KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Een glaswand voor de overkapping is trendy en milieubewust

hm_vd_kolk_nunspeet_web_01.jpg
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Fijner wonen kan je op veel verschillende manieren realiseren. Het is zeker niet nodig om opzoek te gaan naar een ander huis om je droomwoning te kunnen vinden. Je kan zelf je droomwoning creëren. Dit kan je doen door verschillende dingen toe te voegen of te veranderen. Zo kan je een likje verf aanbrengen of nieuwe accessoires voor het huis aanschaffen. Maar je kan ook iets toevoegen wat de enorme energierekening van de afgelopen maanden kan verminderen en ook nog iets vernieuwends aan het huis creëert.

Maak jouw huis duurzaam

Er zijn verschillende oplossingen voor het verminderen van gas en energieverbruik. Je kan ervoor zorgen dat je huis goed geïsoleerd is, zonnepanelen installeren, geen deuren openlaten, etc. Een andere manier waarop je jouw huis zuiniger kan maken en tegelijkertijd iets extra toevoegt aan jouw huis is door middel van een overkapping met glaswand. Dit geeft een extra barrière tussen het huis en de openlucht, waardoor de warmte van het huis minder snel ontsnapt. Daarnaast is een overkapping een mooie tussenruimte tussen het huis en de tuin.

Bewaar warmte met een glaswand voor jouw terrasoverkapping

Een glaswand overkapping is niet alleen fijn tegen wind en regen maar het helpt ook mee in het warmhouden van jouw huis. De warmte blijft namelijk langer hangen in de overkapping, waardoor de kou niet snel het huis insluipt vanuit de tuin. Zeker als je een oudere woning hebt die van zichzelf niet goed is geïsoleerd, kan dit een fijn voordeel zijn. Het zou zomaar kunnen dat je er zelfs geld mee terugwint, doordat je minder stookkosten hoeft te betalen. Daarnaast kan de zon een grote rol spelen in het opwarmen van de overkapping. In de zomer kan het ervoor zorgen de overkapping misschien zelfs te warm wordt, gelukkig is dit goed te voorkomen door middel van afstand bestuurbare zonwering. In de winter kan je namelijk wel goed gebruik maken van de zon. Zelfs in de winter kan de zon namelijk de overkapping opwarmen. Dit is fijn wanneer je speciale planten hebt, die niet tegen vorst kunnen. Nu kan je ze onder de overkapping plaatsen in plaats van de planten in te pakken met een vuilniszak. Vorst zal namelijk niet voorkomen met een glaswand voor de terrasoverkapping. Warmte is een fijn extratje die de glaswand voor de overkapping met zich meebrengt .

Toepassing van een glaswand

Een glaswand voor de overkapping is ideaal als je graag het hele jaar door van de tuin wilt genieten. Een overkapping beschermt je tegen regen en wind maar bied helaas nog geen totale bescherming tegen het weer. Door een glaswand aan de overkapping toe te voegen, creëer je een afsluiting van de overkapping zonder dat het zicht van de tuin verloren gaat. Op een mooie zomerdag kan je de pui helemaal opendoen. Als het dan te warm is kan je wel nog steeds genieten van een briesje wind. Wanneer het weer buiten heerlijk is maar er een koud windje staat kan je er met een glaswand voor kiezen een klein deel open te zetten maar de rest dicht te houden. De glaswand is erg veelzijdig en je kan het gebruiken hoe voor jou het beste uitkomt, helemaal open, helemaal dicht of maar halfopen, dat maakt niet uit. Een glaswand zorgt ervoor dat je er altijd comfortabel bijzit.

Een glaswand van Solundo

Weet je niet goed wat voor jou de juiste keuze is of welke opties er zijn voor de glaswand terrasoverkapping? Neem gerust contact met ons op en kom langs in onze showroom. We helpen je graag met een persoonlijk advies.

203