Tuinkamer

Bouw een blikvanger in de tuin, met de flatroof van Solundo

Verbind de woning en de tuin

Stel, je wilt een serre of tuinkamer maken. Dat wil nogal wat zeggen. Een tuinkamer, moeten we dat letterlijk zien als een kamer in je tuin? Hoort het dan bij je woning of toch bij je tuin? Voor Solundo is een tuinkamer geen tegenstelling in zichzelf, maar juist de perfecte vorm van synergie: én tuin én kamer in één. Een tuinkamer zien we als letterlijk een kamer in de tuin. Dit kan aan je woning vast of los in de tuin. Het is een ruimte die gebouwd wordt door middel van een paar aluminium palen en een dak met daaromheen bijpassende glazen wanden. Zo ingewikkeld klinkt dat eigenlijk niet toch? Een tuinkamer kopen en daarmee een tuinkamer bouwen is wat ons betreft dan ook eenvoudiger dan het klinkt.

Tuinkamer

Soort: Overkapping | Breedte: 406 cm | Diepte: 250 cm | Kleur: Antraciet structuur (RAL7016) | Dakmateriaal: Opaal polycarbonaat | Sierlijst: Rond | Overig: Standaard goot | Sneeuwzone: SZ1 (NL)

Extra Opties: Voorkant terrasoverkapping: Glazen schuifdeuren 4 sporig systeem | Handleiding: Handl. glazen schuifdeuren + overkapping schuifdeuren + overkapping

Artikelnummer 19361

Een tuinkamer verbindt de woning met de tuin door middel van een tussenkamer. Hierdoor kunt u het hele jaar lang van de tuin genieten. Een tuinkamer kopen is erg simpel. Kies zelf welke kleur, afmeting en stijl bij u past. Zorg ervoor dat uw tuinkamer perfect aansluit bij de rest van uw woning. Kijk verder bij meer informatie naar alle opties.

Lees meer
Helder polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en zijn 66% lichtdoorlatend
Opale polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en 54% lichtdoorlatend. Echter omdat het opaal is wordt het zonlicht diffuse waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”.
IQ relax platen hebben niet alleen de voordelen van de opale plaat (zoals het zonlicht dat diffuse wordt waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”) maar het houdt ook meer warmte tegen door een speciale toplaag. Van de polycarbonaat platen is dit de beste optie.
Een overkapping met een glazen dak is een betaalbare luxe en heeft het grote voordeel dat u goed naar buiten kunt kijken. In combinatie met glazen schuifdeuren en eventueel zonwering heeft u een mooie en zeer bruikbare terrasoverkapping!
Configuratie met belasting tot 65kg/m2 ofwel 30cm sneeuw/m2, standaard voor Nederland is SZ1 voldoende.
Configuratie met belasting tot 85kg/m2 ofwel 50cm sneeuw/m2

Extra opties

Na het samenstellen van de tuinkamer, kunt u hier wat aardige opties selecteren. Ga bijvoorbeeld voor een terrasverwarming of hoogwaardige glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ook volledig kunt afsluiten.

Op deze pagina treft u de mogelijkheden voor het samenstellen van een tuinkamer aan. U gaat letterlijk de verbinding tussen woning en tuin maken door het realiseren van een glazen tuinkamer. Klinkt mooi en dat is het ook. Bovendien is het samenstellen, aanschaffen en opbouwen van een glazen tuinkamer eenvoudiger dan u denkt. Laat u inspireren!

Overkapping
406 cm
250 cm
Antraciet structuur (RAL7016)
Opaal polycarbonaat
Rond
Standaard goot
SZ1 (NL)

Totaal:

Totaal prijs 1158,07
Extra opties 1006,80
Prijs inclusief opties en BTW 2164,87

Tuinkamer

2164,87

In de praktijk

Bekijk hier een aantal van onze al gerealiseerde tuinkamers.

Tuinkamers van Solundo

Stel, u wilt een serre of tuinkamer maken. Dat wil nogal wat zeggen. Een tuinkamer, moeten we dat letterlijk zien als een kamer in uw tuin? Hoort het dan bij uw woning of toch bij uw tuin? Voor Solundo is een tuinkamer geen tegenstelling in zichzelf, maar juist de perfecte vorm van synergie: én tuin én kamer in één. Een tuinkamer zien we als letterlijk een kamer in de tuin. Dit kan aan de woning vast of los in de tuin. Het is een ruimte die gebouwd wordt door middel van een paar aluminium palen en een dak met daaromheen bijpassende glazen wanden. Zo ingewikkeld klinkt dat eigenlijk niet toch? Een tuinkamer kopen en daarmee een tuinkamer bouwen is wat ons betreft dan ook eenvoudiger dan het klinkt.

Tuinkamer als aanbouw

Door de tuinkamer serre als overgang tussen woning en tuin te zien, is eigenlijk ook meteen wel duidelijk dat het dan om een tuinkamer aanbouw aan uw woning gaat. Een tuinkamer houdt in dat uw woning voorzien wordt van een verlengstuk in de vorm van een aluminium overkapping (vaak met glazen schuifdeuren) of beter gezegd een tuinkamer serre. Zoals gezegd vaak rondom voorzien van glazen schuifdeuren, waardoor u met recht kunt spreken van een glazen tuinkamer. Het is vergelijkbaar met een tuinoverkapping met glas. Door deze tuinkamer vast te maken aan uw woning creëert u bijna hetzelfde als dat u zou doen met een aanbouw.

Glazen wanden voor de tuinkamer

Zoals gezegd is een tuinkamer vaak rondom voorzien van glazen schuifdeuren, waardoor u met recht kunt spreken van een glazen tuinkamer. En eerlijk is eerlijk: wanneer alle zijden rondom gesloten kunnen worden, kun u pas echt van een kamer in de tuin spreken. Deze glazen schuifdeuren zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en aluminium boven- en onder rails. U kunt zelf het aantal sporen bepalen zodat de glazen wanden perfect op elkaar aansluiten en u zo een tuinkamer kunt creëren. Met behulp van andere accessoires kunt u ook uw tuinkamer openzetten bij mooi weer net zoals met een normale glazen schuifdeur. Zo veranderd uw tuinkamer niet in een sauna wanneer het warmer weer wordt. De accessoires die u zou kunnen toevoegen zijn deurgrepen, zijgeleiding, een tochtstrip, tochtborstels en meenemers. Met behulp van deze accessoires heeft u een tuinkamer die gemakkelijk omgetoverd kan worden tot open overkapping.

Het dak

Wilt u graag uw hele tuinkamer van glas oftwel een glazen serre? Dat kan! De basis van de tuinkamer is aluminium, dit zorgt voor een stevige constructie. Maar daaromheen heeft u verschillende mogelijkheden. De wanden worden meestal van glas gemaakt en dit kunt u ook kiezen voor het dak. Voor het dak heeft u de optie tussen glas en polycarbonaat. Glas is helder en zorgt ervoor dat u van alle kanten nog naar buiten kunt kijken. Met polycarbonaat kan dat niet maar dan heeft u wel directe zonwering. Bepaal welke optie voor uw tuinkamer het beste is, overal glas of toch een polycarbonaat dak?

Extra opties

Er zijn ook diverse mogelijkheden om uw glas tuinkamer te perfectioneren met andere accessoires naast de verschillende accessoires van de glazen wand, zoals ledverlichting, verwarming en zonwering. Met ledverlichting kunt u spotjes in de tuinkamer plaatsen en die op afstand besturen. Zo kunt u zelfs wanneer het bewolkt of donker is, wel nog comfortabel in de tuinkamer zitten. De verwarmingsoptie kan erg fijn zijn wanneer u ook in de wintermaanden gebruik wilt maken van de tuinkamer zonder dat u het koud krijgt. De tuinkamerwarmers werken door een infrarood principe. Dit geeft een fijne stralingswarmte waardoor u voor u het weet warm en comfortabel kunt zitten in de tuinkamer. Een laatste optie die fijn kan zijn is de zonwering. De zonwering helpt het tegenhouden van de warme zonnestralen op warme zomer dagen. Zo voorkomt u dat uw tuinkamer een sauna wordt. Met deze opties kunt u een moderne luxe tuinkamer creëren.   

Zelf bouwen

Een tuinoverkapping met glas, oftewel glas tuinkamer, kosten weinig moeite om te realiseren. U kunt met onze eenvoudige montagehandleiding zelf de tuinkamer opbouwen. Wij leveren u alle benodigde onderdelen zodat u dit gemakkelijk zelf kunt realiseren. Het enige wat u nodig heeft is het passende gereedschap en een helpende hand. Het is verstandig om een vriend of familielid te vragen u te helpen met opbouwen. Zo kunnen jullie samen met behulp van de online-montagehandleiding gemakkelijk de tuinkamer op de juiste plek bouwen. Samen heeft u gegarandeerd succes met het opbouwen van de tuinkamer serre. 

Advies nodig?

Bij Solundo kennen we een ruimassortiment voor een tuinkamer serre of glazen tuinkamer. De moderne tuinoverkappingen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, vormen en kleuren, zodat het altijd passend aan uw woning als tuinkamer aanbouw gerealiseerd kan worden. U stelt uw glazen tuinkamer eenvoudig samen op onze website, de filters helpen u in uw keuzes. Een tuinkamer kopen of een tuinkamer maken was nog nooit zo eenvoudig. U vraagt zich wellicht af; wat kan een tuinkamer kosten?  Als u hulp of advies nodig heeft, aarzel niet en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinkamer?

Het hangt er vanaf waar u de tuinkamer wilt gaan plaatsen of u een vergunning nodig hebt of niet. Meestal wordt een tuinkamer achter aan de woning gebouwd of in de achtertuin. Wanneer de tuinkamer zich op het achtererfgebied bevindt, niet dieper dan 4m en niet hoger dan 3m (1e verdieping) is, mag vaak vergunningsvrij gebouwd worden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel vierkante meter u nog maximaal vergunningsvrij mag bebouwen en dat hangt vaak weer af van de oppervlakte van de woning (hoofdgebouw). Meer informatie vindt u ook bij de rijksoverheid of bij de plaatselijke gemeente.

Waarom koop ik een tuinkamer bij Solundo.nl?

Solundo betrekt haar producten, zoals tuinkamers, maar ook glazen schuifwanden en allerlei aanverwante artikelen van Sunrooms, een partij die zijn sporen op de markt van aluminium belevingsproducten inmiddels ruimschoots verdiend heeft. Wij kunnen onze hoogwaardige en kwalitatief goede tuinkamers tegen een scherp tarief aanbieden. Daar plukt u als consument de vruchten van.

Wat kost een complete tuinkamer?

De prijs van een complete tuinkamer is afhankelijk van uw wensen en de uitvoering van de tuinkamer. Keuzes die daarbij een rol spelen zijn het type dakmateriaal (polycarbonaat of glas), vaste (zij)wanden of glazen schuifdeuren, met of zonder bepaalde extra’s zoals (elektrische) plissé-zonwering, LED-verlichting, enz. Maak ons uw wensen bekend en wij bieden u een offerte op maat aan.

Whatsapp
Loading..