Terrasoverkapping

Geniet van jouw tuin in ieder seizoen, met een terrasoverkapping van Solundo.

Optimaal genieten van de tuin

Geniet altijd van jouw tuin met een terrasoverkapping. De overkapping zorgt ervoor dat je geen hinder zal hebben van weer en wind en altijd optimaal van de tuin kunt genieten. De overkapping voor het terras is gemaakt van hoogwaardig aluminium in 3 verschillende kleuren. Zorg ervoor dat de overkapping goed aansluit op jouw woning door zelf de juiste maat te kiezen. Kies zelf de beste opties, dat maakt een terrasoverkapping kopen gemakkelijk en snel!

Terrasoverkapping

Soort: Overkapping | Breedte: 306 cm | Diepte: 200 cm | Kleur: Antraciet structuur (RAL7016) | Dakmateriaal: Opaal polycarbonaat | Sierlijst: Rond | Overig: Standaard goot | Sneeuwzone: SZ1 (NL) | Sneeuwzone: SZ2

Extra Opties: Handleiding: Handleiding overkapping overkapping

Artikelnummer 120926

Geniet ten alle tijden van uw tuin met een terrasoverkapping. De overkapping zorgt ervoor dat u geen hinder zal hebben van weer en wind en altijd optimaal van de tuin kunt genieten. De overkapping voor het terras is gemaakt van hoogwaardig aluminium in 3 verschillende kleuren. Zorg dat de overkapping goed aansluit op uw woning door zelf de juiste maat te kiezen. Kies zelf de beste opties, dat maakt een terrasoverkapping kopen gemakkelijk en snel!

Lees meer
Helder polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en zijn 66% lichtdoorlatend
Opale polycarbonaat platen zijn voorzien van stevige X structuur en 54% lichtdoorlatend. Echter omdat het opaal is wordt het zonlicht diffuse waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”.
IQ relax platen hebben niet alleen de voordelen van de opale plaat (zoals het zonlicht dat diffuse wordt waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”) maar het houdt ook meer warmte tegen door een speciale toplaag. Van de polycarbonaat platen is dit de beste optie.
Een overkapping met een glazen dak is een betaalbare luxe en heeft het grote voordeel dat u goed naar buiten kunt kijken. In combinatie met glazen schuifdeuren en eventueel zonwering heeft u een mooie en zeer bruikbare terrasoverkapping!
Configuratie met belasting tot 65kg/m2 ofwel 30cm sneeuw/m2, standaard voor Nederland is SZ1 voldoende.
Configuratie met belasting tot 85kg/m2 ofwel 50cm sneeuw/m2

Extra opties

Extra opties toevoegen aan uw terrasoverkapping, hoogwaardige glazen schuifdeuren, een terrasverwarming of handige verlichting (indien mogelijk)

Mooie glazen terrasoverkapping van minimaal 306cmx200cm. Het hoogwaardige aluminium is gepoedercoat in 3 verschillende kleuren. De fraaie sierlijst die bevestigd wordt aan de goot, is verkrijgbaar in meerdere varianten. Deze overkapping is voorzien van een onderhoudsarm dakmateriaal. Afbeelding kan afwijken van het gekozen product. 
Start met het ontwerpen van uw terrasoverkapping, of klik hier voor meer informatie.

Overkapping
306 cm
200 cm
Antraciet structuur (RAL7016)
Opaal polycarbonaat
Rond
Standaard goot
SZ1 (NL)
SZ2

Totaal:

Totaal prijs 882,27
Extra opties 0,-
Prijs inclusief opties en BTW 882,27

Terrasoverkapping

882,27

Terrasoverkappingen van Solundo

 

Heerlijk van uw prachtige tuin genieten tijdens de zomermaanden. Maar hoe doet u dat in de herfst- en wintermaanden, of als het gewoon slecht weer is? Dan is het niet fijn om gedwongen binnen te zitten. Een voordelige overkapping terras van Solundo biedt dan dé oplossing om het ultieme buitengevoel te creëren. De populariteit van een overkapping terras en terrasoverkapping glas is o.a. om die reden sterk gestegen. Solundo biedt een glas overkapping of kunststof overkapping aan van het merk Sunrooms®.

Wij hebben zelf geen directe invloed op het weer, daarom is een terrasoverkapping kopen van Solundo een slimme zet! Zo kunt u dankzij onze terrasoverkappingen op elk moment van uw tuin genieten. Lees verder over de manieren om uw woning eenvoudig te vergroten door middel van een overkapping glas of terrasoverkapping modern.

Ga voor een overkapping terras van Solundo!

Een kunststof of glazen terrasoverkapping bouwen doet u eenvoudig in samenwerking met Solundo! Hieronder leest u meer over de voordelen van een terrasoverkapping kopen van Solundo:

✓ Een volledig op maat gemaakte overkapping
✓ Hoge kwaliteit materialen
✓ Drie soorten sierlijsten, dakmaterialen en kleuren 
✓ Het toevoegen van zonwering aan de overkapping
✓ Glazen schuifdeuren voor een gesloten glazen overkapping
✓ Tijdloos design
✓ Weinig onderhoud nodig
✓ Onafhankelijk zijn van de seizoenen
✓ Aanzienlijke vergroting van uw woonkamer
✓ Extra opties als een terrasverwarming of verlichting
✓ Uitstekende service door Solundo
✓ Gebruikersvriendelijke handleiding voor zelfmontage
✓ Kans op verhoogde taxatiewaarde van uw woning!

Zoals u ziet, kunt u samen met Solundo zorgeloos een overkapping van hoge kwaliteit samenstellen en bouwen, met genoeg mogelijkheden en extra opties, zodat het volledig naar wens is. Op deze manier creëert u een comfortabele terrasoverkapping naar eigen smaak, zodat deze perfect aansluit op uw woning, waardoor het een mooie toevoeging zal zijn.

Terrasoverkapping kopen doet u niet ieder jaar. Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn veelgehoorde voorwaarden voor de aanschaf van terras overkappingen. Wilt u een terrasoverkapping modern inrichten? Dan is het mogelijk om extra details toe te voegen, zoals deurgrepen of ledverlichting.

Uw droom overkapping bouwen

Ga aan de slag en bouw een terrasoverkapping. Hieronder staan de basis benodigdheden voor de bouw van een overkapping terras voor uw tuin.

Kleur

Kies de kleur die u wilt hebben voor de constructie. De keuze bestaat uit drie varianten: Crèmewit (RAL9001), Verkeerswit (RAL9016) en Antraciet (RAL7016). Door boven bij de filter op het informatie-icoontje te gaan staan, ziet u een voorbeeld van de kleur.

Sierlijst

Om de constructie/het frame een fraaier uiterlijk te geven, heeft u de keuze uit drie soorten sierlijsten; Klassiek, Vierkant en Rond. De sierlijsten maken het uiterlijk echt af. De sierlijst zal uiteraard in dezelfde kleur geleverd worden als de constructie zelf.

Dakmateriaal

Om heerlijk droog te zitten, kunt u kiezen uit drie soorten dakmaterialen; Helder polycarbonaat, IQ relax polycarbonaat en Opaal polycarbonaat. Het dakmateriaal wordt op maat gesneden, zodat dit naadloos aansluit op de constructie. Met dit in gedachten, houd goed rekening met het doorvoeren van de juiste maten voor de breedte en de diepte van de overkapping! De breedte varieert van minimaal 303 cm tot 1206 cm. Voor de hoogte van de overkapping terras varieert het van 200 cm tot 400 cm.

De terrasoverkapping glas voor uw tuin

Door middel van de optionele schuifwanden van glas, creëert u een prachtige glazen overkapping. Een tijdloos design en uiterst functioneel om de warmte binnen te houden en wind en kou buiten de deur. De schuifwanden zorgen voor een sluiting van de terrasoverkapping glas, maar het mooie hiervan is dat u geen gesloten gevoel creëert, omdat het glas een ruimtelijke sfeer en gevoel geeft. De aanschaf van schuifwanden voor een glas overkapping is een win-winsituatie. De schuifwanden zijn eenvoudig opzij te duwen, waardoor u vrije toegang tot de tuin hebt. Kortom, een overkapping glas met schuifdeuren is werkelijk een verlenging van de woonkamer, het is te zien als een serre of tuinkamer.

Optionele extra’s voor uw terrasoverkapping of overkapping glas

Solundo biedt de mogelijkheid om uw glazen terrasoverkapping of kunststof overkapping te voorzien van functionele en comfortabele extra’s. Hieronder worden de extra opties gedetailleerd toegelicht.

Betonpoeren voor uw overkapping

Gaat u voor een zelfgemaakte fundering? Hou dan goed rekening met de gestelde voorwaarden in de montagehandleiding. Wilt u zelf liever geen tijd besteden aan de fundering, dan lossen we dat op door het gebruik van betonpoeren. De overkapping terras wordt geleverd met standaard één hemelwaterafvoer. Als u kiest voor betonpoeren, dan heeft u de keuze om betonpoeren aan te schaffen voor alle staanders van de constructie. Daarbij kan er gekozen worden voor twee hemelwaterafvoeren, één hemelwaterafvoer of geen.

Verlichting als mooie toevoeging voor uw glazen overkapping

Voor in de avonduurtjes is het handig om in een verlichte overkapping te zitten. Dit kan met onze verlichting set, bestaande uit ledlampjes die erg energiezuinig zijn. Benodigdheden voor het monteren zijn inbegrepen.

Uw terrasoverkapping voorzien van verwarming

De terrasoverkapping is al een flinke aanwinst op zich. Wij bieden de mogelijkheid om het extra comfortabel te maken. Droog onder een overkapping terras zitten kan in alle seizoenen, echter is de temperatuur buiten niet altijd even aangenaam, daar hebben wij de oplossing voor! Een infrarood terrasverwarmer voor de minder warme periodes en de late avonduurtjes. Daarnaast zorgt het ervoor, dat er geen groot temperatuurverschil is met de woning zelf, zo kunt u prettig in en uit lopen. De terrasverwarmer wordt geleverd met een afstandsbediening voor ultiem gebruiksgemak.

Schuifwanden voor een glazen terrasoverkapping

U kunt ervoor kiezen om een overkapping terras te bouwen met volledig vrije in- en uitloop, met als optie decoratieve schoren, om zo de voorkant van de overkapping een fraai uiterlijk te geven. Een andere optie is een terrasoverkapping glas. Heeft u liever de mogelijkheid om de overkapping winddicht af te sluiten, dan kunt u voor een glazen overkapping tuin kiezen, met de mogelijkheid om in en uit te lopen met een glazen schuifdeur. Dit kunt u doen door glazen schuifdeuren aan te schaffen met deurgreepjes en tochtborstels. Glazen schuifwanden zijn zowel functioneel als een prachtige toevoeging aan een glazen overkapping tuin. Schuifwanden zijn de ideale oplossingen voor overkappingen die het hele jaar door gebruikt worden.

Montage van uw terrasoverkapping en overkapping glas

Het monteren van de terrasoverkapping of de schuifwanden voor de overkapping glas, kunt u uiteraard zelf doen aan de hand van onze uitgebreide montagehandleiding. De bouwpakketten zijn makkelijk in elkaar te zetten. Samen met de handleidingen die erg gebruikersvriendelijk zijn, is vrijwel iedereen in staat om een glazen terrasoverkapping of overkapping zonder glas te installeren! Mocht er uiteindelijk toch iets niet duidelijk zijn, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vergunning voor de van bouw van uw overkapping?

Bouwen of verbouwen buiten de woning om, zelfs in uw eigen tuin is niet altijd toegestaan, omdat u te maken heeft met plaatselijke verordeningen van de desbetreffende gemeente, daarnaast heeft u ook met omstanders te maken. Voor de bouw van een terrasoverkapping of tuin overkapping, is het in beginsel toegestaan om zonder vergunning een overkapping in uw tuin te bouwen, echter zijn er ook uitzonderingen.

Bij de volgende gevallen dient er wel een melding gedaan te worden bij de gemeente, voor een eventuele verstrekking van vergunning terrasoverkapping:

✓ Overkapping terras dient als primaire woonruimte
✓ De terrasoverkapping groter is dan 30 vierkante meter
✓ Meer dan 50% van het tuinoppervlakte bestemd is voor de terrasoverkapping

Wat betreft de omstanders/buren, moet er rekening gehouden worden met de hoogte van de terrasoverkapping. Als voorbeeld kan het zijn dat de lichtinval van de zon wordt belemmerd bij de buren door de hoogte van uw overkapping. Zicht belemmering is hier dus van belang. De richtlijn voor de hoogte van de terrasoverkapping is niet hoger dan drie meter. De regels voor het bouwen van een overkapping terras gelden zowel voor een koopwoning als een huurwoning. Bij een huurwoning dient dit ook nog overlegd te worden met de desbetreffende woningbouwvereniging.

Wij hopen u met deze informatie te helpen om direct aan de slag te gaan! Stel nu uw overkapping samen aan de hand van ons uitgebreide assortiment. Wilt u liever vooraf een beter beeld hebben bij de terrasoverkappingen van Sunrooms®, maak dan snel een afspraak en kom langs in onze showroom. Wij staan dan voor u klaar, om u bij dit proces zo goed mogelijk te begeleiden en te adviseren om zo de beste overkappingen uit te kiezen!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een overkapping?

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Hoeveel kost een overkapping?

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.

Hoe maak je een overkapping dicht?

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30 m². Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

Wat is een goede terrasoverkapping?

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30 m² vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Waarom een terrasoverkapping?

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Whatsapp
Loading..