KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Altijd kunnen genieten met een terrasoverkapping vrijstaand

bouw-een-tuinhuis-met-veranda
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

De afgelopen jaren wordt de zomer in Nederland steeds warmer. Hierdoor hoef je eigenlijk niet meer naar het buitenland om te kunnen genieten van een lekkere temperatuur. Met het mooie weer lekker in de tuin zitten voelt dan al bijna hetzelfde aan als op vakantie gaan. Je kan heerlijk tot rust komen, een kleurtje in je gezicht krijgen of gezellig met vrienden samen komen. Om het ultieme vakantiegevoel te krijgen is het wel fijn als jouw tuin zomer klaar is.

Maak jouw tuin zomer klaar

De tuin zomer klaarkrijgen kan je op verschillende manieren doen. Een tripje naar het tuincentrum is de meest voor de hand liggende oplossing. De tuin verrijken met extra planten en bloemen kan de tuin erg opfleuren, maar waar begin je dan. Als je een grote tuin hebt kan het nog best lastig zijn om de juiste planten uit te kiezen. Planten hebben namelijk allemaal een andere handleiding, de ene plant wil graag veel zon en water, de andere zon moet in de schaduw, nog een andere plant kan niet tegen vorst. Kortom tuinieren kan nog best lastig zijn als je geen groene vingers hebt.

Tips voor een leuke tuin voor als je geen groene vingers hebt

De tuin vol leggen met tegels kan een makkelijke manier zijn om jouw tuin zomer klaar te krijgen zonder groene vingers nodig te hebben. Dit kan er echter wel minder gezellig uitzien. Om de tuin toch op te fleuren en lekker te kunnen relaxen kan een goed tuinstel of een lounge set voor in de tuin een goede toevoeging zijn. Zo creëer je een plek van rust in de tuin, maar ook voor gezelligheid als vrienden en familie langskomen. Daarnaast heb je zo meer opvulling voor in de tuin en kan je door middel van gezellige kussentjes de tuin nog een beetje kleur geven. Zo kan jouw tuin met een kleine aanpassing veel plezier brengen in de zomer maanden.

Het hele jaar in de tuin kunnen zitten

Wil je graag ook nog in de winter buiten kunnen zitten? Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in elke weersomstandigheid alsnog kunt genieten van jouw tuin. Wanneer je zelf wilt bepalen waar je het terras het liefst wilt hebben kan dit goed met een vrijstaande terrasoverkapping glas. De optie van glas langs de terrasoverkapping, zal de wind en regen tegenhouden. Door middel van het glas zal het weer geen invloed meer kunnen hebben op jouw plannen om van de tuin te kunnen genieten. De terras overkapping heeft een stevige constructie, doordat de vrijstaande aluminium terrasoverkapping is gemaakt van aluminium 6063-T6. Deze aluminium is gecoat met een poedercoating die tegen alle weersinvloeden bestand is. Er is dus niks wat het relaxen in de tuin tegen kan houden met een terrasoverkapping vrijstaand van aluminium.

Zelf kiezen waar het terras geplaats wordt

Komt de zon alleen aan de achterkant van de tuin? Dan kan een terrasoverkapping de perfecte keuze zijn. Met een terrasoverkapping vrijstaand kun je zelf bepalen welke plek voor jouw terras het beste is. Of dat nou gelijk naast het huis is, in het midden van de tuin of juist helemaal achteraan, dat maakt met een aluminium terrasoverkapping vrijstaand niet uit. Dit kan ideaal zijn als je een ruim terras wilt maar dat niet gelijk aan jouw huis past, en je wel de ruimte hebt aan de achterkant van de tuin. Door de vrijstaande terrasoverkapping kun je er nu voor kiezen om het terras aan de achterzijde van de tuin te maken. Op deze manier kun je zo gemakkelijk jouw droomtuin inrichten.

Een vrijstaande terrasoverkapping van Solundo

Iedereen wilt uiteindelijk graag een tuin waarvan ze het hele jaar kunnen genieten. Een vrijstaande terrasoverkapping kan daarbij helpen. Maar bij het kiezen van een vrijstaande terrasoverkapping komen verschillende lastige keuzes kijken. Ben je er nog niet over uit wat het beste bij jouw tuin past of wil je graag meer informatie over de verschillende opties? Kom gerust langs bij onze showroom en laat je adviseren. 

203