Een afdak aan huis zorgt voor de balans tussen huis en tuin

Een afdak aan huis zorgt voor een mooie overgang van het huis naar de tuin, zo is het niet één geheel maar komen verschillende elementen in de tuin samen.

Uw woning is pas echt af als het huis en de tuin eruitzien zoals u dat heeft gevisualiseerd. Is uw huis al helemaal af? Dan is het ook fijn als u van de tuin optimaal kan genieten. Het is zonde om uw tuin helemaal te betegelen of vol te laten groeien met onkruid. Het is fijner als uw tuin er aantrekkelijk uit ziet, zo zal u ook meer tijd in uw tuin vertoeven. Om dit te realiseren hoeft u niet een tuinman te zoeken of groene vingers te hebben. Er zijn veel verschillende dingen die u kunt doen om uw tuin aantrekkelijker te maken.

Een mooie tuin zonder dat u van tuinieren moet houden

Wanneer u een tuin heeft is het fijn als het er ook mooi en verzorgd uitziet. Dit kunt u gemakkelijk zelf realiseren, ook al heeft u geen groene vingers. Er zijn simpele aanpassingen die u kunt doen in de tuin om het er gelijk al verzorgder uit te laten zien. Zo kunt u het onkruid weghalen en vervangen door mooie onderhoudsvriendelijke planten of een grasmat. Een leuke tuin set of een mooie overkapping aan huis kan ook uw tuin een nieuw leven inblazen. Wanneer u een grote tuin heeft en u graag een betere verdeling in de tuin wilt, kan een afdak aan huis de perfecte oplossing zijn.

De voordelen van een afdak aan huis

Een afdak aan huis zorgt voor een mooie overgang van het huis naar de tuin. Zo hoeft het weer niet mee te spelen in de beslissing om een leuk feestje in de tuin te geven. U kunt met een overkapping in de tuin aan huis altijd droog staan. Met een overkapping kunt u ook een mooie veranda creëren. Dan heeft u altijd een fijn plekje om buiten te kunnen zitten. Zo kunt u zelfs met regen nog buiten barbecueën, want in de terrasoverkapping veranda aan huis zit u altijd droog. Een mooie overkapping aan huis zorgt ook voor dimensie in de tuin, zo is het niet één geheel maar komen verschillende elementen in de tuin samen. Een terrasoverkapping met veranda aan huis zorgt ervoor dat u altijd buiten kunt zijn en uw tuin mooi aansluit bij uw huis.

Met of zonder zon genieten in de tuin

Een afdak aan huis is ideaal als een uitbreiding van het huis, en tegelijk ook nog in verbinding zijn met de tuin. De zon kan soms een vervelende rol spelen in een overkapping aan huis. Het kan ervoor zorgen dat het erg warm wordt of dat de zon irritant in uw ogen schijnt. Dit is natuurlijk niet fijn als u lekker wilt genieten van uw mooie overkapping aan huis. De oplossing hiervoor is vrij simpel namelijk zonwering. Met aanhuis zonwering zorgt u ervoor dat de zon minder krachtig door het afdak aan huis schijnt. Voor de overkapping aan huis met zonwering kunt u het beste plissé zonwering gebruiken. Plissé zonwering is een gemakkelijke aanhuis zonwering om de warmte te weren. Het plissé kan mooi aangesloten worden op het afdak aan huis, zodat u het alleen hoeft te gebruiken op het moment dat de zon schijnt. Een overkapping aan huis met zonwering zorgt ervoor dat u zonder ongemak kunt genieten.

Solundo helpt bij het realiseren van uw droomtuin

Uw huis en tuin in balans brengen doet u met een terrasoverkapping veranda aan huis. Het geeft u de mogelijkheid meer rust te brengen in de tuin en dat maakt uw tuin aantrekkelijker om gebruik van te maken. Wilt u graag weten wat het beste afdak aan huis voor uw tuin is? Neem gerust contact op en kom langs bij onze showroom. Wij helpen u graag!

Bekijk en bestel ook dit product
Nu bekijken

Veelgestelde vragen over een afdak aan huis

Heeft u een vergunning nodig voor een afdak aan huis?

Voor een afdak aan huis heeft u meestal geen vergunning nodig. Zolang het afdak aan huis niet groter is dan 30m2 heeft u geen vergunning nodig. Echter kan dit per gemeente nog verschillen. De ene gemeente heeft strengere regels op dit gebied dan andere gemeentes. Het is dus zeker verstandig om altijd voor de zekerheid bij uw gemeente te informeren of u een vergunning nodig heeft voor uw afdak aan huis.

Hoe hoog mag een afdak aan huis zijn?

Een afdak aan huis mag maximaal 4 meter hoog zijn zonder vergunning. Al Solundo’ s overkappingen zijn niet hoger dan 4 meter, dus ook niet het afdak voor uw huis. Voor een afdak aan huis heeft u in verschillende gevallen een vergunning nodig. Naast de hoogte moet u ook letten op de grootte; zoals bij de andere FAQ is beschreven mag het afdak aan huis niet groter dan 30m2 zijn.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Persoonlijk advies in de showroom?

Ontvang persoonlijk advies in onze showroom! Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte schuifwand voor jouw ruimte. Kom langs en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Loading..