KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Een vrijstaande tuinkamer het plekje om tot rust te komen

tuinkamer vrijstaand
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Fijner wonen hoeft niet te betekenen dat u op zoek moet naar een nieuw huis. De huidige woonmarkt gaat snel en is prijzig. Het kan daarom lastig zijn voor een goede prijs een verbetering te vinden van uw huidige woning. Veel tijd en energie kan er gaan zitten in het vinden van een woning die voldoet aan al uw wensen. Als u toch iets hebt gevonden moet u het geluk hebben dat u niet wordt overboden in de prijs. Een nieuw huis zoeken hoeft echter helemaal niet nodig te zijn om uw woongenot te verbeteren.

Opties om uw woning te vergroten

Er zijn vele mogelijkheden om van uw huidige woning, uw droomhuis met genoeg ruimte te maken. De woonruimte vergroten kan door middel van het plaatsen van een dakkapel, een uitbouw, een extra verdieping of met een vrijstaande tuinkamer. Met veel van deze aanpassingen heeft u echter wel een aannemer nodig. Aannemers zijn de laatste tijd lastig in te huren door de drukte. Dit betekent dat u zelf aan de slag zal moeten gaan. Zelf een dakkapel plaatsen, een uitbouw doen of een extra verdieping bouwen is erg lastig en daar heeft u meestal ook een vergunning voor nodig. Een vrijstaande tuinkamer kan in dit geval een goede oplossing zijn. Voor de meeste vrijstaande tuinkamers heeft u namelijk geen vergunning nodig.

Creëer een speciale plek voor uzelf

Een eigen plekje waar u lekker knus in kunt terugtrekken, wie wilt dat nou niet? Met een vrijstaande tuinkamer kunt u een eigen plekje creëren in uw tuin. Zo kunt u uzelf afzonderen, maar toch nog met de tuin verbonden zijn door de glazen schuifdeuren. Een vrijstaande tuinkamer glas is de optimale oplossing als u buiten wilt zitten zonder last te hebben van regen en wind. Een afspraak om samen gezellig in de tuin te gaan zitten hoeft dus nooit meer afgezegd te worden. Het weer zal u niet tegenhouden. De vrijstaande tuinkamer is van aluminium, dus het is opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden, regen, wind, sneeuw en ijzel. Wat er ook gebeurt, met de vrijstaande tuinkamer kunnen u en uw gasten altijd in uw tuin zitten.

Een vrijstaande tuinkamer ontwerpen

Om optimaal van uw vrijstaande tuinkamer te kunnen genieten kunt u zelf de vrijstaande tuinkamer ontwerpen, zodat het mooi aansluit bij het design van uw tuin. Zo zijn er opties in de kleur, zwart of wit, maar ook in de stijl, modern of klassiek. Niet alleen de lijst kunt u zelf beslissen, maar zelfs het dak. Zo zijn er verschillende materialen die van helder naar steeds meer zonwerend gaan. Heeft u niet een supergrote tuin? Dan hoeft dat geen probleem te zijn. U kunt zelf de juiste afmetingen kiezen voor de tuinkamer vrijstaand. De tuinkamer kan op deze manier achterin of voorin de tuin geplaatst worden precies met de afmetingen die voor uw tuin geschikt zijn. Door zelf deze verschillende onderdelen uit te kiezen creëert u een mooi en passend plekje in de tuin. 

Solundo helpt met het samenstellen van een vrijstaande tuinkamer

Om uw woning te vergroten hoeft u niet per se afhankelijk te zijn van een aannemer of een makelaar. Ga zelf aan de slag door een vrijstaande tuinkamer te plaatsen. Maak het naar wens door het zelf te ontwerpen en creëer zo uw eigen plekje om in terug te trekken. Zo vergroot u uw leefruimte én kunt u het hele jaar door van de tuin genieten. Wilt u graag uw woning op deze manier uitbreiden, maar weet u nog niet zo goed hoe en of u een vergunning nodig heeft? Kom gerust langs bij onze showroom. Wij zullen proberen antwoord te geven op uw vragen om zo samen de perfecte vrijstaande tuinkamer uit te kiezen. Samen creëren wij uw droomtuin.

Veelgestelde vragen over een vrijstaande tuinkamer

Wat kost een gemiddelde vrijstaande tuinkamer?  

Veel tuinkamers lopen al op tot de duizenden euro’s, maar een terrasoverkapping omgetoverd tot vrijstaande tuinkamer is al beschikbaar vanaf € 2.578,61. Hoe groter u de tuinkamer maakt hoe duurder de vrijstaande tuinkamer wordt. De prijs is dus afhankelijk van de grootte. Naast de grootte kunnen ook de extra’s zoals deurgrepen, verwarming en verlichting de prijs beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande tuinkamer en een veranda?  

Een vrijstaande tuinkamer en een veranda verschillen omdat een veranda meestal niet dichtgemaakt is met glas en een tuinkamer wel. Daarnaast staat een veranda meestal aan een woning vast en hoeft dat bij een tuinkamer niet het geval te zijn. Een veranda en vrijstaande tuinkamer zijn dus weldegelijk anders.

203