkappingen zijn er verschillende opties. Een van die opties is de keuze tussen een glazen afdak of een kunststof afdak.

Tijdens de lente of zomer in de tuin kunnen zitten met mooi weer geeft een fijn gevoel. Het is heerlijk wanneer u op een mooie zomeravond nog tot laat buiten kunt zitten en naar de sterren kunt kijken. Maar u wilt niet alleen in de zomer buiten genieten maar ook in de lente en misschien zelfs wel de herfst en de winter. Deze seizoenen staan er in Nederland wel om bekend dat het vaker regent. Het is jammer als u dit zou tegenhouden om niet naar buiten te kunnen gaan. Het ideaalbeeld is dat u van uw tuin het hele jaar kan genieten.

Geniet in uw tuin van de zon

Het is heerlijk om in de warme zomer in de tuin te zitten. Maar tijdens deze dagen kan de woning en uzelf door het felle zonlicht en de warmte buiten ook te warm worden. Dit is niet zo fijn. Wanneer het zo warm wordt is het fijn als u een plek heeft waar u een beetje kunt afkoelen. Het is niet de bedoeling dat het te warm is door de zon om comfortabel buiten te zitten. Als buiten niet de koelte kan vinden dan hoopt u dat binnen te doen. Door de zon en droogte kan het soms zijn dat het ook binnen te warm wordt en dat is vervelend. Zo kunt u minder goed ontspannen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de warmte te verminderen in uw woning en in uw tuin.

Geen last van de regen of warme zonnestralen in de tuin

Genieten van huis en tuin zonder dat het te warm wordt kan op verschillende manieren. Een optie is om een parasol neer te zetten tegen de felle zonnestralen. Ook kunt u bomen in de tuin plaatsen wat meer schaduw geeft. Om de woning meer te beschermen tegen de warme zon kan u een zonnescherm plaatsen. Dit kan ook beschermen tegen de regen wanneer u in de tuin zit, ook al wordt dit wel afgeraden. Een manier waarop u geen last heeft van de felle zon én niet van de regen wanneer u in de tuin wilt zitten, is wanneer u een afdak aan huis gaat maken. De overkapping kan door middel van bijpassende zonwering zorgen dat u een mooie schaduwplek heeft in de tuin en de zon dus ook niet direct in de woning schijnt. Een afdak aan huis maken kunt u gemakkelijk zelf en geeft u direct een oplossing tegen de warmte en de regen. Genieten kan zo het hele jaar door in de tuin!

Dak opties voor de terrasoverkapping

Wanneer het gaat over terrasoverkappingen zijn er verschillende opties. Een van die opties is de keuze tussen een glazen afdak of een kunststof afdak. Het voordeel aan een overkapping met glazen dak is dat u er mooi doorheen kunt kijken. Als er een mooie lucht te zien is zal niks u weerhouden om daarvan te genieten. Het kan ook ideaal zijn als u in de avond graag buiten zit en de sterrenhemel wilt kunnen zien. Bang dat het in de avond te koud wordt? Het is een optie om een verwarmingsinstallatie bij het glazen dak te maken. Verwarming zorgt ervoor dat u altijd buiten kunt zitten. Een nadeel zou kunnen zijn dat door het glas het dak van de terrasoverkapping te warm wordt. Ook hiervoor is een extra optie om dit probleem te vermijden. Zonwering is dé oplossing om zelf de regie te hebben over de hoeveelheid zonlicht die door de glazen afdak komt. De plissé zonwering is beschikbaar in verschillende maten. Voor elke overkapping met glazen dak is zonwering mogelijk.

Overkapping aan huis maken met behulp van Solundo

Een overkapping kunt u aan huis maken. Het dak voor de terrasoverkapping komt in verschillende bouwpakketten en samen met de instructies en wat doorzettingsvermogen zal er niks in de weg staan om zelf een glazen dak te maken. Is de montage handleiding kwijtgeraakt terwijl u de afdak aan huis wilde maken? Dat is geen probleem ook op de website kunt u altijd alle montagehandleidingen terugvinden om toch goed uw overkapping aan huis te maken. Heeft u toch nog problemen met het afdak aan huis maken? Neem dan gerust contact met ons op wij helpen graag!

Bekijk en bestel ook dit product
Nu bekijken

Veelgestelde vragen over een glazen afdak

Welk glas voor een glazen afdak?

Een glazen afdak is gemaakt van gelaagd glas. Gelaagd glas is een stevig materiaal wat ervoor zorgt dat het afdak niet zomaar kapot zal gaan. Een harde storm zal uw afdak niet breken of weg laten waaien. Het gelaagde glas zorgt ervoor dat u helder door het dak heen kunt kijken, waardoor uw afdak niet zorgt voor een vermindering van het buiten zicht.

Kunt u op een glazen afdak staan?

Een glazen afdak is zeer stevig en daarom ook veilig om op te staan. Het afdak is gemaakt van veiligheidsglas. Dit zorgt voor een stevige constructie die ervoor zorgt dat zelfs in slechte weersomstandigheden het glazen afdak nog steeds op zijn plek blijft staan. Wees dus niet bang dat een glazen afdak minder stevig is dan een polycarbonaat dak.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..