KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Een glazen afdak, wat zijn de voor- en nadelen?

aperlo_elburg_lr_04a
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Tijdens de lente of zomer in de tuin kunnen zitten met mooi weer geeft een fijn gevoel. Het is heerlijk wanneer je op een mooie zomeravond nog tot laat buiten kan zitten en naar de sterren kan kijken. Maar je wilt niet alleen in de zomer buiten genieten maar ook in de lente en misschien zelfs wel de herfst en de winter. Deze seizoenen staan er in Nederland wel om bekend dat het vaker regent. Het is jammer als dit je zou tegenhouden om niet naar buiten te kunnen gaan. Het ideaalbeeld is dat je van jouw tuin het hele jaar kan genieten.

Geniet in je tuin van de zon

Het is heerlijk om in de warme zomer in de tuin te zitten. Maar tijdens deze dagen kan de woning en jijzelf door het felle zonlicht en de warmte buiten ook te warm worden. Dit is niet zo fijn. Wanneer het zo warm wordt is het fijn als je een plek hebt waar je een beetje kan afkoelen. Het is niet de bedoeling dat het te warm is door de zon om comfortabel buiten te zitten. Als buiten niet de koelte kan vinden dan hoop je dat binnen te doen. Door de zon en droogte kan het soms zijn dat het ook binnen te warm wordt en dat is vervelend. Zo kan je minder goed ontspannen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kan doen om de warmte te verminderen in jouw woning en in jouw tuin.

Geen last van de regen of warme zonnestralen in de tuin

Genieten van huis en tuin zonder dat het te warm wordt kan op verschillende manieren. Een optie is om een parasol neer te zetten tegen de felle zonnestralen. Ook kan je eer bomen in de tuin plaatsen wat meer schaduw geeft. Om de woning meer te beschermen tegen de warme zon kan je een zonnescherm plaatsen. Dit kan ook beschermen tegen de regen wanneer je in de tuin zit, ook al wordt dit wel afgeraden. Een manier waarop je geen last hebt van de felle zon én niet van de regen wanneer je in de tuin wilt zitten, is met een terrasoverkapping. De overkapping kan door middel van bijpassende zonwering zorgen dat je een mooie schaduwplek hebt in de tuin en de zon dus ook niet direct in de woning schijnt. Een afdak aan huis maken kan je gemakkelijk zelf en geeft je direct een oplossing tegen de warmte en de regen. Genieten kan zo het hele jaar door in de tuin!

Dak opties voor de terrasoverkapping

Wanneer het gaat over terrasoverkappingen zijn er verschillende opties. Een van die opties is de keuze tussen een glazen afdak of een kunststof afdak. Het voordeel aan een overkapping met glazen dak is dat je er mooi doorheen kunt kijken. Als er een mooie lucht te zien is zal niks je weerhouden om daarvan te genieten. Het kan ook ideaal zijn als je in de avond graag buiten zit en de sterrenhemel wilt kunnen zien. Bang dat het in de avond te koud wordt? Het is een optie om een verwarmingsinstallatie bij het glazen dak te maken. Verwarming zorgt ervoor dat je altijd buiten kan zitten. Een nadeel zou kunnen zijn dat door het glas het dak van de terrasoverkapping te warm wordt. Ook hiervoor is een extra optie om dit probleem te vermijden. Zonwering is dé oplossing om zelf de regie te hebben over de hoeveelheid zonlicht die door de glazen afdak komt. De plissé zonwering is beschikbaar in verschillende maten. Voor elke overkapping met glazen dak is zonwering mogelijk.

Overkapping aan huis maken met behulp van Solundo

Een overkapping kun je aan huis maken. Het dak voor de terrasoverkapping komt in verschillende bouwpakketten en samen met de instructies en wat doorzettingsvermogen zal er niks in de weg staan om zelf een glazen dak te maken. Is de montage handleiding kwijtgeraakt? Dat is geen probleem ook op de website kun je altijd alle montagehandleidingen terugvinden om toch goed jouw overkapping aan huis te maken. Heb je toch nog problemen met het afdak aan huis maken? Neem dan gerust contact met ons op wij helpen graag!

203