Aluminium carport zelfbouw: hoe je een carport bouwt met aluminium

Een carport kan van verschillende materialen gemaakt worden. Een carport van aluminium heeft diverse voordelen: uw carport is dan zeer sterk, onderhoudsvrij en bestendig tegen allerlei weertypen. Lees hier meer over de voordelen van een aluminium carport. 

Hoe u een carport kunt maken: alles over aluminium carport zelfbouw

Een carport is een geweldige manier om uw auto beschermd te houden tegen weersomstandigheden, maar het bouwen ervan kan een grote investering zijn. Een oplossing hiervoor is het bouwen van een carport met een aluminium zelfbouwpakket. In dit stuk leert u hoe u een dergelijk "aluminium carport zelfbouw"-project aanpakt met gebruikmaking van een Doe-Het-Zelf bouwpakket van Solundo dat compleet, en op maat gemaakt, aangeleverd wordt.

Waarom kiezen voor aluminium?

Aluminium is een stevig en duurzaam materiaal dat zeer geschikt is voor carports. Het is licht van gewicht en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is aluminium een goedkoper alternatief voor andere materialen, zoals hout of staal. Bovendien is aluminium onderhoudsvrij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, dat regelmatig onderhouden moet worden. Dit maakt aluminium tot een duurzaam product, zeker als het gepoedercoat is, zoals bij de Doe-Het-Zelf bouwpakketten van Solundo het geval is voor de carport bouwen aluminium.

Carport aluminium zelfbouwpakket

Door het kiezen van een aluminium zelfbouwpakket, kunt u zelf de carport bouwen met behulp van een handleiding en de juiste materialen. Dit is een kosteneffectievere oplossing dan het laten bouwen door een professional. Zeker met de prijzen die aannemers tegenwoordig vragen. Bovendien heeft u de vrijheid om de carport naar eigen smaak te ontwerpen. Daarnaast heeft u de zekerheid dat al het materiaal op maat gemaakt aangeleverd wordt ideaal wanneer u voor een carport bouwen aluminium. U hoeft dus bijvoorbeeld niet zelf aan de slag met het inkorten van staanders of het op maat maken van raamopeningen. Een zelfbouw aluminium carport scheelt u niet alleen een hoop tijd, maar kunt u ook een hoop geld en ergernis besparen.

Aluminium carport zelfbouw

Bij het bouwen van een ‘aluminium carport’ zelfbouwproject, zijn een aantal zaken van belang. Allereerst is het zaak een goed ontwerp te maken en de juiste afmetingen te nemen. Hoe groot moet de carport worden? Waar moet hij gebouwd worden? Moeten de zijkanten open of dicht worden en als ze dichtgemaakt moeten worden, voor welke materiaalsoort kies je dan? Als je deze vragen eenmaal beantwoord hebt, is het zaak de juiste afmetingen te bepalen en door te geven. Alle materialen worden dan voor je op maat gemaakt.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste tools te hebben en om de handleiding goed te volgen. Bij de bouwpakketten van Solundo wordt een heldere stap-voor-stap handleiding geleverd, die u door het proces begeleidt. Ook is het aan te raden om een paar assistenten te hebben om het bouwproces te vergemakkelijken. En uiteraard moet je ervoor zorgen dat je de juiste vergunningen hebt en dat het ontwerp aan de bouwvoorschriften voldoet. Zo kunt u gemakelijk een zelfbouw aluminium carport project laten slagen!

Overwegingen bij aluminium carport zelfbouw

Er zijn een aantal overwegingen waarmee je rekening moet houden bij het bouwen van een aluminium carport. Hierbij moet je denken aan de grootte van de carport, de toegang die je wilt behouden en de kosten van het materiaal. Het is ook belangrijk om te overleggen met de gemeente of er vergunningen nodig zijn voor het bouwen van de carport. Sommige gemeenten staan het bouwen van open carports bijvoorbeeld toe, maar stellen eisen aan het bouwen van gesloten aluminium carports. Informeer dus bij uw gemeente voordat je aan de slag gaat met het bouwen van een aluminium carport.

Conclusie

Het bouwen van een aluminium carport zelfbouw project is met een bouwpakket van Solundo een haalbare en kosteneffectievere oplossing. Solundo biedt de beste en goedkoopste oplossing voor het bouwen van een aluminium carport met kwalitatief hoogwaardige materialen. U heeft dan de zekerheid dat alle materialen passen en op elkaar aansluiten. Het enige wat u nog hoeft te doen, is het in elkaar zetten van de onderdelen van het carport aluminium zelfbouwpakket. En dan heeft u de voldoening dat u uw eigen aluminium carport hebt gebouwd!

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Whatsapp
Loading..