Een afdak terras zelf maken biedt veel voordelen.

Een afdak maken voor uw terras biedt de mogelijkheid om langer en vaker van buiten te genieten. Lees hier hoe ook u het zelf kan en wat u van ons mag verwachten!

Het afdak terras zelf maken met een beetje hulp van ons

Door een afdak terras zelf te maken of een afdak dicht te maken maakt u het mogelijk voor u en u geliefde om langer van de tuin en buiten te kunnen genieten! Geen last van eventuele regenbuien of een frisse wind die net komt opzetten. Heerlijk! En het klinkt misschien als een hele uitdaging om een afdak terras te maken, maar wij geloven dat elke doe-het-zelver dit aankan! We leggen hier graag aan u uit hoe het werkt, hoe u een afdak terras zelf kan maken en wat u van ons mag verwachten. Leest u met ons mee?

 

Hoe werkt het?

Langer van de tuin genieten. Wie wilt dit nu niet? Alleen is het jammer dat ons land nog al wat buien kent. De oplossing ligt bij een afdak terras zelf maken, zodat u lekker uit de regen en eventuele wind zit. Via Solundo kunt u uw eigen pakket samenstellen, die u uiteindelijk ook zelf kunt bouwen!

Voordat u uw afdak kan dichtmaken, dient u een aantal keuzes te maken. Het begint met een aantal vereisten, om de basis van het afdak te leggen. Denk hierbij aan het formaat van uw uiteindelijke afdak. Het type sierlijst, het materiaal voor het afdak en de gewenste kleur! Zo kunt u bijvoorbeeld het afdak van polycarbonaat maken. Wanneer u het afdak van polycarbonaat gaat maken, weet u dat het materiaal goed stand houdt tegen de elementen. Polycarbonaat is namelijk 15 keer sterker dan glas! De basis is er, maar nu kunt u een keuze maken uit overige opties.

Deze overige opties bestaan bijvoorbeeld uit een verwarmer, zonnewering, staanders, zijwanden en nog veel meer. Hiermee kunt u uw afdak terras maken dat helemaal bij u en uw woning past. Vergeet niet om bij de extra opties de handleiding mee te bestellen! Dit zal u enorm helpen bij het afdak maken voor het terras.

Eenmaal samengesteld? Dan kunt u overgaan tot het plaatsen van de bestelling. Dan gaan wij direct voor u aan het werk om het pakket samen te stellen. Ook schakelen wij de bezorgdienst in, die het pakket bij uw voordeur zal afleveren. Gezien wij geen invloed hebben op hun planning, gaan wij uit van een periode van maximaal zes weken voor de bezorging. In deze periode houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Mocht het ons niet lukken uw pakket binnen de periode af te leveren. Dan zullen wij er alles aan doen om de koop alsnog met succes af te ronden. Zo kunt u het afdak snel dichtmaken.

Eenmaal ontvangen? Wat fijn, dan kunt u nu beginnen om het afdak terras zelf te maken. In de meegeleverde handleiding, leggen wij stapsgewijs aan u uit hoe het in zijn werk gaat. Per stap beschrijven wij wat u dient te doen, welke gereedschap u nodig heeft en waar u op moet letten. Gaat u een afdak maken voor uw terras, maar komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u onze hulp inschakelen. Wij helpen u graag bij het hervatten van de klus, zodat u zo snel mogelijk van uw terras kunt genieten.

Waarom Solundo?

Onze klanten kiezen ons product voor het afdak van hun terras vanwege de kwaliteit, onze uitstekende service en onze bereidheid om iedereen te helpen met eventuele vragen. We weten hoe belangrijk het is dat het dak veilig en van de hoogste kwaliteit is, en daarom streven we ernaar de best mogelijke service te bieden. Ons team staat altijd klaar om vragen te beantwoorden, advies en hulp te bieden en ervoor te zorgen dat het dak correct wordt geïnstalleerd. Onze klanten weten dat wanneer zij ons product kiezen voor hun dak, zij erop kunnen vertrouwen dat wij hen de best mogelijke service bieden.

Ook uw afdak dicht maken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is beter overkapping met polycarbonaat of glas?

Een overkapping met polycarbonaat is niet beter dan glas. Glas is ook niet beter dan polycarbonaat. Het gaat puur om wat uw voorkeur is. Polycarbonaat biedt een vorm van zonwering en het verminderen van warme licht stralen. Glas biedt dit niet maar heeft als voordeel dat u erdoorheen kunt kijken. Voor het glas zou u ook zonwering kunnen aanschaffen. Het gaat dus om uw voorkeur, wilt u graag directe zonwering of liever helder door het glas kunnen kijken?

Welke kit moet ik gebruiken voor een polycarbonaat afdak?

Het is heel belangrijk dat u gebruik maakt van zuurvrije kit. Doet u dit niet, dan kan het de plaat aantasten, waardoor het de kracht verliest. Darbuiten kunt u kiezen voor een transparante kit, een witte kit of een zwarte kit.

Hoe kan ik een overkapping winddicht maken?

Met deze stappen kunt u een overkapping winddicht maken:

- Zijwanden plaatsen. Bestel uw gewenste zijwand(en) via Solundo en ga zelf aan de slag.

Plaats schuttingdelen op de plekken waar de wind vaak vandaan komt.

- Plaats zogeheten screens.

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Persoonlijk advies in de showroom?

Ontvang persoonlijk advies in onze showroom! Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte schuifwand voor jouw ruimte. Kom langs en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Loading..