Zelf een aluminium overkapping maken om uw tuin te verfraaien

Uw tuin verfraaien kunt u op verschillende manieren doen. Zo kunt u naar het tuincentrum gaan, maar u kunt het ook zelf aan de slag gaan met het maken van een overkapping. Bekijk welke stappen u daarvoor kunt volgen!

Uw tuin verfraaien kunt u op verschillende manieren doen. Zo kunt u naar het tuincentrum gaan, maar u kunt het ook zelf aan de slag gaan met het maken van een overkapping. Zelf een aluminium overkapping maken is namelijk helemaal niet lastig en kunt u gemakkelijk realiseren met het volgen van een simpel stappenplan.

Stel de juiste overkapping samen

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor overkapping u wilt hebben. Moet dit modern of juist klassiek? Zwart of wit? Een dak van glas of polycarbonaat? De keuze is aan u. Elke keuze heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kunt u alles naar wens bij elkaar zoeken. Een klassiek model is tijdloos en zal nooit uit de mode gaan, een modern model daarentegen is helemaal van deze tijd en zorgt voor een strakke afwerking van uw woning. Kiest u voor modern? Dan past daar ook goed de zwarte kleur aluminium overkapping bij. Zo kunt u goed inspelen op de trend van zwart staal. Deze keuzes gaan allemaal om de looks van de overkapping. Hierbij is het belangrijk om de keuze te baseren op wat bij uw woning past. Maar niet alles draait om de looks. Andere keuzes zijn belangrijk als het gaat om de functionaliteit wanneer u zelf een aluminium overkapping gaat maken.

Verschillende overkapping daken

Bij het dak gaat het niet alleen om de looks maar ook om de functionaliteit. Het polycarbonaat is in verschillende soorten beschikbaar. Deze soorten bieden verschillende niveaus van zonwering. Heeft u veel zon? Dan kunt u daar het geschikte polycarbonaat dak voor uitkiezen. Wilt u toch liever helder door het dak heen kunnen kijken? Dat hoeft geen probleem te zijn. U kunt ook kiezen voor een glazen dak. Het glazen dak op zichzelf biedt geen zonwering maar daar kan wel zonwering aan toegevoegd worden. Kies voor het dak dat perfect aansluit bij uw behoeftes om zelf een overkapping maken van aluminium zo goed mogelijk te laten verlopen!

Bepaal de grootte van de overkapping

De afmeting bepalen is de laatste keuze die u moet maken om zelf een overkapping te maken van aluminium. Voor de afmeting is het van belang dat u goed bekijkt wat bij uw huis en tuin past. Het is zonde wanneer u de terrasoverkapping zelf gaat maken van aluminium en het dan veel te klein is of juist te groot uitvalt. Een overkapping maken van aluminium hoort uiteindelijk mooi aan te sluiten op uw huis maar ook aan uw tuin. Het is niet alleen een mooie aansluiting aan uw woning, maar het is ook de bedoeling dat u er fijn onder kunt zitten. Om comfortabel onder de overkapping kunnen te zitten moet het niet alleen lang genoeg zijn maar ook diep genoeg. Als u alles goed heeft opgemeten kunt u de juiste afmetingen uitkiezen om dan te beginnen met de terrasoverkapping zelf maken van aluminium.

Zelf de aluminium overkapping maken

Naast de standaard opties kunt u ook nog uit verschillende extra’s kiezen. Als u alles heeft gekozen en de overkapping heeft besteld kan het monteren beginnen! Voor het monteren heeft u het een en ander als voorbereiding nodig. Zo is het verstandig om het juiste gereedschap te hebben. Heeft u dat niet? Nodig dan een vriend of familie uit die u kunt komen helpen met het monteren en tegelijkertijd het juiste gereedschap kan meenemen. Ook al heeft u wel het juiste gereedschap, dan is het nog steeds verstandig om iemand uit te nodigen om te helpen met het monteren van de overkapping. U kunt namelijk wel zelf de aluminium overkapping maken, maar het werkt het beste met z’n tweeën.

Solundo helpt met een overkapping maken van aluminium

De overkapping maken van aluminium is verder niet ingewikkeld. Wanneer u de juiste voorbereidingen heeft gedaan, kunt u het stappenplan volgen die vermeld wordt in de montagehandleiding. Zo kunt u gemakkelijk zelf de aluminium overkapping maken. Is er toch nog iets onduidelijk? Wij staan altijd voor u klaar wanneer u vragen heeft. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bekijk en bestel ook dit product
Nu bekijken

Veelgestelde vragen over zelf een aluminium overkapping maken

Hoe kan ik zelf een aluminium overkapping maken?

Zelf een aluminium overkapping maken hoeft niet ingewikkeld te zijn met behulp van een duidelijke montagehandleiding en bijgeleverde onderdelen. Wel is het verstandig om altijd iemand in te schakelen die de overkapping samen met u in elkaar zet. De onderdelen van een overkapping zijn namelijk best groot en daarom lastig om helemaal zelf in elkaar te zetten. Een paar helpende handen kunnen zeker geen kwaad als het gaat om een aluminium overkapping maken.

Wat zijn de juiste afmetingen voor een aluminium overkapping?

Wanneer u zelf een aluminium overkapping gaat maken kunt u ook zelf de afmetingen bepalen. Het is belangrijk dat de overkapping mooi aansluit bij uw huis en tuin en dat het diep genoeg is om comfortabel onder te kunnen zitten. Zo kunt u kiezen voor de breedte van 306 cm tot en met 1206 cm en de diepte van 200 cm tot en met 400 cm.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..