Tuinoverkapping

Geniet van jouw tuin in ieder seizoen, met een terrasoverkapping van Solundo.

Tuinoverkapping

Soort: Overkapping | Breedte: 406 cm | Diepte: 250 cm | Kleur: Antraciet structuur (RAL7016) | Dakmateriaal: Opaal polycarbonaat | Sierlijst: Rond | Overig: Standaard goot | Sneeuwzone: SZ1 (NL)

Extra Opties: Voorkant terrasoverkapping: Glazen schuifdeuren 4 sporig systeem | Handleiding: Handl. glazen schuifdeuren + overkapping schuifdeuren + overkapping

Artikelnummer 19361

Een tuinoverkapping kopen zorgt ervoor dat u ten alle tijden van uw tuin kunt genieten. Met een tuinoverkapping maakt het niet uit wat het weer doet, u kunt nog steeds in uw tuin zitten. Zwart of wit, klassiek of modern door een tuinoverkapping kopen kunt u het zó ontwerpen dat het mooi aansluit bij uw woning. Start met het ontwerpen van uw terrasoverkapping, of klik verder voor meer informatie.

Lees meer
Helder polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en zijn 66% lichtdoorlatend
Opale polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en 54% lichtdoorlatend. Echter omdat het opaal is wordt het zonlicht diffuse waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”.
IQ relax platen hebben niet alleen de voordelen van de opale plaat (zoals het zonlicht dat diffuse wordt waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”) maar het houdt ook meer warmte tegen door een speciale toplaag. Van de polycarbonaat platen is dit de beste optie.
Een overkapping met een glazen dak is een betaalbare luxe en heeft het grote voordeel dat u goed naar buiten kunt kijken. In combinatie met glazen schuifdeuren en eventueel zonwering heeft u een mooie en zeer bruikbare terrasoverkapping!
Configuratie met belasting tot 65kg/m2 ofwel 30cm sneeuw/m2, standaard voor Nederland is SZ1 voldoende.
Configuratie met belasting tot 85kg/m2 ofwel 50cm sneeuw/m2

Extra opties

Selecteer hier extra opties voor de overkapping tuin. Verlichting, terrasverwarming betonpoeren en meer.

Bij Solundo vindt u dé tuinoverkapping. U heeft de keuze uit verschillen materialen als kunststof en glas. Het hoogwaardige aluminium in 3 verschillende kleuren. De fraaie sierlijst voor uw overkapping tuin is verkrijgbaar in diverse varianten. Onderhoudsarm dak materiaal! Afbeelding kan afwijken van het gekozen product.

Overkapping
406 cm
250 cm
Antraciet structuur (RAL7016)
Opaal polycarbonaat
Rond
Standaard goot
SZ1 (NL)

Totaal:

Totaal prijs 1158,07
Extra opties 1006,80
Prijs inclusief opties en BTW 2164,87

Tuinoverkapping

2164,87

Tuinoverkapping kiezen? Wij begeleiden u naar de juiste keuze

Een tuinoverkapping is een structurele, stevige constructie die over een tuin, terras of patio geplaatst wordt, waardoor er een overdekte ruimte ontstaat. Dit biedt degenen die eronder zitten bescherming tegen de zon, regen en wind, terwijl zij gewoon in de tuin zitten. Een overkapping tuin kan aan een of meer zijden open zijn, of kan afgesloten worden met bijvoorbeeld glazen deuren, waarmee u een extra kamer creëert in, en met uitzicht op, de tuin, zeker als u voor onze ‘tuin overkapping glas’ kiest. Het is daarmee een ideale manier om het hele jaar door te genieten van uw tuin, ongeacht het weer. Een tuinoverkapping is dan ook een populaire oplossing voor huiseigenaren die meer ruimte en comfort willen creëren.

Meestal wordt een tuin overkapping aan huis gebouwd als verlengstuk van de woning, bijvoorbeeld een overkapping achtertuin, maar het is ook mogelijk om, als de tuin wat groter is, een vrijstaande tuin overkapping te bouwen. De tuin overkapping is dan een ideale plek om tot rust te komen.

Het gemak van een tuinoverkapping

Een overkapping achtertuin is een praktische oplossing als u meer ruimte wilt in uw tuin, en de hele dag buiten wilt zijn. Wanneer het begint te regenen of wanneer de zon te fel is, kunt u gewoon blijven genieten van uw tuin. Een tuinoverkapping is niet alleen handig als bescherming tegen de felle zon in de zomer, maar kan ook in de winter gebruikt worden in combinatie met een terrasverwarmer of een glazen schuifpui. Tijdens koele voorjaarsavonden, lange zwoele zomeravonden of kille herfstavonden, kunt u gewoon in uw tuin blijven zitten en genieten van het buiten zijn. Een perfecte plek om te ontspannen, te lezen, te eten of televisie te kijken, ongeacht het weer.

Bovendien is het een goedkope manier om de leefruimte buitenshuis uit te breiden en de tuin een aantrekkelijke en functionele uitstraling te geven.

Voordelen van een tuinoverkapping

Een overkapping tuin heeft veel voordelen. Enkele van de belangrijkste zijn:

✓ Extra ruimte. Geeft u extra ruimte in uw tuin, en uitbreiding van de leefruimte binnen- en buitenshuis, waardoor er meer ruimte is voor activiteiten en ontspanning. Een overkapping tuin biedt een extra ruimte in huis, zonder dat je daadwerkelijk meer binnenruimte hoeft te creëren. Dit maakt het een ideale oplossing voor gezinnen die op zoek zijn naar meer leefruimte.
✓ Bescherming tegen weersinvloeden. Met een tuinoverkapping bent u beschermd tegen zon, regen en wind, waardoor u kunt blijven genieten van uw buitenleven, ongeacht het weer.
✓ Meer privacy. Een tuinoverkapping achtertuin biedt u meer privacy in uw tuin, zodat u kunt ontspannen en genieten van het buitenleven zonder gestoord te worden of u bekeken voelt.
✓ Waardevermeerdering van uw woning. Een overkapping tuin verhoogt de waarde van uw huis, omdat het een extra leefruimte creëert en de woning een stijlvolle, luxere uitstraling geeft. Een tuinoverkapping is populair bij potentiële kopers.
✓ Minder onderhoud. Een tuinoverkapping vereist minder onderhoud dan een veranda of een terras, omdat het overdekt is. U houdt dus meer tijd over om te genieten van het buitenleven.
✓ Veelzijdigheid. Een tuinoverkapping kan op veel verschillende manieren gebruikt worden, zoals voor het plaatsen van tuinmeubels, het opstellen van een zithoek, het creëren van een buitenkeuken of als onderkomen voor planten. Een nieuwe leefruimte, waarin u kunt ontspannen, eten, drinken of gewoon even kunt vertoeven.
✓ Verbeterde esthetiek. Een overkapping tuin is beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor het een mooie aanvulling kan zijn op de esthetiek van je huis en tuin. Zeker als de stijl van de overkapping tuin aansluit op die van de woning.

Mogelijkheden van een tuinoverkapping

Er zijn veel verschillende manieren om een overkapping tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld als eetkamer, speelkamer, bijkeuken of zitkamer.

U kunt uw tuinoverkapping dan ook op verschillende manieren uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een overkapping met een dicht dak, maar kunt u ook kiezen voor een lichtkoepel, lichtstraat of lamellen dak. Voor het terras kunt u bijvoorbeeld kiezen stenen of vlonderplanken van douglas-hout of composiet. Een overkapping is ook een mooie plek om bijvoorbeeld een jacuzzi te plaatsen, die u dan ook in de winter kunt gebruiken. U kunt dan bijvoorbeeld extra stopcontacten, inbouwspots of een terrasverwarmer monteren.

Als het gaat om het ontwerp en de stijl van uw tuinoverkapping, zijn er veel mogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende materialen, waaronder hout, staal, aluminium en glas, en u kunt kiezen uit verschillende dakvormen, waaronder afdak, plat dak en schuin dak. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte tuinoverkapping samen te stellen en kiest u het ontwerp en de stijl die bij uw smaak en woning past.

Tuinoverkapping: laten bouwen of zelf bouwen?

Er zijn verschillende opties voor het bouwen van tuinoverkappingen. U kunt uw tuinoverkapping door een aannemer laten plaatsen, maar dat kan met de prijzen die aannemers tegenwoordig kunnen vragen, een kostbare zaak worden. Bovendien is het nog maar afwachten wanneer de aannemer tijd heeft voor uw klus.

Zelfbouw heeft als voordelen dat het goedkoper is, en gedaan kan worden wanneer u er tijd voor hebt. Solundo biedt zelfbouwpakketten voor tuinoverkappingen die geheel op maat gemaakt zijn en voorzien zijn van een heldere, stap-voor-stap montagehandleiding. U hoeft zich alleen nog maar bezig te houden met het kiezen van het juiste ontwerp en de materialen.

Materialen voor een tuinoverkapping: Hout

Er zijn twee houtsoorten die veel gebruikt worden bij het bouwen van een tuinoverkapping: douglas-hout en eikenhout. Eikenhout geeft een goede bescherming tegen weersinvloeden en verwering. Eiken heeft een luxe uitstraling en verweert net iets anders dan douglas hout. Douglas-hout is een naaldhoutsoort met uitstekende eigenschappen voor buitengebruik. Het hout is erg sterk en duurzaam, en daadoor ook uitermate geschikt voor de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Douglas hout heeft in het begin een wat rode gloed, die later wat doffer en grijzer wordt.

Aluminium

Aluminium is licht, sterk en onderhoudsvrij. Het wordt dan ook veel gebruikt als hoogwaardig frame voor tuinoverkappingen. De combinatie met glazen schuifdeuren geeft een stijlvolle uitbouw, met een prachtige lichtinval, zeker als u kiest voor de combinatie met ‘tuin overkapping glas’. Het aluminium in de zelfbouwpakketten van Solundo heeft een sterke poedercoating, dat garant staat voor een lange levensduur en weinig onderhoud van uw tuinoverkapping.

Met een zelfbouwpakket van Solundo kunt u uw tuinoverkapping net zo samenstellen als u zelf wilt. Bepaal zelf de breedte en diepte, en kies de afwerking die het beste bij uw smaak en woning past. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor de gebruikte materialen, de sierlijst, het dakmateriaal, de verlichting en eventuele verwarming. Zo kunt u uw tuinoverkapping naadloos laten aansluiten bij de stijl van uw woning en die van het interieur. Aan u de keuze!

Kosten van een tuinoverkapping

De kosten voor het bouwen van een tuinoverkapping kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte, materialen, het soort overkapping en of u de overkapping zelf wilt bouwen of dit door een bedrijf wilt laten doen. Gemiddeld kunt u uitgaan van een kostenpost tussen de €1.000 en €5.000. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen wat u precies wilt en om een realistische begroting op te stellen.

Kortom, een tuinoverkapping is een goede investering voor iedereen die graag buiten wil genieten, ongeacht het weer. Het biedt niet alleen extra ruimte en bescherming, maar verhoogt ook de waarde van uw woning en verhoogt de uitstraling ervan.

Hebt u vragen of wilt u meer weten over het zelf bouwen van een tuinoverkapping?

Persoonlijke service nodig bij het samenstellen van uw overkapping achtertuin? Als u er niet helemaal uitkomt, of een vraag hebt over de opties, neem dan gerust even contact met ons op! We helpen u graag met het maken van de voor u beste keuze!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een overkapping?

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Hoeveel kost een overkapping?

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.

Hoe maak je een overkapping dicht?

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

Wat is een goede terrasoverkapping?

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Waarom een terrasoverkapping?

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Whatsapp
Loading..